ING Credit Protect

   În caz de neprevăzut, tu îți vezi de ale tale, iar noi ne vedem de creditul tău de nevoi personale

  În caz de neprevăzut, tu îți vezi de ale tale, iar noi ne vedem de creditul tău de nevoi personale

  • Valoarea primei lunare scade pe măsură ce rambursezi creditul
  • Acoperă integral soldul creditului sau rata până la 9 luni
  • Doar 30 de zile perioadă pentru încasare valoare asigurată
  Vreau credit

  Vrei să îți faci un credit ING Personal, dar te gândești ce faci dacă ceva se întâmplă și nu poți să-l mai plătești? Pentru astfel de momente neprevăzute există asigurarea ING Credit Protect. Ea îți plătește ratele la banca, o vreme, până te pui și tu pe picioare.

  Protecție pentru plata creditului.
  Protecție pentru plata creditului.

  Este o asigurare ce îți oferă protecție atât ție, cât și familiei tale, când nu mai poți plăti pentru o vreme creditul tău de nevoi personale ING Personal. Consultă situațiile acoperite.

  Asigurarea îți dă timp să te recuperezi.
  Asigurarea îți dă timp să te recuperezi.

  Până când te pui pe picioare, în situații în care îți este dificil să îți plătești creditul, asigurarea plătește 9 rate, în locul tău.

  Potrivit pentru diverse categorii de venituri.
  Potrivit pentru diverse categorii de venituri.

  Poți fi salariat sau non-salariat ( inclusiv pensionar). Descopera riscurile acoperite în funcție de tipul de venit pe care îl ai.

  Cât costă?
  Cât costă?

  Singurul cost al asigurării este prima lunară de 0.1794% aplicabilă la valoarea de 100% a soldului creditului tău. Rata scade de la luna la luna, odată cu scăderea soldului.

  Ești asigurat până la ultimul leu.
  Ești asigurat până la ultimul leu.

  Toată suma pe care o mai ai de rambursat la bancă este acoperită de asigurare dacă tu pățești ceva. Adică nu lași creditul moștenire nimănui, nici măcar o parte. Este achitat integral.

  Ești asigurat de multiple ori.
  Ești asigurat de multiple ori.

  Se poate întâmpla să fii în concediu medical o perioada, iar apoi să rămâi fără job. Asigurarea rămâne valabilă de fiecare dată și îți acoperă ratele la credit. Descoperă situatiile acoperite

  Vreau credit

  Riscuri acoperite

  De ce mi-aș face asigurare?

  Simplu. Ca să nu ai grija ratelor. Cu ING Credit Protect, știi sigur că îți vei putea plăti ratele orice ar fi. Cu alte cuvinte dacă se întâmplă ceva, ING Credit Protect îți acoperă plata creditului până te pui pe picioare.

  Ce situații sunt acoperite?

  Asigurat Evenimente acoperite
  Deces din accident sau îmbolnăvire Invaliditate Totala şi Permanenta Incapacitate temporară de muncă (concediu medical prelungit) Pierderea involuntară a locului de muncă (somaj) Spitalizare
  Salariat (contract pe perioada determinată/ nedeterminată) x x x x x
  Non-salariați x x x x
  Pensionar x x
  Pensionari care care obțin venituri salariale/venituri din activități independente x x x

  Ce primesc?

  Deces din accident sau îmbolnăvire Invaliditate Totala şi Permanenta Incapacitate temporară de muncă (concediu medical prelungit) Pierderea involuntară a locului de muncă (somaj) Spitalizare
  Indemnizația de asigurare 100% din soldul creditului 100% din soldul creditului Rată lunară credit Rată lunară credit Rată lunară credit
  Limită indemnizație 180.000 lei 180.000 lei 9 rate per eveniment
  24 rate per contract.
  Valoarea maximă a unei rate fiind de 5.000 lei
  9 rate per eveniment
  24 rate per contract.
  Valoarea maximă a unei rate fiind de 5.000 lei
  3 rate per eveniment
  2 evenimente per contract.
  Valoarea maximă a unei rate fiind de 5.000 lei
  Perioada de excludere Nu se aplică Nu se aplică Nu se aplică 60 de zile Nu se aplică
  Perioada de așteptare Nu se aplică Nu se aplică 14 zile 30 de zile 3 zile

  Cine își poate face asigurare?

  Foarte probabil, chiar și tu. Trebuie doar să îți faci un credit de nevoi personale ING Personal, și să te încadrezi în limitele de vârstă sau în categoriile de venituri. 

  După vârstă:

  • Vârstă minimă: 18 ani. 
  • Vârstă maximă: 69 ani neîmpliniți.

  După venituri:

  • Salariat
  • Non-salariat: persoane fizice autorizate, persoane care desfășoară o profesie liberală, care înregistrează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din rente viagere, chirii, dividende, contracte de colaborare, navigatori, cenzori, administratori.
  • Pensionar

  Veniturile mele vin din alte surse, nu din salariu sau pensie. În cazul asta ce îmi acoperă asigurarea?

  Dacă ești persoană fizică autorizată, navigator, administrator/cenzor, exerciți o profesie liberală, ai drepturi de proprietate intelectuală sau obții venituri din rente viagere, chirii, dividende, contracte de colaborare, trebuie să știi că:

  1. Șomajul nu poate fi acoperit. În schimb, îți oferim protecție în cazul spitalizării. Caz în care îți va fi plătită 3 rate lunare, de cel mult 2 ori pe întreaga durată a creditului. 
  2. În caz de incapacitate temporară de muncă, asigurarea îți va acoperi 9 rate lunare pentru un eveniment, dar nu mai mult de 24 luni pe întreagă durată a creditului. 

  Ce daune sunt acoperite în caz de incapacitate temporară de muncă (concediu medical sau șomaj)?

  Dacă ceva se întâmplă – te îmbolnăvești sau devii șomer din motive independente de tine – contează pe noi. Preluăm noi ratele creditului tău astfel încât tu să fii preocupat doar de cum să te pui din nou pe picioare. 

  Asigurarea acoperă rată pentru 9 luni pentru un eveniment, dar nu mai mult de 24 luni pe întreaga durată a creditului. Totul în limita a 5.000 lei pentru o rată de credit și în conformitate cu condițiile asigurării. 
  Pentru mai multe detalii poți consulta pagina de beneficii aici.

  Sunt pensionar. Ce daune sunt asigurate?

  Sunt 3 la număr:

  • Riscul de deces din accident sau îmbolnăvire. În ambele cazuri, asigurarea îți va rambursa întregul sold al creditului.
  • Spitalizare mai mare de 3 zile în urma unui accident. Asigurarea îți acoperă 3 rate lunare;
  • Incapacitate temporară de muncă ( concediu medical) În cazul în care  ai și alte venituri pe lângă pensie, asigurarea acoperă 9 rate.

  Ce se întâmplă cu creditul în cazul decesului beneficiarului creditului?

  Dacă acest lucru se întâmplă, atunci familia sau moștenitorii nu vor purta povara creditului pentru că întregul sold va fi acoperit de asigurare . Cu alte cuvinte, vom lua grija creditului de pe umerii celor dragi ție.

  Costuri

  Cât costă?

  Singurul cost al asigurării este prima lunară. Adică 0,1794% din valoarea soldului creditului. Și ea va scădea odată cu rambursarea creditului. 

  Un calcul orientativ: la un credit de 20.000 de lei, suma de plată pentru prima lună este 35,88 lei. Ulterior, ea va scădea proporțional cu suma rămasă de rambursat.

  Cum plătesc asigurarea?

  ING Credit Protect achiziționat până la 31 ianuarie 2018 ING Credit Protect achiziționat după 1 februarie 2018
  Scadență ING Credit Protect Prima se ia automat din contul tău în data de 3 a fiecărei luni și se virează în contul Asiguratorului Prima se ia automat din contul tău în aceeași zi cu rată creditului ING Personal și se virează în contul Asiguratorului

  Există vreo limită a sumei pentru ratele plătite de asigurător?

  Da, există. Valoarea maximă a ratei pe care o plătim prin asigurare este de 5.000 lei. Dacă suma lunară de plată este mai mare, diferența va fi acoperită de către tine. 

  Cum cumpăr

  Când pot să îmi fac asigurare?

  Vine la pachet cu ING Personal. Adică fix atunci când achiziționezi un credit de nevoi personale ING Personal, poți alege să te protejezi cu ING Credit Protect.

  De unde pot cumpăra asigurarea?

  Din orice ING Office sau Agenție ING, adică de unde îți iei și creditul de nevoi personale. ING Personal în momentul în care semnezi pentru el. 

  Am deja un credit. Pot lua asigurarea?

  Ne pare rău, dar această asigurare se poate achiziționa exclusiv la semnarea pentru un credit ING Personal. Nu acoperă alte tipuri de credite și nici nu poate fi luată ulterior achiziționării creditului. Dar avem o soluție pentru a nu lasa o povară familiei tale drept moștenire în cazul în care tu nu vei mai fi alături de ei: Asigurarea ING Vita Protect

  Daună

  Ce fac în caz de daună?

  Te liniștești și apoi iei legătura cu noi. 
  Cu ce trebuie să fii pregătit însă, îți spunem de-acum:

  1. Formularul de notificare a evenimentului. Îl găseșți aici
  2. Alte documente standard, în funcție de eveniment. Lista întreagă, aici
  3. Dosarul-care se poate deschide în ING Office-ul de care aparții. 

  Dar mai există și situații speciale pentru care s-ar putea să-ți cerem documente suplimentare. 

  Cum se face plata de către asigurator?

  Simplu. Ratele sau soldul creditului, în limitele asigurării, sunt virate direct către noi, în numele tău, de către Asigurător, după analiza documentelor solicitate.

  Vreau credit