Termeni si conditii utilizare site

Cadrul si conditiile de utilizare

Acest site a fost dezvoltat de ING pentru a constitui o sursa generala de informare. Prin accesarea acestui site, a materialelor si informatiilor prezentate in cadrul sau, dvs. confirmati ca ati citit, inteles, acceptat si agreat urmatorii termeni si conditii.

Proprietatea site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Intregul continut al site-ului ING este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate.

Acest site este detinut si intretinut de catre ING. in lipsa altor precizari, toate drepturile de proprietate intelectuala (incluzand aici drepturile de autor si drepturile asupra bazei de date) privind marcile comerciale, marcile de servicii, logo-urile si toate celelalte materiale prezentate in acest site apartin ING.

ING isi rezerva toate drepturile cu privire la cele de mai sus si isi va exercita la nevoie aceste drepturi in limitele permise de lege. Nimic din continutul acestui site nu constituie o licenta sau dreptul de a utiliza vreo imagine, marca comerciala, marca de servicii, logo, sau orice alte materiale prezentate pe site de catre vreo persoana. Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea de materiale de pe site de catre vreo persoana fara acordul scris prealabil din partea ING.

Descarcarea sau copierea prin alte metode a materialelor de pe site nu transfera catre persoana in cauza licenta programelor de software sau drepturile asupra materialelor de pe site. Orice date transmise catre acest site devin proprietatea ING, pot fi utilizate de catre ING in orice scop daca acesta se incadreaza in limitele legii si pot fi dezvaluite de catre ING la discretie, inclusiv catre orice tip de autoritati. Sunteti responsabil pentru respectarea tuturor legilor si actelor normative care se aplica in cazul dumneavoastra.

Nu constituie oferte

Nici una dintre informatiile prezentate in cadrul acestui site nu ar trebui interpretata ca o invitatie, oferta sau recomandare de a achizitiona sau de a dispune de orice produs, sau de a va angaja in orice alta tranzactie, sau consiliere in domeniul investitiilor, in domeniul juridic sau in oricare alt domeniu. Informatia care se regaseste pe acest site este prezentata numai in scop informativ. Deoarece informatia prezentata pe acest site este foarte generala, este posibil sa nu fie relevanta in cazuri individuale concrete. inainte de a lua orice decizie referitoare la produsele prezentate sau planificare financiara, este important sa contactati un consultant care va poate ajuta sa alegeti cea mai potrivita optiune pentru dvs.

Declaratia ING privind datele cu caracter personal

ING Bank N.V. prin ING Bank N.V., Sucursala Bucuresti („ING”) isi asuma angajamentul de a respecta datele tale cu caracter personal si de a se conforma prevederilor legale aplicabile privind protectia acestora.

ING este este inscrisa in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal al Autoritatii Nationale pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal cu notificarile nr. 1568, nr.10127 si nr.30590.

Ce sunt datele cu caracter personal?
Datele cu caracter personal sunt informatii referitoare la o persoana fizica cum sunt numele, adresa, data nasterii, nr. de telefon, e-mailul, date de identitate etc. De regula, primim aceste date de la tine atunci cand completezi un formular, on-line sau pe hartie, semnezi un contract, ne trimiti o scrisoarea sau un e-mail sau vorbim la telefon.

Atunci cand accesezi website-urile ING, serverele noastre creeaza in mod automat inregistrari ale vizitei tale. Aceste inregistrari includ, de obicei, adrese IP, numarul de accesari, pagina de internet de la care te-ai conectat si alte date. Pentru mai multe informatii, te rugam sa consulti documentul privind fisierele de tip „cookie”: https://www.ing.ro/ingb/termeni-si-conditii/cookies.html


Cui apartin datele pe care le procesam?
ING proceseaza datele celor care acceseaza website-urile ING sau locatiile sale, respectiv persoane fizice - clienti sau potentiali clienti, reprezentanti (spre exemplu: directori, administratori, asociati, imputerniciti, persoane de contact) ai clientilor sau potentialilor clienti persoane juridice, furnizorilor sau partenerilor de afaceri.
In acelasi timp, ING poate procesa si date ale unor persoane care nu sunt clienti ING, cum sunt beneficiarul unei operatiuni de plata, garantul unui credit etc.

In ce scop procesam datele?
ING proceseaza date cu caracter personal pentru furnizarea de produse si servicii financiar-bancare (spre exemplu: pentru deschiderea unui cont, emiterea unui card, executarea unei operatiuni de plata), incheierea si executarea de contracte (spre exemplu: pentru incheierea unui contract de credit), pentru analize interne destinate imbunatatirii si dezvoltarii de produse si servicii, pentru identificarea si prevenirea fraudelor, marketing, prin transmitere de oferte comerciale generale sau personalizate ale ING, entitatilor din Grupul ING sau partenerilor sai, statistica, cercetare de piata, indeplinirea obligatiilor legale etc. Informatii complete sunt furnizate prin Conditiile Generale de Afaceri ale ING, care pot fi accesate aici: https://www.ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/documente-contractuale

Conditiile in care ING proceseaza datele?
ING proceseaza date doar cu consimtamantul tau, atunci cand are o obligatie legala sau poate justifica un interes legitim superior.

Sunt datele tale sigure la ING?
ING trateaza securitatea datelor tale foarte serios, prin adoptarea si revizuirea periodica a masurilor de securitate, tehnice si organizatorice, menite sa protejeze datele impotriva accesului neautorizat, modificarii, dezvaluirii sau distrugerii neautorizate. Accesul la date este permis doar persoanelor autorizate de ING care si-au insusit in prealabil obligatiile de confidentialitate.

Catre cine poate transfera ING datele?
Cu respectarea tuturor obligatiilor legate de confidentialitate si securitate, ING poate transfera date catre celelalte entitati din Grupul ING , catre parteneri contractuali, furnizori de servicii, persoane imputernicite, instante, autoritati publice, organe judiciare, prestatori de servicii de plata, organizatii de carduri, banci corespondente, birouri de credit, entitati de colectare/recuperare creante, societati de asigurare, organizatii de cercetare a pietei.
Transferurile de date se pot face atat in UE, cat si in afara UE, cu respectarea conditiilor impuse de lege.
In cazul transferurilor internationale realizate prin intermediul SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), datele precizate in documentele de transfer pot fi accesate de catre autoritatile americane (US Treasury Dept.), in scopul aplicarii legislatiei nationale privind prevenirea spalarii banilor/luptei impotriva terorismului. In vederea respectarii legislatiei FATCA (“The US Foreign Account Tax Compliance Act) si CRS („Common Reporting Standards”), in cazul in care sunt indeplinite criteriile de raportare specifice, ING va transmite aceste informatii catre Autoritate Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sau oricarei autoritati desemnate de aceasta, in vederea realizarii schimbului de informatii cu autoritatile fiscale americane (IRS) sau din alte state, in conditiile legii.

Cat timp proceseaza ING datele?
ING prelucreaza datele personale pe toata perioada necesara realizarii scopurilor pentru care au fost colectate.

Care sunt drepturile tale?
 Ai dreptul de a fi informat cu privire la datele tale cu caracter personal pe care ING le detine.
 Ai dreptul de a solicita stergerea sau actualizarea datelor incomplete, incorecte sau care nu mai sunt de actualitate.
 Ai dreptul, pentru motive intemeiate si legitime, de a te opune anumitor prelucrari de date, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare sau ING nu iti poate oferi serviciile solicitate in lipsa respectivelor date.
 Ai dreptul de a solicita incetarea prelucrarii datelor tale in scop de marketing direct sau pentru crearea de oferte personalizate.
 Ai dreptul de a cere anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta ta, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, precum si reevaluarea oricarei alte decizii luate in privinta ta.
Pentru exercitarea oricaruia din aceste drepturi trebuie doar sa trimiti o cerere la adresa ING din Bucuresti, B-dul Iancu de Hunedoara nr.48, sector 1, 011745 sau la numarul de Fax +40 21.222.14.01.
 Totodata, ai dreptul de a te adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal sau justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia privind protectia datelor cu caracter personal care ti-au fost incalcate.

ING isi rezerva dreptul de a modifica aceasta declaratie oricand. Versiunea puublicata pe site este cea in vigoare.

Nici o responsabilitate

In nici o imprejurare, ING nu raspunde pentru nici o paguba (directa sau indirecta) adusa dvs. sau oricarei alte parti, referitoare la utilizarea acestui site si a informatiilor pe care acesta le cuprinde - de catre dvs. sau alta persoana - sau orice alte pagube sau vatamari cauzate de erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie, virusi sau orice alti factori similari.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, nici ING nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea pe acest site. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor disponibile pe acest site.

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar ING nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

Restrictii privind tranzactiile internationale

Investitia in instrumente financiare, tranzactii, produse sau servicii mentionate in acest site poate implica riscuri majore, poate sa nu fie disponibila in toate jurisdictiile, si poate sa nu serveasca scopurilor tuturor investitorilor. Valoarea oricarui instrument financiar mentionat in acest site sau venitul provenit din acesta poate fluctua si / sau poate fi afectat de catre schimbarile de curs valutar.

Performantele din trecut nu constituie indicii ale rezultatelor viitoare. Investitorii trebuie sa ia propriile decizii referitoare la investitii fara a se baza pe materialele continute pe acest site. Doar investitorii cu destule cunostinte si experienta in afaceri si care pot evalua avantajele si riscurile importante pot lua in considerare investiile dezbatute in acest site.

Lipsa de oferta pentru instrumente financiare - lipsa de responsabilitate - disclaimer si dezvaluirea intereselor

Desi s-au luat masuri pentru a ne asigura ca informatiile prezentate pe site sunt adevarate in momentul publicarii, ING nu este responsabila pentru claritatea sau gradul de completare ale acestora. in limitele legii, ING si oricare dintre angajatii sai pot lua atitudine sau pot avea interese (inclusiv vanzand sau cumparand de la clientii sai) in orice tranzactii, in orice investitii (incluzand derivativele), mentionate in mod direct sau indirect pe site.

ING poate efectua investitii bancare sau alte servicii (inclusiv sa actioneze ca si consultant, manager sau ofertant de imprumut) si poate solicita investitii bancare sau alte servicii din partea oricarei companii mentionate pe acest site. Nimic din continutul acestui site nu constitutie o oferta de vanzari de titluri in Statele Unite ale Americii. Titlurile care vor fi emise nu vor fi inregistrate conform Legii Statelor Unite ale Americii privind titlurile din 1933 amendata (Legea privind titlurile) si nu pot fi ofertate sau vandute in Statele Unite catre, in numele sau in avantajul unor cetateni SUA (asa cum este denumit termenul conform Legii privind titlurile) daca nu este inregistrata conform Legii privind titlurile sau daca nu constituie o exceptie de la inregistrare.

Acest material este destinat in exclusivitate distribuirii in conformitate cu reglementarile in vigoare in jurisdictii. In plus, in scopul distribuirii catre si dinspre Marea Britanie, niciuna dintre investitiile sau ofertele de schimb descrise pe site nu vor fi disponibile pentru investitorii privati, asa cum este descris termenul de catre Autoritatea Marii Britanii pentru Titluri si Livrari la Termen.

Aspecte juridice

Orice plangere sau disputa determinata sau legata de utilizarea acestui site, a continutului sau sau a materialelor prezentate vor fi guvernate de catre legislatia romana in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare a acestui site pot fi modificate oricand fara o notificare prealabila. Sunteti de acord sa recititi aceasta sectiune a site-ului in mod regulat, iar accesul dvs. continuu sau utilizarea acestui site vor constitui dovada ca ati fost de acord cu aceste schimbari.

ING se angajeaza sa trateze detaliile personale obtinute in concordanta cu legislatia romana in vigoare.

Link-uri catre alte site-uri

ING nu a revizuit site-urile catre care exista link-uri din acest site, si nu este responsabil pentru continutul paginilor care nu se afla pe site sau pentru alte site-uri care au legaturi catre / dinspre acest site.

ING nu isi asuma nici o responsabilitate privind sistemul de protectie a confidentialitatii utilizat de aceste site-uri, privind continutul sau acuratetea lor.

Lipsa de garantie

Nu se ofera garantii cu privire la materialele oferite pe acest site. ING nu accepta responsabilitatea si nu garanteaza ca functiile de pe acest site nu vor fi intrerupte sau nu vor avea erori, sau ca erorile vor fi corectate.

ING si angajatii sai nu accepta nici un fel de responsabilitate pentru pierderi directe sau indirecte rezultate in urma utilizarii acestui site si al continutului acestuia, incluzand aici defectarea computerului dumneavoastra ca urmare a accesarii sau utilizarii serverului care gazduieste acest site.

ING Bank este inscrisa in Registrul de evidenta a operatorilor de date cu caracter personal sub nr. 273.

Consimtamant de utilizare cookies

Colectam anumite date in timp ce utilizezi website-ul ING, pentru a-i asigura functionarea corecta, pentru a-ti asigura siguranta in timpul navigarii si pentru a respecta reglementarile in vigoare.

De asemenea, avem nevoie de acordul tau in timp ce navighezi pe ING.ro pentru a:

  • studia modul în care utilizezi site-ul nostru si alte servicii pentru a le putea imbunatati
  • stabili care dintre produsele, serviciile si ofertele noastre pot fi relevante pentru tine
  • adapta mesajele de marketing pe care le vei vedea pe retelele sociale, in aplicatii si pe alte site-uri web

Selecteaza Sunt de acord daca este in regula sa folosim aceste cookies.

Selecteaza Setari cookies daca preferi sa alegi tipurile de module cookie pe care le folosim.

Iti poti modifica preferintele în orice moment. Trebuie doar sa faci clic pe link-ul "Setari Cookie" din partea de jos a oricarei pagini din site.