Pasul 1: Intri în ING Home’Bank (serviciul de internet banking), la adresa www.homebank.ro, meniul “Operațiuni”. Din aplicația de mobil, intri în meniul Plăti/submeniul „Plata în lei”.
Pasul 2: Alegi suma pe care vrei să o transferi și selectezi contul ING în care vrei să transferi salariul tău.
Pasul 3: Introduci detaliile cardului tău de la banca X, așa cum ai face în cazul oricărei cumpărături cu cardul online.
Pasul 4: Bifezi „recurentă”, în caz că decizi că vrei ca transferul să fie efectuat în mod automat în fiecare luna, în data sau ziua săptămânii aleasă de tine
Pasul 5: Salariul tău va fi transferat instantaneu, după ce confirmi tranzacția. Dacă ai ales opțiunea de transfer recurent, salariul tău va fi transferat în contul ING, în fiecare luna.
Să-ți vezi de treabă liniștit, în timp ce noi avem grijă de salariul tău, sună bine. Iar dacă îți portezi banii la noi, ai 0 comisioane la administrarea contului curent, la retrageri cu cardul ING de la ATM-urile oricărei bănci și la transferuri către orice bancă. În plus, ai curs valutar personalizat. Intră în Home’Bank, la secțiunea Plăți și activează-ți opțiunea.
Transfer fără costuri.
Cu opțiunea de mutare salariu „ING Portează-ți banii", transferi banii fără ca noi sa îți luăm vreun comision. Unele bănci este posibil să comisioneze tranzacția, așa că verifică întâi ce taxe și comisioane ai la cealaltă bancă.
Simplu de utilizat prin internet banking.
E simplu să faci portarea salariului de la o altă banca la ING. Funcționează ca o tranzacție online cu cardul.
Poți programa portarea automată a salariului, lună de lună.
Ca să știi că în fiecare lună salariul tău ajunge la ING, poți programa ca portarea să se facă automat. Indici suma, contul și ziua, iar noi îți portăm salariul gratuit.
În situația în care tu primești salariul la Banca X:
Trebuie să fiu titularul cardului de la altă banca pentru a porta banii?
Da, cardurile emise de alte bănci trebuie să fie pe numele tău pentru a porta banii în contul tău de la ING. Detaliile de pe card sunt confidențiale și nu trebuie divulgate nimănui.
Cardul de la altă banca pe care îl folosesc pentru portarea banilor trebuie să aibă anumite caracteristici speciale?
Cardul de pe care faci portarea trebuie să aibă activată opțiunea de „plata pe internet” pentru a putea fi utilizat la tranzacțiile online. Dacă nu ești sigur, îți recomandăm să verifici la banca unde primești salariul. De asemenea, dacă nu ai ai activat codul 3D Secure, solicită băncii tale setarea acestei parole.
Pot să îmi portez banii de pe un card de euro (sau altă valută) de la altă bancă?
Da, poți să folosești un card de Euro (sau altă valută) pentru portare, însă banii pot fi transferați doar în contul tău de lei de la ING. Schimbul valutar va avea loc la banca sursă, la cursul practicat de banca respectivă.
Care este suma maximă pe care o pot transfera?
Limitele maxime de transfer sunt: 20.000 RON luna/client și 6.000 RON/tranzacție.
Care este suma minimă pe care o pot transfera?
Nu există o limită minimă. Însă, dacă transferi în cont minim 700 de lei pe lună și faci și o plată în aceeași lună*, beneficiezi de comision zero pentru administrarea contului și pentru retragerile gratuite de la orice bancomat din țară sau străinătate.
Câte transferuri pot face lunar?
Poți face maxim 6 transferuri pe lună.
Exista costuri pentru portarea banilor?
Nu, transferurile făcute nu sunt comisionate de ING Bank.
Transferul se face instantaneu chiar și în weekend?
Da, banii sunt transferați imediat în contul ING, indiferent de ziua și ora la care faci operațiunea.
De ce mi se solicită parolă 3D Secure?
Serviciul 3D Secure este un standard de securitate al tranzacțiilor e-commerce. Astfel, se reduc șansele de fraudă pe Internet. Dacă setezi parola 3D Secure (echivalentul PIN-ului de la bancomat), nimeni altcineva nu poate utiliza cardul tău pe internet.
Pot programa portarea recurentă a salariului lună de lună sau trebuie să transfer suma dorită de fiecare dată?
Da, poți opta între 3 variante de transfer al salariului la ING:
- plată nouă de fiecare dată (trebuie introduse toate detaliile de pe card)
- salvarea datelor de pe card pentru a folosi acel card la tranzacțiile ulterioare
- poți opta pentru transfer automat, iar banii vor ajunge în contul tău în fiecare luna, cu frecvența aleasă (săptămânală, bilunară sau lunară), fără vreun efort din partea ta
Ce se întâmplă cu contul și cardul de la banca actuală?
Care sunt avantajele față de un transfer obișnuit (adică față de situația în care aș transfera bani direct din contul meu de la altă banca în contul de la ING)?
Nu există costuri de transfer, transferul se face instantaneu indiferent de ora/zi și poți programa plăti recurente. Astfel nu mai ai nevoie de internet banking-ul de la banca respectivă și nici nu trebuie să te deplasezi la bancă pentru a face un ordin de plată.