ING Home'Bank - serviciul nostru de internet banking

Oriunde ești tu, e și Home'Bank

Oriunde ești tu, e și Home'Bank

 • Ai zero comisioane la transferuri*​
 • Faci plăți către prieteni prin numărul de telefon​
 • Iei credite direct din aplicație * *
Descarcă aplicația de internet banking:

Home’Bank este aplicația ta prietenoasă si gratuită de internet banking, de la ING. Rezolvă-ți rapid nevoile financiare oricând vrei tu, ca să te poți ocupa în rest de lucrurile care contează cu adevărat.

Ținem pasul cu tine cu noi update-uri

ING Homebank ascunde - afiseaza sold

ING Homebank plati frecvente

ING Homebank plati personalizate

Tot ce vrei de la o aplicație de mobile banking este în Home’Bank

Zero comisioane la transferuri
Zero comisioane la transferuri

Zero comisioane la transferuri

Dacă îți aduci salariul la ING, sau cel puțin 700 de lei lunar* și faci o plată pe lună, ai zero comisioane la plățile facturilor, transferurile către prieteni, cumpărăturile pe care le faci și orice alt fel de transfer bancar.
Vezi mai multe aici.

Plăți favorite
Plăți favorite

Plăți favorite

Dacă știi că plătești în fiecare lună aceleași facturi sau trimiți bani des aceluiași prieten, salvează transferul la Plăți favorite și data viitoare îl poți accesa imediat, fără să reintroduci din nou și din nou toate datele necesare. Sau să cauți în istoricul de tranzacții. Tu, cel din viitor, îți vei mulțumi. 

Activează Notificările
Activează Notificările

Activează Notificările

Activează-ți notificările gratuit din Mai multe > Servicii și setări > Notificări și o să stai mai liniștit/ă cu gândul o să știi tot ce se întâmplă pe contul tău. La fiecare tranzacție vei primi o notificare pe telefon. Iar de acum, notificările sunt valabile pentru toate conturile, indiferent dacă sunt în lei sau în alte monede. 

Iți iei produsele bancare direct din Home'Bank

Descarcă aplicația

Descarca Home'Bank din Google Play

Versiune minimă: Android 8.0

QR Descarca Home'Bank din Google Play

Descarca Home'Bank din Apple Store

Versiune minimă: iOS 13.0

QR Descarca Home'Bank din Apple Store

Citește despre documente

Află ce vrei să știi despre contracte, comisioane, dobânzi, credite și altele asemenea subiecte în secțiunea Documente.

*Valabile pentru venituri recurente în lei, în contul ING Card Complet și cel puțin o plată pe lună din acest cont. Venituri recurente se referă la salariu sau alte tipuri de încasări lunare, în valoare de minimum 700 de Lei. Plată lunară înseamnă o plată cu cardul atașat contului ING Card Complet în magazin sau online și plata unei facturi sau un transfer în lei din Home'Bank către alte conturi decât cele proprii.
Plățile de tip „jocuri de noroc” realizate cu cardul au un comision de 3,9 lei sau 0,8 eur per tranzacție, plus 1,9% din suma tranzacției, in functie de valuta contului.
**Creditul poate fi acordat pe loc  în cazul veniturilor din salarii și pensii raportate la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Exemplul este valabil până la 15 mai 2022.

Cum îl obțin?

Cum obțin serviciul de internet banking?

Dacă ești deja client ING, poți activa serviciul de internet banking Home’Bank astfel:

 • Online: intri în această pagină, completezi formularul cu datele din cartea ta de indentitate și cu adresa de email pe care ne-ai lăsat-o la deschiderea contului, noi îți trimitem un email iar tu urmezi pașii de acolo pentru activare. 
 • În orice ING Office: vii la noi și îl activăm. Nu uita că trebuie să ai la tine buletinul sau cartea de identitate și cardul ING.

Dacă nu ești client ING, poți să îl deschizi 100% online. Așa serviciul se activează automat. Descarcă aplicația ING HomeBank din Google Play sau App Store pe telefonul tău smart sau pe tabletă, sau intră în această pagină.

Am Home’Bank cu digipass. Cum activez varianta cu parolă și SMS?

Intră în Home'Bank - meniul Setari cont, secțiunea Administrare Parolă - și introdu o parolă pe care vrei să o folosești pentru accesarea fără digipass. Apoi, autentifica-te în Home'Bank cu acea parolă.

Dacă accesezi Home'Bank cu parolă și SMS de pe un dispozitiv de încredere (ex. smartphone-ul personal), poți să îl înregistrezi la prima autentificare de pe respectivul dispozitiv pentru ca, ulterior, să nu mai fie nevoie de codul SMS pentru fiecare autentificare. Poți înregistra maxim 2 dispozitive mobile și 5 dispozitive fixe ca dispozitive de încredere.

Cât mă costă?

Cât mă costă ING Home’Bank?

 • 0 lei achiziția și administrarea serviciului
 • 0 lei transferurile ING-ING în orice valută
 • 0 lei transferurile ING-altă bancă, în lei/euro, dacă ai venituri recurente* și cel puțin o plată pe luna** 
 • 5 lei/transfer ING-altă bancă, lei/euro, dacă nu ai venituri recurente* și cel puțin o plată** pe lună
 • 0,15% (minim 50 lei) pentru transferuri ING -alta bancă în alte valute (USD, GBP etc)
 • 0 lei - Taxa de achiziție/reactivare la orice produs ING
 • 0 lei/luna - Taxa de utilizare cu Parolă și SMS (fără digipass)

Vezi toate costurile de tranzacționare.

Ce trebuie să știu despre digipass?

Ce fac dacă am deja sau vreau digipass?

Rămâne la alegerea ta, pentru că ai la dispoziție oricare din cele 3 variante de accesare a serviciului de internet banking:

 • Cu digipass, ca și până acum: este util dacă nu-ți plac schimbările și vrei să folosești în continuare digipass-ul, așa cum te-ai obișnuit până acum.
 • Activezi opțiunea cu Parolă și SMS, dar îți păstrezi și digipass-ul. Este o opțiune perfectă dacă ești o persoană precaută și îți convine să ai acces la Home’Bank fără digipass, însă vrei totuși să îl păstrezi ca variantă de rezervă.
 • Poți renunta la digipass. Dacă ești tipul de persoană care nu vrea să fie legată de nimeni și nimic, username-ul și parola sunt singurele lucruri de care ai nevoie.

Cât mă costă digipass-ul?

Taxa de utilizare cu digipass este de 5 RON/luna

Cum folosesc digipass-ul?

Ai la dispoziție instrucțiunile de conectare și folosire.
Alege modelul de digipass pe care îl deții, și vei vedea instrucțiunile sale de folosire.


Banii mei sunt în siguranță?

Este un serviciu sigur?

La ING siguranța informațiilor și tranzacțiilor financiare este prioritară. Nu ai de ce să te îngrijorezi, avem o armata de oameni și sisteme astfel încât banii tăi să se afle tot timpul pe mâini bune.

Ce fac dacă nu mă descurc în ING Home’Bank?

Ce faci dacă totuși nu te descurci?

Pentru informații suplimentare poți să te adresezi ING Office-ului sau Agenției ING Bank de care aparții. Ne poți contacta și telefonic, de luni până duminică, 24 ore din 24, apelând numărul de telefon 0314062ING, apelabil atât din rețelele naționale, cât și din străinătate sau *2ING, apelabil din rețelele naționale.

Cum fac plata facturilor de utilități

Direct debit

Disponibilă în ING Home'Bank, opțiunea Direct Debit îți permite să stabilești o suma maximă care poate fi debitată din contul tău atunci când ai de plătit facturi lunare, asigurări, către : Vodafone, Orange, Upc România, E.ON, GDF (ENGIE), Enel Energie SĂ, ING Asigurări De Viață, Generali Asigurări-Viață.  

Ai mereu la îndemână evidența cheltuielilor făcute cu cardul sau a sumelor debitate din cont, pentru că poți salva electronic extrasele de cont în format Excel sau PDF.

Cum mă pot loga cu amprentă?

De ce să activezi autentificarea cu amprenta?

 • Intri mai simplu și mai rapid în Home’Bank-ul tău
 • Fără combinații complicate de cifre, litere mari sau mici, ușor de uitat
 • Dar mai ales, accesul este sigur: știi deja că amprenta ta este unică

Cum setez amprenta în Home’Bank?

Din aplicația ING Home’Bank îți poți activa autentificarea cu amprentă simplu: te loghezi cu parola ta, accesezi meniul Setări cont – opțiunea Autentificare cu amprenta și confirmi amprenta setată în telefonul tău prin introducerea parolei.

Cum pot schimba codul de utilizator in Home’Bank?

Care sunt pașii?

Pentru modificarea codului de utilizator trebuie să te loghezi în Home'Bank, să accesezi meniul Setări cont – opțiunea Schimbă cod utilizator, alegi noul username și confirmi. Gata! Acum poți folosi username-ul ales de tine.

Pot schimba codul de utilizator de pe orice device?

Îți poți personaliza username-ul din aplicația de mobil ING Home’Bank, versiunile pentru iOS și Android.

Ce se întâmplă cu vechiul meu cod de utilizator?

Odată ce îți vei schimbă codul de utilizator, codul vechi va fi dezactivat și nu îl vei mai putea folosi. Pentru accesarea Home’Bank vei introduce în câmpul Nume Utilizator noul cod de utilizator ales de tine. 

Ce trebuie să știu despre Alias Pay?

Ce e AliasPay?

AliasPay este un serviciu prin care poți face transferuri interbancare folosind numărul de telefon (da, adică nu mai e nevoie să știi pe de rost IBAN-ul beneficiarului, doar îl vezi și îl confirmi înainte să semnezi plata). Pentru asta, banca destinatarului plății trebuie să participe la program, iar destinatarul trebuie să se fi înrolat în AliasPay. Poți vedea aici lista actualizată a băncilor participante

Ce bănci participă la AliasPay?

ING Bank este una dintre ele, iar pentru restul poți vedea aici lista actualizată la zi.

Cum trimit bani prin AliasPay?

Simplu. Faci un transfer obișnuit din Plăți > Către un prieten

 • Dacă prietenul tău are acel număr de telefon asociat unui cont la ING, transferul se face pe loc, ca și până acum.
 • Dacă numărul de telefon al prietenului este înscris în AliasPay, te anunțăm că totul e ok. Nu uita că poți face plăți prin AliasPay doar către clienți ai băncilor participante (vezi lista aici) care și-au activat AliasPay din serviciul de internet banking al băncii respective.
 • Dacă prietenul tău nu e nici client ING, nici înrolat în AliasPay, vei primi un mesaj care te va anunța că nu avem cum să facem transferul către el prin numărul de telefon, deci plata nu se va efectua. 

Cum primesc bani prin AliasPay?

Întâi trebuie să te înrolezi în AliasPay bifând acordul din Home’Bank > Mai Multe > Acorduri. Apoi, dă-i numărul tău din relația cu ING persoanei care trebuie să-ți trimită bani și treaba ta e gata.

Câte conturi sau numere de telefon pot să folosesc în AliasPay?

Momentan, te poți înrola în AliasPay cu un singur cont și un singur număr de telefon, indiferent de bancă. Dacă te înrolezi la o bancă și apoi îți dai acordul și la altă bancă, AliasPay va ține cont doar de ultimul acord pe care l-ai dat și acelea vor fi numărul de telefon și contul unde vei primi transferurile prin AliasPay.

Cum renunț la AliasPay?

Ne pare rău dacă vrei să renunți, dar ne ocupăm rapid. Tot ce trebuie să faci este să-ți retragi acordul din Home’Bank > Mai Multe > Acorduri. Stai fără grijă, vei putea în continuare trimite bani prin AliasPay, doar că nu vei mai putea primi. Dacă te răzgândești mai târziu, poți activa oricând din nou acordul pentru AliasPay din același loc.

Ce sumă maximă pot transfera prin AliasPay?

Limita maximă e aceeași ca pentru Plata către prieten ING-ING, și anume 3000 lei/transfer.

Când se procesează transferurile prin AliasPay?

Sunt procesate la fel ca o plată în lei obișnuită, prin IBAN (aceleași eventuale taxe, aceleași ore de procesare).

Pot face transferuri în alte valute prin AliasPay?

Momentan, AliasPay este disponibil doar pentru plăți în lei pe teritoriul României.

AliasPay funcționează și pentru persoane juridice?

Serviciul AliasPay este disponibil momentan doar pentru persoane fizice.

 Plăți planificate
Plăți planificate

 Plăți planificate

Dacă ai de făcut transferuri periodice, adaugă-le la plăți recurente și scapă de grija lor. Planifici ziua în care să se efectueze plata și frecvența, apoi gata!

 Plătești cu telefonul la POS
Plătești cu telefonul la POS

 Plătești cu telefonul la POS

Nu mai duce grija cardului și ține-l în telefonul tău. Poți activa ING Pay pentru a-l folosi direct din aplicație, sau îl poți introduce în Google Pay sau Apple Pay, apoi plătești cu el la orice POS contactless.

 Vezi datele cardului în aplicație
Vezi datele cardului în aplicație

 Vezi datele cardului în aplicație

Nu-ți căuta cardul prin portofel de câte ori vrei să comanzi ceva online. Poți vedea toate datele acestuia oricând ai nevoie, direct în Home’Bank.

 Îți deschizi cont și card direct din aplicație
Îți deschizi cont și card direct din aplicație

 Îți deschizi cont și card direct din aplicație

Îți descarci aplicația și îți poți crea rapid cont direct de pe telefonul tău. Urmează pașii de pe ecran până la final și gata! Ești client ING cu Home’Bank.

 Închidere cont
Închidere cont

 Închidere cont

Dacă ai nevoie să-ți închizi contul, o poți face instant, direct din aplicație. Trebuie doar să mergi la Cont curent, apoi Mai multe.

 Update profil
Update profil

 Update profil

Din când în când, este nevoie să-ți actualizezi datele personale. Dar nu trebuie să vii până la bancă, ci poți face acest lucru direct din Home’Bank, în Mai multe > datele mele.

Portează-ți banii cu Home'Bank
Portează-ți banii cu Home'Bank

Portează-ți banii cu Home'Bank

Îți poți muta salariul de la altă bancă la ING ca să te bucuri de toate beneficiile ING Card Complet și de zero comisioane. Portarea se face automat lună de lună, trebuie doar să o programezi din aplicație.

Vezi istoricul tranzacțiilor
Vezi istoricul tranzacțiilor

Vezi istoricul tranzacțiilor

Vezi toate tranzacțiile efectuate, filtrează-le, caută prin ele și fii la curent cu activitatea banilor tăi, direct din aplicație.

Notificări Push
Notificări Push

Notificări Push

Activează-ți gratuit Notificări Push ca să știi mereu ce se întâmplă cu banii tăi. De exemplu, când primești un transfer sau de fiecare dată când se efectuează o plată. Trebuie doar să intri în Mai multe > Servicii și setări > Notificări.