Cum să fii zen în economii și investiții?

  Știm că nu e lucru simplu să economisești. Și că la fel e și cu investițiile. Cu siguranță există diverse metode prin care poți să pui bani deoparte sau să îi pui la treaba însă, un lucru e sigur: la ING ai nu una, ci chiar două opțiuni care te pot ajuta să fii în armonie cu obiectivele tale financiare.

  Vrei să economisești fără efort?

  Ca să-ți fie mai ușor să pui bani deoparte, poți să îți “antrenezi” o sumă care să se ducă automat din contul tău de salariu în contul de economii. Alegi suma și data când vrei să se facă transferul, iar el se va face lună de lună fără ca tu să mai pierzi timp prețios. Astfel, vei reuși să strângi bani pentru trotinetă electrică, pentru vacanța pe care o visezi sau pentru orice altceva ți-ai propus, fără să-ți bați capul prea mult. Doar așa, din când în când mai verifici cum îți cresc economiile.

  Vrei să îți formezi disciplina de a investi?

  Ei bine, tehnologia te poate ajuta și pe partea de investiții în fonduri mutuale. Poți să îți programezi investițiile să se întâmple automat și în același timp să îți formezi disciplina de a investi constant, fără cine știe ce efort. În plus, nici nu ai nevoie de sume mari ca să investești. Poți începe chiar cu 200 de lei. Chiar dacă sumele pe care le investești sunt mai mici, în timp poți ajunge la o valoare importantă. Când vine vorba de investiții, "consecvență" e cuvântul cheie. Valoarea investiției în fondurile mutuale poate fluctua, așa că, înainte să investești, asigură-te că ești pregătit să îți asumi niște riscuri.

  Cum activezi cele două opțiuni?

  *Simplu, direct din ING Home'Bank. Rezolvi tot de unul singur, fie că ți-ai propus să pui bani deoparte, fie că te gândești să îi pui să lucreze pentru tine.
  *Fondul mutual nu este un depozit, iar valoarea investiției tale nu este garantată. Ea poate crește sau se poate diminua în funcție de evoluția piețelor financiare. Performanțele anterioare ale fondului de investiții nu reprezintă garanții ale realizărilor viitoare. Te rugăm să citești cu atenție documentele informative ale fondului!

  Cat de folositor ti-a fost acest continut?