Linie de credit

  Servicii de finanțare potrivite

  Servicii de finanțare potrivite

  • Costuri corecte
  • Garanții flexibile
  • Abordare personalizată
  Aplică acum

  Linia de credit pentru persoane juridice de la ING poate fi soluția potrivită pentru susținerea firmei dumneavoastră. 

  La ce servește?
  La ce servește?

  La ce servește?

  Poate fi folosită pentru acoperirea nevoilor temporare de lichidități, respectiv acoperirea nevoilor de capital circulant: plata furnizorilor, acoperirea creditului comercial către clienți, plata taxelor datorate, salarii, etc. Poate fi folosită de asemenea pentru acoperirea facilităților similare de la alte bănci.

  Procesul de acordare e simplu și transparent
  Procesul de acordare e simplu și transparent

  Procesul de acordare e simplu și transparent

  Avem nevoie de o întâlnire, în care vom primi datele financiare și declarația dumneavoastră referitoare la un minim de informații necesare. Astfel vom stabili profilul de risc al afacerii dumneavoastră, pentru a vă prezenta oferta potrivită. În 48 de ore de la acceptarea ofertei și prezentarea documentelor suplimentare necesare, sumele sunt disponibile pentru utilizare în contul firmei dumneavoastră.

  Costurile sunt cumsecade
  Costurile sunt cumsecade

  Costurile sunt cumsecade

  Vestea bună este că dobânda este personalizată și optimizată pentru afacerea dumneavoastră, depinzând de situația financiară la zi și profilul de risc al firmei. Vestea și mai bună este că nu percepem comision de neutilizare: în caz că nu folosiți banii disponibili în această linie de credit, nu aveți de plătit sume suplimentare.

  Garanțiile solicitate sunt flexibile
  Garanțiile solicitate sunt flexibile

  Garanțiile solicitate sunt flexibile

  Judecăm garanțiile în funcție de profilul de risc al firmei dumneavoastră:

  • garantarea cu bilet la ordin de către acționar în valoarea facilității totale și ipotecă pe conturile deschise la ING, pentru sume până la 450.000 lei; sau
  • ipotecă pe conturile deschise la ING și garanții reale de prim rang, mobiliare sau imobiliare, asupra unui imobil sau teren aflat în proprietate sau a altei persoane fizice sau juridice.

  Aplică online

  Care sunt condițiile de acordare?

  Limita minimă a  liniei de credit este de 20.000 de lei, iar cea maximă de 2.500.000 de lei. Ea poate fi acordată pe o perioadă cuprinsă între 1 și 12 luni, cu posibilitatea de prelungire în cazul în care condițiile de eligibilitate sunt îndeplinite.

  Ce trebuie să îndeplinească firma dumneavoastră?
  • trebuie să fie în funcțiune, înregistrată în România și organizată sub formă de SRL, SA, SCS, sau SNC;
  • să fi avut activitate în același domeniu pe parcursul a cel puțin doi ani financiari compleți;
  • cifra de afaceri să fie de cel puțin 2.000.000 de lei în ultimul an financiar;
  • activele minime să fie de cel puțin 30.000  de lei în ultimul an financiar;
  • să nu aibă un istoric negativ de plată conform Centralei Riscurilor de Credit, Centralei Incidentelor de Plată pentru firmă și a Biroului de Credit pentru asociați și administratori;
  • să nu înregistreze datorii la stat sau acestea să nu fie mai mari de 45.000 de lei, dacă înregistrează.

  Ce este și cum se poate utiliza linia de credit?

  Linia de credit în lei destinată companiilor poate fi utilizată pentru susținerea cheltuielilor generate de activitatea curentă, cheltuielilor neprevăzute sau pentru refinanțarea liniei de credit de la altă bancă, acordată în condiții comerciale mai puțin avantajoase.

  De ce să aleg linia de credit ING?

  Acordare ușoară: puteți obține până la 450.000 lei fără garanții imobiliare.

  Refinanțare cu 0 costuri de acordare: dacă alegeți să refinanțați un alt credit, comisionul de acordare pentru creditul refinanțat este de 0%.

  O plasă de siguranță: vă poate scoate din încurcătură în cazul în care aveți nevoie să plătiți furnizorii, datoriile la stat sau aveți alte cheltuieli neprevăzute.
   

  Procesul de acordare este simplu și transparent

  Avem nevoie de o întâlnire în care vom primi datele financiare și declarația referitoare la un minim de informații necesare. Astfel, vom stabili profilul de risc al afacerii, pentru a vă prezenta oferta potrivită. În 48 de ore de la acceptarea ofertei și prezentarea documentelor suplimentare necesare, sumele sunt disponibile pentru utilizare în contul firmei dumneavoastră.

  Garanțiile solicitate sunt flexible

  Cu cât compania dumneavoastră o duce mai bine, cu atât garanțiile pe care le solicităm  sunt mai mici:

  • ipotecă mobiliară pe conturile deschise la ING și bilet la ordin pe suma creditului avalizat de asociați

  sau

  • ipotecă mobiliară pe conturile deschise la ING și ipotecă de rang I asupra unui imobil sau teren aflat în proprietatea companiei sau a unei persoane fizice.

  În cazul unui imobil ipotecat, acesta poate fi imobil cu destinație rezidențială sau imobil cu destinație comercială (spațiu birouri, spatii comerciale, hale sau depozite).

  Cum pot utiliza linia de credit?

  Sumele din linia de credit pot fi utilizate prin transfer manual în contul curent, iar în cazul în care aveți de făcut o plată către un furnizor sau de plătit un bilet la ordin și fondurile din contul curent nu sunt suficiente, se va utiliza automat linia de credit pentru a acoperi suma care lipsește, în limita liniei de credit disponibile.

  În majoritatea cazurilor nu cerem documente justificative în vederea utilizării liniei de credit, dar ne bazăm pe dumneavoastră că o veți folosi pentru activitatea curentă și nu pentru investiții.
   

  Care este perioada de creditare?

  1 an cu posibilitate de prelungire

  Ce condiții trebuie să îndeplinească firma?

  • Să fie în funcțiune, înregistrată în România și organizată sub formă de SRL, SA, SCS, sau SNC
  • Să fi avut activitate în același domeniu pe parcursul a cel puțin doi ani financiari compleți
  • Cifra de afaceri a companiei să fie de cel puțin 2.000.000 lei în ultimul an financiar
  • Activele minime să fie de cel puțin 30.000 lei în ultimul an financiar
  • Să fi înregistrat profit în ultimul an financiar
  • Să aibă capitaluri pozitive
  • Să nu aibă un istoric negativ de plată conform Centralei Riscurilor de Credit, Centralei Incidentelor de Plată pentru firmă și a Biroului de Credit pentru asociați și administratori
  • De preferat să nu înregistreze datorii la stat; sau dacă înregistrează datorii, acestea nu trebuie să fie mai mari de 45.000 lei și, de asemenea, să nu depășească 50% din limita de credit.

  În ce situații să apelez la un credit la termen sau la o linie de credit?

  Pentru finanțarea unei investiții, creditul la termen este alegerea potrivită. Pentru finanțarea operațiunilor curente, în momentul în care compania merge bine, însă sunteți presat să plătiți furnizorii, angajații sau taxele la bugetul de stat, linia de credit vă rezolvă problema fluxului de numerar și vă dă posibilitatea să faceți plățile la timp.

  Ce este IMM Invest?

  IMM Invest este un program de finanțări garantate de stat pentru derularea activității curente și pentru investiții