4 minute

Oscarul pentru rol principal
în filmul vostru merge la:
Pasiuni Comune

Dacă în relația voastră vă simțiți în același film, înseamnă că aveți acasă o statuetă gravată cu “Pasiuni Comune”. Ce v-a mai făcut să fiți potriviți unul pentru altul a fost și distribuția… responsabilităților: cine face una, cine face alta, cum vor fi plătite facturile, cine merge la cumpărături, etc.

Banii nu pot cumpăra fericirea, dar discuțiile despre ei pot aduce armonia.
Amândoi iubiți gătitul?
Așezați-vă la masă și vorbiți despre planurile voastre financiare.
Dacă v-ați pus amândoi sufletul pe tavă și ați depășit momentul de început în care discuțiile despre bani erau un subiect tabu sau pur și simplu nu erau o prioritate, de îndată ce relația voastră a crescut, asemenea cozonacului, e indicat să urmați niște rețete… de gestionat banii în cuplu. Poate că nu o sa iasă ca la carte, dar important este să vă placă vouă ce a ieșit. Dacă unuia îi place să pună sare și piper în viața lui, cheltuind și bucurându-se de moment, iar celuilalt îi place să strângă bani, încercați să găsiți metoda de pregătit un viitor împreună pe placul amândurora.

Cum mai puteți gestiona, financiar vorbind, bucătăria internă

Ca și la mâncare, fiecare are gusturi diferite, deci nu vă lăsați influențați de alții și de rețetele care au funcționat pentru ei. Ele s-ar putea să nu vi se potrivească vouă. Împărțiți-vă sarcinile exact ca în bucătărie atunci când unul pregătește legumele și celălalt le pune în tigaie. Gestionarea banilor nu trebuie să fie doar sarcina unuia dintre voi. Dacă nu vă place să aveți asta în grijă, puteți încerca să folosiți o aplicație care să vă ajute.

Planuri financiare cu dressing de obiective la pachet

Așa cum vă planificați mâncarea pentru o săptămână, mai sunt și niște planuri pe care ar trebui să le aveți în calcul: niște obiective pe termen lung, ca asigurările de viață, asigurările de sănătate sau investiții ce țin de casă. Puteți stabili ca imediat ce a intrat salariul să contribuiți la fondul de economii pentru o casă nouă sau o mașină.

Încercați dieta financiară

Așa cum uneori mai faceți câte o cură de un anumit produs, o perioadă fără carne sau carbohidrați, puteți să decideți la ce cheltuieli să mai renunțați. În loc să mergeți la sală, încercați o aplicație de fitness pentru acasă. Dacă vreți să “îngrășați pușculița”, vedeți dacă aveți lucruri prin casă de care vă puteți lipsi și le puteți vinde.
Sunteți pasionați de gaming?
Înseamnă că va fi ușor să funcționați ca o echipă.
Atunci când îți alegi partenerul pentru un joc multiplayer, trebuie să ai încredere în el, astfel încât să puteți câștiga ușor sau să duceți la bun sfârșit misiunea. Găsiți un sistem de gestionare a finanțelor care funcționează pentru voi: puneți bani la comun sau separat.

Ia-o tu pe aici și mă duc eu să caut resurse

Discutați despre cine plătește facturile și cine face aprovizionarea și, foarte important, nu lăsați emoțiile să intervină în discuție. Ca atunci când vă distribuiți sarcinile în joc, fiecare are atuurile, îndemânările, planurile și bugetele sale personale, dar e bine ca partenerul să știe de ele și să fiți sinceri unul cu celălalt.

Misiune obligatorie: Comunicarea

Cu o comunicare sănătoasă ajungeți departe. E necesar să vă puneți și în postura celuilalt și să înțelegeți care este relația lui cu banii și să vedeți care sunt punctele forte, din punct de vedere financiar, ale celuilalt. Poate nu o fi cel mai economicos om, dar poate stăpânește arta negocierii. Împărțiți sarcinile astfel încât să fie confortabil pentru fiecare dintre voi.
Dacă îndrăgiți filmele și serialele?
Priviți discuția despre bani ca pe un personaj episodic.
Doar pentru că ați stabilit distribuția responsabilităților, nu înseamnă că totul va rula perfect. Poate cineva a uitat să plătească abonamentul la platforma de streaming sau abonamentul la net.

Personaje principale: amândoi

Pentru că sunteți obișnuiți să vă puneți în pielea personajelor din filmele sau serialele pe care le urmăriți, ați putea să aveți propriul vostru serial: Money Couple Meetings. Stabiliți ziua din săptămână convenabilă pentru amândoi și discutați despre ce bani încasați sau cheltuiți, revizuiți planurile voastre sau treceți în revistă cheltuielile, astfel încât să nu pierdeți din vedere obiectivele voastre. Indicațiile scenice pentru astfel de discuții: sinceritate și optimism. Discutați de fiecare dată când aveți în minte o cheltuială neplanificată în perioada următoare. Țineți minte că acest “reality show” trebuie să fie unul constructiv.

Nu săriți peste replici, chiar dacă sunt incomode

Curajul vine din recunoașterea vulnerabilității. În cazul în care se întâmplă să aveți o problemă cu banii, fiți deschiși în fața partenerului și comunicați situația fără frică. Frustrarea se poate acumula în timp și poate aduce tensiune în relație. Plecați de la premiza că fiecare are cele mai bune intenții pentru celălalt. Într-o relație solidă va exista înțelegere și sprijin.

Camera! Dragoste! Acțiune!
Cât de folositor ți-a fost acest conținut?
Share