ING Economii și Depozite la termen

  Copii in carucior de cumparaturi

  Economisește constant cu ING Economii!

  • Ai dobândă avantajoasa de 2% pe an
  • Primești o dobândă de 5,8% p.a.* cu Depozit Bonus pe 4 luni
  • Ai acces oricând la bani, fără să pierzi dobânda acumulată
  • Transferi instantaneu bani din contul curent, prin Home’Bank
  Economisește în Home’Bank

  Să cheltuiești e simplu, dar dacă și să economisești ar fi la fel? La ING, pui bani deoparte oricând vrei și te bucuri de ei oricând ai nevoie. În plus, ai zero costuri și comisioane la contul ING Economii.

  Te folosești de bani oricând și nu pierzi dobânda de 2% pe an.

  Din ING Home'Bank îți poți transfera instantaneu banii din contul de economii în contul curent și de acolo îi ai direct pe card. Fără să pierzi vreun leu din dobânda acumulată.

  Dobândă specială pentru economiile noi.

  Primești o dobândă de 5,8% p.a.* pe o perioadă de 4 luni, dacă îți deschizi Depozit Bonus cu sumele noi economisite, până la 5 milioane lei.

  Depozitul Bonus se deschide din contul ING Economii. Dacă nu ai ING Card Complet cu venituri recurente*, pentru banii noi din ING Depozit Bonus primești dobândă de 5,3% pe an.

  Ce dobândă am?

  Moneda ING Economii Depozit Bonus
  LEI 2% 5,3% / 5,8%*

  Cât costă?

  • 0 lei deschiderea contului de economii
  • 0 lei administrarea contului
  • 0 lei comision transferuri în cont curent ING
    

  Poți alimenta contul de economii când vrei, cu cât vrei.

  Dacă te-ai hotărât să pui bani deoparte, este foarte ușor să faci asta în Home’Bank, iar banii sunt transferați imediat din contul tău curent în contul de economii, indiferent dacă e noapte sau weekend. De asemenea, poți adăuga sume noi în contul de economii oricând vrei.

  Economisește constant cu ING Economii!

  Poți alege serviciul „Plăți recurente” , care vă mută automat suma stabilită de tine din contul tău curent ING  în contul ING Economii,  în ziua și cu frecvența alese de tine. Nu contează că începi cu o sumă mai mare sau mai mică, important este să pui ceva deoparte constant în contul de economii și vei vedea că treptat vei ajunge să strângi o sumă frumușică.

  *Valabil pentru venituri recurente în Lei, în contul ING Card Complet și cel puțin o plată pe lună din acest cont. Venituri recurente se referă la salariu sau alte tipuri de încasări lunare, în valoare de minimum 700 de Lei: încasarea oricărui tip de venit recurent de la o companie sau PFA; încasări lunare de la o persoană fizică (de exemplu chirii, încasări de la rude etc.); depunere lunară a salariului în cont la bancomatul ING. Plată lunară înseamnă o plată cu cardul atașat contului ING Card Complet în magazin sau online, plata unei facturi sau un transfer în Lei din Home'Bank către alte conturi decât cele proprii.

  Economisește în Home’Bank

  De multe ori, atunci când vrem să economisim, ne ia valul și intrăm puțin, câte puțin în tot ce-am reușit sa strangem. Pentru cei răbdători, avem depozitele bancare clasice, la termen, iar pentru cei nerăbdatori, există ING Depozit Bonus. Și nu te costă nimic-nimic.

  Cauți un depozit la termen ?

  Daca ai ING card complet cu venituri recurente primesti dobanda mai mare. Pentru sumele în lei depuse în ING Depozit de care vrei să nu te atingi timp de 1 an de zile, primești o dobândă de pana la 5,4% pe an. Iar pentru depozitele in euro deschise pe o perioadă de 1 an, primești o dobandă de 2,5%


  Unde pot deschide un depozit la termen?

  1: oricând, de oriunde, in ING Home’Bank, secțiunea Economii 
  2:  in ING Office, cu ajutorul unui reprezentant ING.

  Ce dobândă am?

  Moneda Depozit la termen - Clienti cu salariu la ING*
  1 luna 3 luni 6 luni 1 an
  LEI - 4,5% 5% 5,4%
  EUR 0,5% 0,7% - 2,5%


  Moneda Depozit la termen - Clienti fara salariu la ING
  1 luna 3 luni 6 luni 1 an
  LEI - 4% 4,5% 4,9%
  EUR 0,5% 0,7% - 2%

  Dobândă specială pentru economiile noi.

  Primești o dobândă de 5,8% p.a.* pe o perioadă de 4 luni, dacă îți deschizi Depozit Bonus cu sumele noi economisite, până la 5 milioane lei.
  Depozitul Bonus se deschide din contul ING Economii. Dacă nu ai ING Card Complet cu venituri recurente* , pentru banii noi din ING Depozit Bonus primești dobândă de 5,3% pe an.

  Cât te costă?

  • 0 lei deschiderea depozitului la termen
  • 0 lei lichidarea depozitului la termen
  • trebuie să deții un cont curent deschis la ING Bank în aceeași valută cu depozitul, pentru care se aplică comisioanele aferente contului respectiv

  * Valabil pentru venituri recurente în Lei, în contul ING Card Complet și cel puțin o plată pe lună din acest cont. Venituri recurente se referă la salariu sau alte tipuri de încasări lunare, în valoare de minimum 700 de Lei: încasarea oricărui tip de venit recurent de la o companie sau PFA; încasări lunare de la o persoană fizică (de exemplu chirii, încasări de la rude etc.); depunere lunară a salariului în cont la bancomatul ING. Plată lunară înseamnă o plată cu cardul atașat contului ING Card Complet în magazin sau online, plata unei facturi sau un transfer în Lei din Home'Bank către alte conturi decât cele proprii.

  Intra in Home'Bank
  Copii in carucior de cumparaturi

  Pui deoparte pentru ce contează.

  • Dobânzi de până la 5,4% p.a. pentru depozitele la termen
  • Ai dobândă avantajoasă de 2% pe an pentru contul de economi
  • Primești o dobândă de 5,8% p.a.* cu Depozit Bonus pe 4 luni
  Economisește in Home’Bank

  ING Economii

  Ce dobândă bancară primesc pentru economiile mele?

  Dobânda pentru sumele din contul ING Economii este 2% pe an și se plătește în cont la sfârșitul fiecărei luni. Dacă ai nevoie de bani, îi poți retrage oricând, fără să pierzi ceea ce ai acumulat până atunci. Dobânda se aplică la sume de până la 1.000.000 lei/cont, iar tot ceea ce depăşeşte această valoare nu beneficiază de dobândă.

  Pentru banii noi din ING Depozit Bonus, primești dobândă de 5,8% pe an*. Depozitul se deschide pe o perioadă de 4 luni. După 4 luni, suma inițială și dobânda se întorc automat în contul de economii. Dacă ai nevoie de bani te poți folosi oricând de ei, fără să pierzi dobânda acumulată până atunci.

  Dacă nu ai ING Card Complet cu venituri recurente*, pentru banii noi din ING Depozit Bonus primești dobândă de 5,3% pe an.

  Aici găsești lista cu toate dobânzile valabile în acest moment.

  Conform legislației în vigoare, la toate dobânzile bonificate persoanelor fizice, ING Bank calculează, reține și virează la Bugetul de stat un impozit în funcție de rezidența fiscală după cum urmează:

  • 10% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal in Romania, într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care Romania are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri;
  • 16% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal într-un stat care nu se încadrează în situațiile de mai sus.

  * Valabil pentru venituri recurente în Lei, în contul ING Card Complet și cel puțin o plată pe lună din acest cont. Venituri recurente se referă la salariu sau alte tipuri de încasări lunare, în valoare de minimum 700 de Lei: încasarea oricărui tip de venit recurent de la o companie sau PFA; încasări lunare de la o persoană fizică (de exemplu chirii, încasări de la rude etc.); depunere lunară a salariului în cont la bancomatul ING. Plată lunară înseamnă o plată cu cardul atașat contului ING Card Complet în magazin sau online, plata unei facturi sau un transfer în Lei din Home'Bank către alte conturi decât cele proprii.

  Care este suma cu care poți să îți deschizi un Depozit Bonus?

  Depozitul Bonus se poate deschide cu sumele nou economisite în ING Economii.
   

  Suma disponibila pentru deschiderea unui Depozit Bonus = Suma economiilor in RON ale clientului* – Media soldurilor zilnice ale economiilor in RON din ultimele trei luni calendaristice incheiate**, unde:

  *Suma economiilor in RON = Depozite standard RON + Depozite Bonus active, deschise in lunile precedente (excluzand depozitele Bonus deschise in luna curenta) + Conturi de economii, pe care clientul este titular.

  **Media soldurilor zilnice a economiilor din cele trei luni anterioare pentru: Depozite standard RON + Depozite Bonus + Conturi de economii, pe care clientul este titular.

  Cum îmi deschid un cont de economii la ING?

  Dacă ai deja cont curent în lei la ING Bank îți poți deschide un cont de economii prin ING Home'Bank sau în ING Office.

  Dacă încă nu ești client ING Bank vino în orice ING Office cu actul tău de identitate și îți vom deschide pe loc un cont curent în lei și un cont ING Economii.

  Cum pun bani deoparte și cum am acces la ei?

  Poți transfera bani în ING Economii din orice cont curent în lei deschis la ING Bank sau la altă banca. Ca să economiseșți constant, îți poți stabili o plata recurentă din contul tău curent în contul de economii, iar economiile tale vor crește lună de lună fără să-ti mai bați tu capul cu transferul.

  Când vrei să folosești banii din contul de economii, îi transferi din ING Economii în contul tău curent de la ING Bank. Dacă vrei că altă persoană să aibă acces la economiile tale, o poți împuternici oricând.

  Cum pot să economisesc constant, automat?

  Ca să nu te iei cu alte cheltuieli și să uiți de banii pe care voiai să îi pui deoparte, poți să economiseșți constant, programandu-ti o plata recurentă. Îți poți alege suma, dată și frecvența (lunară sau trimestrială) cu care vrei să economisești. Apoi, suma aleasă de ține se va muta automat din contul tău curent în contul de economii ING Economii.

  De exemplu, poți alege dată plății recurente imediat după ziua de salariu, că să fii sigur că vei avea bani în cont.

  Poți activa Plăți Recurente” chiar în momentul în care îți deschizi un cont de economii în Home’Bank. 

  Dacă ai ING Home’Bank și cont de economii deja deschis, alegi contul tău de economii, apeși economisește” și acolo îți poți seta suma pe care vrei să o economiseșți recurent. 

  Dar nu rămâne nimic bătut în cuie. Poți oricând să modifici sau să ștergi ordinele de plata recurentă în meniul Plăți Planificate” din Home'Bank.

  Ai și varianta să mergi în ING Office și un consultant te va ajuta să îți setezi plata recurentă.

  Care este suma minimă pe care o pot avea în contul de economii? Dar suma maximă?

  Suma minimă? Cât vrei tu. Poți economisi orice sumă, oricât de mică. Suma maximă pentru care se acordă dobânda bancară este de 1.000.000 lei/cont.

  Nici la ING Depozit Bonus nu ai o sumă minimă obligatorie. Poți deschide depozit Bonus cu orice sumă reprezentând “bani noi”. Poți avea cel mult 5 milioane lei în depozite Bonus și maxim 10 depozite Bonus în același timp. 

  Ce costuri am?

  Niciunul. Nu ai comisioane pentru deschiderea, administrarea sau închiderea conturilor de economii. Nu ai comisioane nici pentru încasările în ING Economii sau pentru transferurile din acest cont.

  Pot să am mai multe conturi de economii?

  Ești o persoană organizată cu multe planuri de viitor? Poți să îți deschizi mai multe conturi ING Economii (maximum 10 în același timp). Și, că să le administrezi mai ușor, poți să-i pui fiecăruia alt nume, în funcție de obiectivele tale, în ING Home'Bank. Spre exemplu poți să le spui "Turul Franței", "Pentru nuntă" sau "Pentru bicicletă".

  Economiile mele sunt “sigure sigure”?

  Sumele depuse în conturi deschise la ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala București în conturi curente, conturi de economii sau conturi de depozit de către clienții persoane fizice şi juridice sunt garantate în limita sumei de 100.000 euro/client, indiferent de numărul conturilor deținute.

  Datorez CASS pentru dobanda primita?

  Pentru câștigurile realizate în anul 2023, datorezi și contribuția la asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru veniturile din investiții (de ex. dobânzi, câștiguri de capital, câștiguri din transferul aurului de investiții, instrumente financiare derivate) doar dacă veniturile tale cumulate din investiții, activități independente, chirii etc (venituri pentru care nu se reține CASS la sursă) obținute în acest an depășesc pragul de 6 salarii minime brute pe țară (3.000 lei x 6 = 18.000 lei pentru anul 2023) obținute atât din România cât și din străinătate. În acest caz, cota individuală de CASS este de 10% și se va aplica astfel:
  a) dacă suma cumulată a veniturilor menționate este între 6 si 12 salarii minime brute pe țară, baza de impozitare este reprezentată de valoarea a 6 salarii minime brute pe țară (6 X RON 3.000 = RON 18.000);
  b) dacă suma cumulată a veniturilor menționate este între 12 si 24 salarii minime brute pe țară, baza de impozitare este reprezentată de valoarea a 12 salarii minime brute pe țară (12 X RON 3.000 = RON 36.000);
  c) dacă suma cumulată a veniturilor menționate este mai mare de 24 de salarii brute pe țară, baza de impozitare este reprezentata de valoarea a 24 de salarii minime brute pe țară (24 X RON 3.000 = RON 72.000).

  CASS pentru veniturile din investiții (dobanzi, castiguri de capital) nu se reține la sursă de către bancă, această fiind datorată de persoanele fizice (în cazul îndeplinirii condiției de mai sus) în baza depunerii la ANAF a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice până la dată de 25 mai 2024 ( LINK).

  Această notă reprezintă o informare cu caracter general având la baza prevederile Codului Fiscal (Legea 227/2015 cu modificarile si completarile ulterioare). Pentru determinarea situației tale personale, te rugăm să te adresezi unui consultant fiscal autorizat sau Administrației Fiscale de care aparții. Link ghiduri si materiale informative elaborate de ANAF, aplicabile persoanelor fizice.

  Depozite la termen

  Care este suma minimă cu care poți să îți deschizi un depozit la termen?

  Suma minimă este 1.000 lei.

  Pe ce perioade poți deschide depozitul?

  Poți alege să deschizi depozitul in lei pe trei luni, pe șase luni sau pe un an. Depozitele la termen in euro se pot deschide pe o luna, trei luni sau pe un an. Depozitul bonus se deschide pe o perioada de 4 luni.

  Trebuie sa stii ca poti deschide cel mult 10 depozite Bonus pentru tine

  Ce dobândă primesc pentru depozitele la termen standard?

  În funcție de perioada pe care economisești, beneficiezi de următoarele dobânzi la depozite:

  Vezi aici Dobânda anuală
  (dobânzile sunt fixe pe perioada constituirii depozitului)

  Moneda Depozit la termen - Clienti cu salariu la ING*
  1 luna 3 luni 6 luni 1 an
  LEI - 4,5% 5% 5,4%
  EUR 0,5% 0,7% - 2,5%
  Moneda Depozit la termen - Clienti fara salariu la ING
  1 luna 3 luni 6 luni 1 an
  LEI - 4% 4,5% 4,9%
  EUR 0,5% 0,7% - 2%

  Dacă lichidezi depozitul înainte de scadență, pierzi dobânda acumulată.

  Conform legislației în vigoare, la toate dobânzile bonificate persoanelor fizice, ING Bank calculează, reține și virează la Bugetul de stat un impozit în funcție de rezidența fiscală după cum urmează:

  • 10% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal in Romania, într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care Romania are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri;
  • 16% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal într-un stat care nu se încadrează în situațiile de mai sus.

  La data scadenţei, Banca va plăti dobânda de Depozit, conform Ratei Dobânzii stipulate în Cererea deconstituire a Depozitului la termen, începând cu Data Constituirii Depozitului. Dobânda va fi calculată în baza unui an calendaristic de 360 zile şi a numărului efectiv de zile care au trecut. Atât dobânda Depozitului, cât şi dobânda de cont curent se vor calcula după următoarea formulă: D=C*%*n/N, unde D=dobânda, C=soldul contului, %=procentul de dobândă aferent tipului de depozit/cont, n=numărul efectiv de zile pentru care se calculează D, N=360. Clientul se poate informa în orice moment cu privire la valoarea Ratei Dobânzii în vigoare, prin consultarea Listei de Dobânzi în oricare din locaţiile Băncii, prin intermediul serviciului electronic Home'Bank sau pe pagina de internet a Băncii, www.ing.ro.

  Economiile mele sunt “sigure sigure”?

  Sumele depuse în conturi deschise la ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala București în conturi curente, conturi de economii sau conturi de depozit de către clienții persoane fizice şi juridice sunt garantate în limita sumei de 100.000 euro/client, indiferent de numărul conturilor deținute la ING Bank NV.

  Află mai multe aici.

  Ce costuri am?

  Nu ai comisioane pentru deschidere, administrare și lichidare pentru niciun tip de depozit la termen.

  Pentru a constitui un depozit, trebuie sa detii un cont curent in aceeasi valuta deschis la ING Bank, pentru care se aplica comisioanele corespunzatoare contului respectiv. 

  Ce dobândă primesc pentru depozitul bonus?

  Dobânda pentru depozitul bonus este 5,8%* p.a., iar dacă îl lichidezi înainte de termen primești dobânda acumulată până în acel moment

  Dacă nu ai ING Card Complet cu venituri recurente*, pentru banii noi din ING Depozit Bonus primești dobândă de 5,3% pe an.

  Conform legislației în vigoare, la toate dobânzile bonificate persoanelor fizice, ING Bank calculează, reține și virează la Bugetul de stat un impozit în funcție de rezidența fiscală după cum urmează:

  • 10% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal in Romania, într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care Romania are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri;
  • 16% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal într-un stat care nu se încadrează în situațiile de mai sus.

  * Valabil pentru venituri recurente în Lei, în contul ING Card Complet și cel puțin o plată pe lună din acest cont. Venituri recurente se referă la salariu sau alte tipuri de încasări lunare, în valoare de minimum 700 de Lei: încasarea oricărui tip de venit recurent de la o companie sau PFA; încasări lunare de la o persoană fizică (de exemplu chirii, încasări de la rude etc.); depunere lunară a salariului în cont la bancomatul ING. Plată lunară înseamnă o plată cu cardul atașat contului ING Card Complet în magazin sau online, plata unei facturi sau un transfer în Lei din Home'Bank către alte conturi decât cele proprii.

  Datorez CASS pentru dobanda primita?

  Pentru câștigurile realizate în anul 2023, datorezi și contribuția la asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru veniturile din investiții (de ex. dobânzi, câștiguri de capital, câștiguri din transferul aurului de investiții, instrumente financiare derivate) doar dacă veniturile tale cumulate din investiții, activități independente, chirii etc (venituri pentru care nu se reține CASS la sursă) obținute în acest an depășesc pragul de 6 salarii minime brute pe țară (3.000 lei x 6 = 18.000 lei pentru anul 2023) obținute atât din România cât și din străinătate. În acest caz, cota individuală de CASS este de 10% și se va aplica astfel: a) dacă suma cumulată a veniturilor menționate este între 6 si 12 salarii minime brute pe țară, baza de impozitare este reprezentată de valoarea a 6 salarii minime brute pe țară (6 X RON 3.000 = RON 18.000); b) dacă suma cumulată a veniturilor menționate este între 12 si 24 salarii minime brute pe țară, baza de impozitare este reprezentată de valoarea a 12 salarii minime brute pe țară (12 X RON 3.000 = RON 36.000); c) dacă suma cumulată a veniturilor menționate este mai mare de 24 de salarii brute pe țară, baza de impozitare este reprezentata de valoarea a 24 de salarii minime brute pe țară (24 X RON 3.000 = RON 72.000).

  CASS pentru veniturile din investiții (dobanzi, castiguri de capital) nu se reține la sursă de către bancă, această fiind datorată de persoanele fizice (în cazul îndeplinirii condiției de mai sus) în baza depunerii la ANAF a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice până la dată de 25 mai 2024 ( LINK).

  Această notă reprezintă o informare cu caracter general având la baza prevederile Codului Fiscal (Legea 227/2015 cu modificarile si completarile ulterioare). Pentru determinarea situației tale personale, te rugăm să te adresezi unui consultant fiscal autorizat sau Administrației Fiscale de care aparții. Link ghiduri si materiale informative elaborate de ANAF, aplicabile persoanelor fizice.

  * Valabil pentru venituri recurente în Lei, în contul ING Card Complet și cel puțin o plată pe lună din acest cont. Venituri recurente se referă la salariu sau alte tipuri de încasări lunare, în valoare de minimum 700 de Lei: încasarea oricărui tip de venit recurent de la o companie sau PFA; încasări lunare de la o persoană fizică (de exemplu chirii, încasări de la rude etc.); depunere lunară a salariului în cont la bancomatul ING. Plată lunară înseamnă o plată cu cardul atașat contului ING Card Complet în magazin sau online, plata unei facturi sau un transfer în Lei din Home'Bank către alte conturi decât cele proprii.