ING Noua Casă

calculator-credit-prima-casa-2019

Cu ING Noua Casă îți faci amintiri, nu planuri de plătit chirii

  • Dobândă anuală variabilă (2% marjă fixă + IRCC) 
  • 0 comisioane de administrare credit și analiză dosar
  • Avans minim 5%
Aplică acum
lei
ani
Ai un avans mai mare?
lei
Valoare împrumutată
lei
Rată lunară
lei
Avans minim
lei
Asigurare de viață (val. descrescătoare): 0,35%/12 pe luna
Comision de
administrare:
lei
Comision de analiză: 0,00 lei

Poate visezi demult să ai apartamentul tău, știi exact în ce zonă ai vrea să fie, ce priveliște să aibă de pe balcon și cum să îl decorezi în cele mai mici detalii. Dacă până acum nu s-au prea legat lucrurile, credem că momentul potrivit a venit și așteptarea ta a luat sfârșit.

Știi pe loc dacă se aprobă financiar creditul și câți bani primești.

Vino în ING Office fără să-ți mai faci griji pentru documentele de venit. Poți primi aprobarea creditului pe loc dacă ai venitul raportat la ANAF.

Curs de schimb valutar preferențial

Dacă trebuie să plătești în euro casa cumpărată, beneficiezi de rată de schimb valutar BNR din ziua în care ai semnat antecontractul de vânzare-cumpărare.

Poți să vii cu un co-aplicant

Ia-ți partenerul și aplicați împreună pentru prima voastră casă. Venitul minim al fiecărui co-debitor trebuie să fie egal sau mai mare decat venitul minim pe economie.

Ce comisioane sunt?

ING nu percepe comision lunar de administrare a creditului, nici comision pentru analiza dosarului sau de rambursare anticipată a creditului.

În schimb, vei plăti către FNGCIMM comision de gestiune în valoare de 0,30% anual, calculat la valoarea garanţiei. Garanția acordată de stat este de 60% din suma împrumutată pentru locuințele noi și 50% pentru locuințele vechi.

Zero risc valutar

Creditul este acordat în lei, adică în aceeași monedă ca și venitul tău.

Aplică acum

Minim 13.000 lei și maxim 119.000 euro echivalentul in lei

Poți găsi suma maximă a creditului in echivalent eur în tabelul de mai jos (creditul va fi in lei):

Locuință veche și nouă

Locuință nouă

Prețul de cumpărare (euro) 

70.000

70.001-140.000

Suma maximă a creditului (euro)

66.500

59.501 -119.000

Dacă nu te încadrezi la suma dorită pe cont propriu, poți să vii împreună cu un codebitor. Venitul minim al fiecarui aplicant trebuie sa fie egal sau mai mare decât venitul minim pe economie

Pentru imobilele ce valorează sub 70.000 de EUR ai nevoie de un avans minim de doar 5% din prețul locuinței iar pentru locuințele noi, cu valoare între 70.001 și 140.000 euro, avansul este de 15%.

Pentru locuințele noi cu valoare peste 140.000 euro avansul trebuie să acopere diferența între suma maximă acordată de 119.000 euro și prețul locuinței.

Dobânda creditului Noua Casă este formată din valoarea indicelui de referință IRCC plus o marjă fixă de 2%. Dobânda este variabilă și se modifică trimestrial în funcție de evoluția IRCC. 

Valoarea indicelui poate fi consultată pe site-ul BNR aici.

  • Comisionul de analiză, de adiministrare credit și de rambursare anticipată a creditului sunt 0 (zero).
  • 0 lei taxe pentru deschiderea și administrarea contului curent în lei cu card atașat ING Card Complet și pentru transferul de fonduri vânzătorului, dacă încasezi venituri recurente la noi și faci minim o plată lunară (orice tranzacție cu excepția transferurilor între conturile proprii/debitări rate/debitări comisioane). Venitul recurent înseamnă venitul (ex. salariu, pensie, chirie etc.) încasat lunar în cont, cel puțin 3 luni consecutive, în valoare de minim 700 lei/lună/cont. Nu se consideră venit recurent încasările provenite din jocuri de noroc. Dacă nu îndeplinești aceste condiții, comisionul de administrare este de 9 lei/lună. 

  • Comisionul de gestiune perceput de FNGCIMM este 0,3%/an din valoarea garanției. Garanția reprezintă 50% din soldul creditului în cazul locuințelor cu valoare sub 70.000 de euro și 60% în cazul locuințelor noi cu valoare între 70.001 și 140.000 euro. Se percepe o data pe an, in luna decembrie o data cu plata ratei lunii respective
    Pentru promisiunile de garantare, comision de analiza datorat FNGCIMM: 0,15%*din valoarea promisiunii de garantare * numarul de luni de valabilitate promisiune
    • Taxe percepute de Registrul Național de Publicitate Mobiliară:
      • 87,60 lei taxa de înregistrare a ipotecii mobiliare percepută la acordarea creditului ipotecar
      • 65,70 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
      • 43,80 lei taxa de ștergere a ipotecii mobiliare percepută la momentul rambursării integrale a creditului
    • Alte taxe:
      • Între 590 lei și 790 lei taxa de evaluare a imobilului, care variază în funcție de tipul imobilului (percepută de evaluator)
      • Taxe notariale percepute de notar, ce includ și taxele aferente procedurilor de înscriere (500 de lei) și radiere a ipotecii imobiliare în/din Cartea Funciară (75 de lei)
    • Prima de asigurare:
      • prima de asigurare aferentă poliței obligatorii  (PAD) și a celei facultative (care să acopere riscurile solicitate) încheiate pentru imobilul respectiv. Acestea pot fi încheiate in parteneriat cu NN Asigurări de Viață S.A. sau orice alt  asigurator.
      • prima de asigurare de viață de grup percepută lunar de NN Asigurări de Viață S.A. (opțional): 0,02916% din suma asigurată (calculată ca minimum dintre echivalentul în lei al 101% din Valoarea creditelor asigurate și suma maximă acordată de bancă - 175.000 Euro, echivalent în lei ).
        Exemplu: pentru un credit pentru prima casă în valoare de 150.000 lei, prima lunară de asigurare este de 44 lei.

Taxele și comisioanele sunt debitate automat din contul tău ING, mai putin taxele notariale pe care va trebui să le plătești tu direct către notar. Tu nu trebuie să faci nimic, doar să te asiguri că ai banii in contul curent la data scadenței.

Depozit colateral în valoarea a primelor 3 rate de dobândă constituit înainte de acordarea creditului în favoarea FNGCIMM. Depozitul va acoperi orice rată neplătită la timp, existând obligativitatea reîntregirii și menținerii lui pe toată durata creditului.  

Lista completă de Taxe și Comisioane o regăsești aici.

Dacă vrei să iei un credit pentru Noua Casă de 258.000 lei pe 25 ani cu avans de 5% și rambursat în 300 de rate lunare:
Rambursare în rate lunare egale: dobândă variabilă trimestrial de 7,99%/an, formată din IRCC (acum la valoarea de 5,99%) plus marjă fixă (2,00%). Plătești o rată lunară de 1.989,58 lei, returnezi în final 600.722,36 lei, DAE de 8,37%/an,comision acordare credit 0 lei, comision de administrare credit 0 lei, comisionul de gestiune datorat FNGCIMM de 3.849,26 lei. În calculul DAE și al sumei total de rambursat nu este inclusă asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (aceasta fiind opțională). Exemplul este valabil până la 31 Decembrie 2024 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.
Rambursare în rate lunare descrescătoare: dobândă variabilă trimestrial de 7,99%/an, formată din IRCC (acum la valoarea de 5,99%) plus marjă fixă (2,00%). Plătești o rată lunară de 2.577,85 lei, returnezi în final 570.872,52 lei, DAE de 8,70%/an,comision acordare credit 0 lei, comision de administrare credit 0 lei, comisionul de gestiune datorat FNGCIMM de 2.736,09 lei. În calculul DAE și al sumei total de rambursat nu este inclusă asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (aceasta fiind opțională). Exemplul este valabil până la 31 Decembrie 2024 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.
Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului achiziționat prin credit.
Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.

Dacă vrei să iei un credit pentru Noua Casă de 385.000 lei pe 28 ani cu avans de 15% și rambursat în 336 de rate lunare:
Rambursare în rate lunare egale: dobândă variabilă trimestrial 7,99%/an, formată din IRCC (acum la valoarea de 5,99%) plus marjă fixă (2,00%). Plătești o rată lunară de 2.872,39 lei, returnezi în final 973.094,52 lei, DAE de 8,39%/an, comision acordare credit: 0 lei, comision de administrare credit 0 lei,comisionul de gestiune datorat FNGCIMM de 7.972,09 lei. În calculul DAE și al sumei total de rambursat nu a fost inclusă asigurarea de viață oferită de NN Asigurări de viață (aceatsa fiind opțională). Exemplul este valabil până la 31 Decembrie 2024 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.
Rambursare în rate lunare descrescătoare: dobândă variabilă trimestrial 7,99%/an, formată din IRCC (acum la valoarea de 5,99%) plus marjă fixă (2,00%). Plătești o rată lunară de 3.709,29 lei, returnezi în final 849.909,39 lei, DAE de 8,50%/an, comision acordare credit: 0 lei, comision de administrare credit 0 lei, comisionul de gestiune datorat FNGCIMM de 5.466,66 lei. În calculul DAE și al sumei total de rambursat nu este inclusă asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (aceasta fiind opțională). Exemplul este valabil până la 31 Decembrie 2024 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.
Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului achiziționat prin credit.
Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.

  • Ipotecă imobiliară de rang I asupra imobilului achiziționat în favoarea ING și a Statului Român
  • Asigurare de imobil
  • Asigurare de viață (dacă se optează pentru ea)
  • Ipotecă mobiliară pe conturile deschise la ING, pe veniturile din activitatea profesională, pe bunurile mobile afectate exploatării imobilului și pe bunurile mobile cu valoare peste 500 lei
  • Ipotecă mobiliară asupra depozitului colateral în valoare egală cu primele 3 rate de dobândă

Trebuie să închei polița PAD de asigurare a proprietății și una facultativă (pentru valoarea integrală a imobilului) care împreună să ofere protecție în situația în care imobilul adus ca garanție pentru suma imprumutată ar suferi daune. Polița de asigurare trebuie cesionată în favoarea băncii.
Te putem ajuta cu încheierea asigurării facultative pentru imobil la Allianz și beneficiezi atât de asigurarea clădirii cât și a bunurilor din aceasta, în limita a 10% din valoarea asigurată a clădirii. Asigurarea facultativă acoperă o serie extinsă de riscuri precum: incendiu, trăsnet, explozie,  căderea aparatelor de zbor, furtună, uragan, vijelie, tornadă, grindină, ploaie torențială, etc. Polițele se încheie pe o perioadă fixă de 12 luni.  După această perioadă, contractul se prelungește automat pentru perioade consecutive de câte un an, până la finalizarea creditului sau până decizi încetarea acestuia.

Există posibilitatea apariției în viitor a unor evenimente ce pot crea dificultăți în îndeplinirea obligațiilor de plata asumate, cum ar fi situația în care veniturile tale ar putea să scadă sau să nu mai fie realízate pentru anumite perioade de timp.

În situația în care optezi pentru credit cu dobândă variabilă, format din IRCC+ marja fixă a bancii, ai în vedere variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat

Pentru mai multă siguranță, poți opta pentru creditul ING Ipotecar 5Fix, care are dobândă fixă în primii 5 ani, apoi variabilă la 3 luni, în funcție de evoluția indicelui de referință IRCC.

Ce taxe vom debita din contul tău curent:

  • Taxa ANCPI - eliberarea extrasului/elor de Carte Funciară pentru Informare;
  • Taxa ANCPI - radierea ipotecii/lor din fiecare Cartea Funciară a imobilului;
  • Onorariu notar partener - Societatea Profesională Notarială “Durnescu si Asociații”.

Daca ți-ai închis contul între timp, taxele se vor debita din oricare dintre conturile curente rămase active. Te rugăm să nu inchizi toate conturile curente, altfel ING nu va putea continua demersurile pentru radierea ipotecii.

Extrasul de Carte Funciară pentru Informare se obține simplu și rapid direct de pe site-ul ANCPI, urmând pașii de mai jos:

  • se accesează site-ul epay.ancpi.ro;
  • Se introduc datele imobilului;
  • Se achită online taxa;
  • Primești extrasul pe adresa de e-mail.

Accesibilitate

Dacă alegi să ascunzi meniul de accesibilitate, nu îl vei mai putea vizualiza, decât dacă ștergi istoricul de navigare și datele. Ești sigur că dorești să ascunzi interfața?