ING Credit pentru investiții imobiliare cu garanție ipotecară

Creditul cu ipotecă cu 0% avans,  ca să prinzi liniștit oportunitățile imobiliare

Creditul cu ipotecă cu 0% avans, ca să prinzi liniștit oportunitățile imobiliare

  • Aprobare financiară pe loc
  • Finanțare de până la 1200000 lei
  • Pentru renovări, construcții, achizitii imobiliare

Vreau să fiu sunat
lei
ani
Rate egale
Rate descrescătoare
Valoare imprumutată:
lei
Rata lunară:
lei
Asigurare de viata (val. descrescatoare) **: 0 lei
Comision de administrare: lei
Comision de analiză: 1500 lei

* Valabilă în cazul încheierii unei asigurări de viață

Dacă ai pus ochii pe o casă, un apartament sau pe un teren cu potențial de investiție și știi în mare cam ce ai de făcut, dar îți lipsesc banii, aplică pentru ING Credit pentru investiții imobiliare cu garanție ipotecară.

Mai puține griji pentru taxele notariale

Poți opta să primești 3000 lei din valoarea creditului direct în contul curent cu care să plătești costurile necesare achiziției imobilului și nici nu trebuie să aduci documente justificative pentru ei. Iar în cazul refinanțărilor de credite de la alte bănci, primești 1500 lei din valoarea creditului.

Afli pe loc dacă se aprobă și cât poți împrumuta.

Trebuie doar să vii într-un ING Office cu actul de identitate și poți primi aprobarea financiară a creditului de investiții imobiliare imediat. 

În planurile tale intră și o renovare?

Îți spunem ce să faci cu mobilierul, canapelele, saltelele sau obiectele voluminoase de care nu mai ai nevoie. Accesezi Harta Reciclării și afli cum poți recicla corect. Vezi aici care este centrul de colectare cel mai apropiat de tine.

Curs de schimb valutar preferential.

In cazul in care ai nevoie sa platesti in euro pentru proiectul tau, iti oferim un curs de schimb mai avantajos cand faci conversia valutara. Intreaba un consultant in ING Office.

Asigură-te că în situații neprevăzute nu mai stai cu stresul ratelor.

Cu o asigurare de viață de grup iți pui familia la adăpost și știi sigur că ai tăi nu vor avea probleme cu creditul ipotecar pentru persoane fizice. Suma rămasă de plătit din credit va fi acoperită integral.

Obții o sumă mai mare dacă aplici cu un codebitor.

Unde-s doi, creditul crește. Adică poți obține mai ușor o suma mai mare – în limita a 1200000  lei – dacă aplici împreună cu altcineva. Poate fi o rudă sau iubitul/iubita și să îndeplinească aceleași condiții ca tine.

Ce comisoane sunt?

  • 0 comision lunar de administrare 
  • 1500 lei analiza dosarului, atunci când ți se acorda creditul ipotecar de investiții imobiliare

Vezi detalii aici.

Vreau credit

Ce obțin?

Suma minimă pe care o poți finanța prin ING Credit pentru investiții imobiliare este 13.000 de lei. Suma maximă nu trebuie să depășească 65% din valoarea evaluată a imobilului adus în garanție.

Vei primi suma solicitată în întregime, dacă valoarea creditului de investiții imobiliare este mai mică de 50.000 lei.  În cazul în care suma solicitată este mai mare de 50.000 lei, pot fi două situații:

  • dacă poți prezenta un document care să certifice utilizarea banilor împrumutați, creditul îți este oferit integral;
  • dacă încă nu ai finalizat investiția imobiliară, primești 50.000 lei, iar restul sumei va ajunge la ține în maxim 5 tranșe de-a lungul unui an de la acordarea creditului  cu condiția prezentării documentelor care demonstrează destinația de investiții imobiliare.

Suma acordată diferă în funcție de calitatea și locația imobilului ipotecat.​

Între 3 și 30 de ani.

Cât mă costă?

ING Credit pentru Investiții imobiliare cu garanție Ipotecară nu necesită avans.

  • 9,61% pe an dobândă personalizată dacă închei asigurare de viață de grup
  • 9,91% pe an dobândă standard dacă nu închei asigurare de viață de grup

Ce trebuie să știi?

Valorile sunt valabile pentru luna 31 Ianuarie 2025. Rată dobânzii pentru acest credit este formată din marja fixă, care rămâne aceeași pe toată perioada creditului tău și o parte variabilă, respectiv indicele de referință IRCC. Valoarea Ratei Dobânzii poate varia din 3 în 3 luni, în baza variației indicelui de referință IRCC. Valoarea indicelui poate fi vizualizată aici.

Creșterea sau scăderea ratei dobânzii aplicabilă creditului este influențată direct de evoluția indicelui IRCC. Variația ratei dobânzii poate genera o creștere a sumelor ce trebuie rambursate în baza Contractului de credit.


Ce este indicele IRCC?

Indicele IRCC  este stabilit de Banca Națională a României. Acesta reprezintă rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piața interbancară din România.

Valorile indicelui de referință ROBOR la 3 luni variază independent de voința Băncii și pot fi vizualizate oricând, accesând pagină http://www.bnro.ro/Baza-de-date-interactiva-604.aspx

Care sunt taxele și comisioanele percepute?

  • 0% comision lunar de administrare a creditului
  • 1.500 lei comision de analiză a dosarului (se percepe doar în cazul acordării creditului)
  • 0 lei taxe pentru deschiderea și administrarea contului curent în lei cu card atașat ING Card Complet, dacă încasezi venituri recurente la noi și faci minim o plata lunară (orice tranzacție cu excepția transferurilor între conturile proprii/debitări rate/debitări comisioane). Venitul recurent înseamnă venitul (ex. salariu, pensie, chirie etc.) încasat lunar în cont, cel puțîn 3 luni consecutive, în valoare de minim 700 lei/luna/cont. Nu se consideră venit recurent încasările provenite din jocuri de noroc. Dacă nu îndeplinești aceste condiții, comisionul de administrare este de 7 lei/luna.

  • Taxe percepute de Registrul Național de Publicitate Mobiliară:
    • 87,60 lei taxa de înregistrare a ipotecii mobiliare percepută la acordarea creditului ipotecar
    • 65,70 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
    • 43,80 lei taxa de ștergere a ipotecii mobiliare percepută la momentul rambursării integrale a creditului
  • între 400 lei și 550 lei taxă de evaluare a imobilului care variază în funcție de tipul imobilului (percepută de evaluator)
  • taxe notariale percepute de notar, ce includ și taxele aferente procedurilor de înscriere și radiere a ipotecii imobiliare în/din Cartea Funciară
  • prima de asigurare:
    • prima de asigurare aferentă poliței facultative și a celei obligatorii încheiate pentru imobilul respectiv
    • prima de asigurare de viață de grup percepută lunar de NN Asigurări de Viață S.A. (opțional): aproximativ 0,029% din suma asigurată (calculată că minimum dintre echivalentul în lei al 101% din Valoarea totală a creditelor asigurate și Suma maximă acordată de banca – 175.000 Euro echivalent în lei). Exemplu: pentru un credit în valoare de 150.000 lei, prima lunară de asigurare este de 44 lei. 

Taxele și comisioanele sunt debitate automat din contul tău curent ING, mai puțin taxele notariale pe care va trebui să le plătești tu direct către notar. E suficient să te asiguri că ai banii în contul curent atașat creditului.

Costul de evaluare și cel aferent opiniei notariale trebuie achitate indiferent dacă se încheie sau nu contractul de credit.

Lista completă de Taxe și Comisioane o regăsești aici.

Dacă vrei să iei un credit pentru investiții imobiliare de 212.000 pe 21 ani cu asigurare de viață:
Dobândă: 9,61% pe an, variabilă trimestrial, IRCC (5,66% p.a) plus marjă (3,95% p.a.)
Comision analiză dosar: 1.500 lei
Valoarea asigurării de viață de grup (30 ani): 10.374,26 lei
DAE: 11,32% pe an
Număr rate de plata: 252
Rezultă că ai de plătit o rată lunară de 1.960,43 lei. În total, în 21 ani, vei da înapoi 516.014,72 lei.
Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului achiziționat prin credit sau asupra unui alt imobil.
Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.

Care sunt criteriile de eligibilitate

  • Venit lunar al aplicantilor egal sau mai mare decât salariul minim pe economie
  • Minim 1 an vechime în muncă și minim 6 luni vechime la actualul angajator, fără întreruperi mai mari de o luna în ultimul an
  • Codebitor: maxim 1 codebitor: soț/soție, mamă/tată, fiu/fiica, frate/sora, mătușa/unchi (frate/sora al/a părinților), nepoata/nepot (de unchi), iubit/iubita, bunica/bunic, nepoata/nepot (fiica/fiul copilului). Acesta trebuie să îndeplinească aceleași criterii de eligibilitate că și tine în privința vârstei, vechimii și tipului de venit
  • Reședință unică în România
  • Venitul să fie în lei

Ce documente sunt necesare?

  • Actul tău de identitate în original
  • Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achiziționat/construit și ipotecat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciară, intabulare și actele pentru construcția viitoare (dacă este cazul) în copie, originalul fiind prezentat la notar. Acceptăm și extrasul de carte funciară pentru informare eliberat online, de pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară: epay.ancpi.ro.
  • Actul/Actele de identitate al/ale proprietarului/proprietarilor imobilului adus în garanție în copie (dacă acesta/ aceștia și-a(au) dat acordul /ți-a(u) comunicat el/ ei însuși/ înșiși copia)
  • Deviz estimativ/documente care să dovedească destinația investițională a creditului precum și suma necesară investiției imobiliare

În cazul în care nu ai venituri salariale sau din pensii raportate la ANAF, aici găsești lista de documente pe care trebuie să le aduci.

Iar aici găsești lista de documente în format ING pe care trebuie să le completezi.

În ING Office, cu ajutorul consultantului nostru, vei completa și semna:

  • FEIS - Fișa Europeană de Informații Standardizate privind creditul pentru consumatori.
  • Acordul de consultare și prelucrare a informațiilor din bazele de date ale Ministerului Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
  • Cererea de credit ce include Informarea referitoare la prelucrarea datelor personale în Sistemul Biroului de Credit  pentru tine și pentru Codebitor (dacă este cazul)
  • Contractul de credit (înainte de acordarea creditului)

Dacă tu și/sau Codebitorul tău ești/este căsătorit/a, soțul/ soția ta/ acestuia va trebui să completeze și semneze:

  • Stabilește o întâlnire: Apeși pe butonul Vreau credit, completezi formularul și ne trimiți datele tale. Vei fi contactat și vei putea stabili o întâlnire cu un consultant din ING Office-ul ales de ține
  • Vii în sediul ING selectat pentru completarea aplicației de credit. Poți află pe loc* dacă ai trecut de analiză financiară, dacă ai veniturile raportate la ANAF.  În cazul în care obții alte tipuri de venit, regăsești aici lista de documente pe care trebuie să le aduci
  • Prezinți documentele solicitate în vederea continuării aplicației de credit
  • Plătești taxa de evaluare și are loc evaluarea locuinței
  • Semnezi contractele și primești banii în contul curent în lei ING

*Creditul poate fi aprobat financiar pe loc, fără adeverință de venit de la angajator sau alte documente, atunci când veniturile tale sunt verificate exclusiv în baza de date a ANAF și dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate. Există situația în care analiză financiară nu poate fi făcută în aceeași zi din motive independente de voința băncii. 
Ne rezervăm dreptul de a solicita documente suplimentare și de a nu aproba financiar creditul pe loc.

Cum rambursez?

În cazul unui ING Credit pentru investiții imobiliare acordat în ING Office poți alege între:

  • rambursarea în rate egale a creditului (rata este egală pe toată perioada creditului și în prima parte a perioadei de creditare rata este mai mică, ceea ce duce la un grad de îndatorare mai mic), sau
  • rambursarea în rate descrescătoare (suma împrumutată se diminuează într-un ritm mai alert iar dobânda și suma totală plătite către bancă sunt mai mici)

Lunar, la data scadenței, va trebui să te asiguri că în contul curent atașat contului de împrumut ai bani suficienți pentru rată și dobândă conform graficului de rambursare pe care l-ai primit odată cu contractul de credit.
Prima pentru asigurarea de viață de grup se plătește în data de 3 a fiecărei luni.

Respectarea termenilor și condițiilor contractului de credit nu garantează rambursarea valorii totale a creditului în temeiul contractului de credit.

Oricând vrei și fără niciun cost, poți solicita rambursarea parțială, în avans, a creditului de investitii imobiliare, pe loc, atât prin serviciul de internet banking Home’Bank cât și în ING Office.

Poți alege între:

  • Reducerea perioadei de creditare (atunci când rambursezi cel puțin valoarea unei rate lunare, poți diminua și perioada rămasă de rambursat) și păstrarea aceleiași valori a ratei lunare de plată,
  • Reducerea ratei lunare de plată păstrând aceeași perioadă de creditare (poți rambursa orice valoare mai mare de 1 leu).

Iar dacă dorești să rambursezi suma totală (să închizi creditul), te așteptăm în ING Office.

Ulterior închiderii creditului, ING se va ocupa de toate demersurile ridicării ipotecii astfel încât sa te bucuri de drepturi depline

Da, vei avea nevoie de următoarele garanții :

  • Ipotecă imobiliară asupra imobilului propus și adus în garanție.
  • Asigurarea Proprietății, ce va fi cesionata în favoarea ING.
  • Ipotecă mobiliară asupra conturilor  tale bancare și, după caz, ale codebitorului.

Dacă plătești la scadență orice plata datorată în baza contractului de credit vei evita:

  • Plata dobânzii penalizatoare, conform dispozițiilor contractuale
  • Raporatrea datelor negative ale creditului deținut și a datelor tale către Centrala Riscului de Credit, începând cu a 16-a zi de întârziere la plata ratelor scadente
  • Raportarea, în cazul în care vei înregistra întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor scadente, a acestei informații (date negative) la Biroul de Credite S.A
  • Reziliererea contractului de credit și demararea procedurile de executare silită, având drept consecință inclusiv executarea silită a proprietății asupra căreia s-a constituit garanție ipotecară imobiliară pentru garantarea obligațiilor rezultate din contractul de credit.

Dacă treci printr-o perioada dificilă este important să ne anunți. Te așteptăm în  ING Office cu documente care pot explica situația ta financiară, pentru a putea găsi împreună o varianta de soluționare.

Cum radiez ipoteca?

Ce taxe vom debita din contul tău curent:

  • Taxa ANCPI - eliberarea extrasului/elor de Carte Funciară pentru Informare;
  • Taxa ANCPI - radierea ipotecii/lor din fiecare Cartea Funciară a imobilului;
  • Onorariu notar partener - Societatea Profesională Notarială “Durnescu si Asociații”.

Daca ți-ai închis contul între timp, taxele se vor debita din oricare dintre conturile curente rămase active. Te rugăm să nu inchizi toate conturile curente, altfel ING nu va putea continua demersurile pentru radierea ipotecii.

Extrasul de Carte Funciară pentru Informare se obține simplu și rapid direct de pe site-ul ANCPI, urmând pașii de mai jos:

  • se accesează site-ul epay.ancpi.ro;
  • Se introduc datele imobilului;
  • Se achită online taxa;
  • Primești extrasul pe adresa de e-mail.

Ce trebuie să mai știu?

Poți încheia asigurare de viață cu orice asigurator, trebuie doar să verifici că polița de asigurare îndeplinește următoarele condiții minime:

a.    suma asigurată este egală cu 101% din creditul acordat
b.    acoperă decesul din orice cauza (boală și accident)
c.    perioada asigurată este egală cu durata de acordare a creditului
d.    polița este cesionata în favoarea ING Bank. În plus, asigurarea de viață atașată creditului trebuie  menținută pe toată durata valabilității contractului de credit; 
e.    la dată rambursării integrale a creditului, indiferent de cauză, calitatea ING Bank de cesionar al poliței de asigurare de viață încetează.

Te rugăm să ne aduci asigurarea înainte de încheierea contractului de credit. Toate asigurările trebuie menținute până la rambursarea integrală a creditului.

Dacă optezi pentru acest produs oferit de NN Asigurări de Viață S.A., vei plăti în data de 3 a fiecărei luni prima de asigurare aferentă lunii anterioare. Suma asigurată este 101% din soldul creditului la finalul lunii anterioare pentru care se face plata, iar cota de prima este 0,02916% din suma asigurată. Pe măsură ce rambursezi din credit și prima de asigurare va scădea corespunzător. Suma maximă asigurată este 175.000 Eur, echivalent în lei. E important să știi că dacă ai mai multe credite pentru care alegi să beneficiezi de asigurarea de viață de grup, suma maximă asigurată de 175.000 Eur, echivalent în lei, se aplică pentru totalul creditelor la care ai atașat acest produs. Dacă optezi pentru o asigurare de viață primești și reducere de 0,3% la rata dobânzii creditului ca să ai și ratele mai mici la credit.

Ești raportat la Biroul de Credite în funcție de numărul de zile de întârziere de la dată scadenței, începând cu a 30-a zi de întârziere. Vor fi raportate datele tale de identificare (nume, prenume, initiala tatălui/mamei, adresa de domiciliu/reședință, nr. Telefon fix/mobil, CNP, cod țară) și informații despre creditul restant (tip produs, termen de acordare, data acordării și scadenței, creditul acordat, sume datorate și restante, nr. Rate restante, data scadentă a restanței, nr. de zile de întârziere, starea contului). 

Aceste informații sunt păstrate de Biroul de Credit S.A. timp de 4 ani (de la data achitării utimei rate restante/ultimei actualizări transmise) și pot fi consultate de orice participant (instituții de credit, instituții financiare nebancare și de asigurări) la Biroul de Credit S.A. Ele pot influența decizia acestora de a acceptă sau de a refuză acordarea unui credit.

O dată pe an, poți obține gratuit confirmarea că datele tale sunt sau nu prelucrate de Biroul de Credit S.A. Este necesară o cerere către Biroul de credit, datată, semnată și însoțită de copia CI și nr. de telefon. Date de contact  Biroul de Credit: București, strada Sf Vineri 29, etj 4, sector 3, e-mail: situatie@birouldecredit.ro.

  • Poți oricând să ne soliciți rectificarea, actualizarea, blocarea, ștergerea sau transformarea in date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii. Spre exemplu, datele sunt inexacte sau incomplete. Este necesară o cerere către ING, datată, semnată și însoțită de copia CI. În cerere se vor menționa datele asupra cărora soliciți intervenția, motivul și modul de intervenție.Și această solicitare este gratuită. 
  • Te poți opune prelucrării datelor tale, oricând. Este necesară o cerere către ING, datată, semnată și însoțită de copia CI. În cerere se vor menționa datele și motivul legitim al opoziției.
  • Ai dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale adoptate exclusiv pe baza unei prelucrări efectuate prin mijloace automate.
  • Te poți adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau justiției.

Există posibilitatea apariției în viitor a unor evenimente ce pot crea dificultăți în îndeplinirea obligațiilor de plata asumate, cum ar fi situația în care veniturile tale ar putea să scadă sau să nu mai fie realízate pentru anumite perioade de timp.

Trebuie să închei polița PAD de asigurare a proprietății și una facultativă (pentru valoarea integrală a imobilului) care împreună să ofere protecție în situația în care imobilul adus ca garanție pentru suma imprumutată ar suferi daune. Polița de asigurare trebuie cesionată în favoarea băncii.
Te putem ajuta cu încheierea asigurării facultative pentru imobil la Allianz și beneficiezi atât de asigurarea clădirii cât și a bunurilor din aceasta, în limita a 10% din valoarea asigurată a clădirii. Asigurarea facultativă acoperă o serie extinsă de riscuri precum: incendiu, trăsnet, explozie,  căderea aparatelor de zbor, furtună, uragan, vijelie, tornadă, grindină, ploaie torențială, etc. Polițele se încheie pe o perioadă fixă de 12 luni.  După această perioadă, contractul se prelungește automat pentru perioade consecutive de câte un an, până la finalizarea creditului sau până decizi încetarea acestuia.

Există posibilitatea apariției în viitor a unor evenimente ce pot crea dificultăți în îndeplinirea obligațiilor de plata asumate, cum ar fi situația în care veniturile tale ar putea să scadă sau să nu mai fie realízate pentru anumite perioade de timp.

În situația în care optezi pentru credit cu dobândă variabilă, format din IRCC+ marja fixă a bancii, ai în vedere variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat

Pentru mai multă siguranță, poți opta pentru creditul ING Ipotecar 5Fix, care are dobândă fixă în primii 5 ani, apoi variabilă la 3 luni, în funcție de evoluția indicelui de referință IRCC.

Vreau credit

Accesibilitate

Dacă alegi să ascunzi meniul de accesibilitate, nu îl vei mai putea vizualiza, decât dacă ștergi istoricul de navigare și datele. Ești sigur că dorești să ascunzi interfața?