Round Up

  sHop cu ING, dar ai grijă și de economii.

  sHop cu ING, dar ai grijă și de economii.

  • Activează-ți Round Up și economisești de câte ori plătești.
  • Rotunjește automat fiecare sumă plătită cu cardul.
  • Diferența de sumă se duce direct în contul tău de economii.
  Activează-l din Home’Bank

  Serviciul Round Up de la ING te-ajută să economisești exact când nu te-aștepți: la cumpărături. Folosește-ți cardul de debit sau de cumpărături, ca și până acum la POS, ori plătește cumpărăturile cu telefonul. Și pune-le să facă și niște economii pentru tine!

  Vezi cum funcționează Round Up

  Economisești la cumpărături fără să simți

  Round Up rotunjește prin adaos fiecare plată cu cardul de debit sau cu telefonul (la POS sau online), până la următorul multiplu de 5, și tot ce e în plus se mută automat din contul tău curent în contul de economii. Vei descoperi că economiile se adună puțin câte puțin, fără ca tu să faci ceva deosebit pentru asta. 

  Vezi aici exemple de calcul pentru economisirea la plata cu cardul sau cu telefonul

  Simplu de activat din Home’Bank

  Dacă ești client ING și ai Home’Bank, poți să activezi serviciul de economisire la plata cu cardul sau cu telefonul direct din aplicație sau de pe laptop, foarte simplu. Mergi în secțiunea „Economii” din  pagina principală, apeși pe butonul „Activează Round Up” și urmezi pașii de activare. Dacă nu ai cont de economii, mergi in meniul “Produse și servicii” și îl activezi de acolo (contul de economii se va deschide odată cu activarea Round Up).

  Primești dobândă pentru sumele economisite cu Round Up

  Pentru sumele economisite prin rotunjire cu Round Up primești dobânda valabilă pentru contul de economii. 

  Cât costă?

  Nu te costă nimic. Round Up este un serviciu gratuit care te ajută să economisești într-un mod simplu și eficient.

  Este vorba despre cumpărături pe care le-ai plătit cu cardul de debit sau cu telefonul, astfel:

  • Plățile cu cardul de debit  la POS
  • Plățile cu cardul online
  • Plățile cu telefonul la POS, prin ING Pay, Google Pay sau Apple Pay

  Plățile cu cardul de credit sau transferurile din Home’Bank către alte conturi nu se rotunjesc.

  De exemplu Cafea Prețul rotunjit Economisești
  7 lei 10 lei 3 lei
  Supermarket Prețul rotunjit Economisești
  91 lei 95 lei 4 lei

  Poți să economisești mai mult dacă alegi să înmulțești suma aleasă prin rotunjire cu un accelerator: x2/x5/x10

  De exemplu Cafea Prețul rotunjit Economisire simplă Multiplicator Economisești
  7 lei 10 lei 3 lei X5 15 lei

  Ca să ai un control mai mare, dacă alegi multiplicatorul x 5 sau x 10, îți poți seta și un plafon maxim lunar de economisire.

  Sumele rotunjite cu Round Up se duc automat din contul tău curent în contul de economii. Dacă ai mai multe conturi de economii, îl poți alege în momentul activării pe cel pe care îl dorești. Îți poți crea un cont de economii special pentru Round Up. 
  Ai grijă, însă, că poți deține maximum 3 conturi de economii in total.
   

  Poți să vezi cât ai strâns în total cu serviciul de economisire la plata cardul sau cu telefonul - Round Up, direct în Home’Bank.
  Sau poți să îți faci/aloci un cont de economii special pentru Round Up, pe care să îl denumești cum vrei tu și astfel să urmărești mai ușor tranzacțiile și sumele acumulate.

  Desigur. Îți deschizi contul de economii și activezi serviciul de economisire la cumpărături Round Up în același timp, din Home’Bank, în secțiunea „Produse și servicii – Economii și Investiții – ING Economii – Round Up”

  Poți oricând transfera sumele economiste cu Round Up, la plata cardul sau cu telefonul la cumpărături, din contul tău de economii în contul tău curent. Transferul are loc instantaneu.

  Din momentul în care ți-ai activat Round Up, acesta îți apare în pagina principală din Home’Bank, în secțiunea economii, cu statusul „Activ”. Apeși pe „Vezi detalii” și acolo poți modifica valoarea acceleratorului, plafonul maxim, contul curent din care economisești sau contul de economii în care se strâng banii.

  Din momentul în care ți-ai activat Round Up, acesta iți apare în pagina principală din Home’Bank, secțiunea economii cu statusul „Activ”. Apeși pe „Vezi detalii” și apoi ai posibilitatea să dezactivezi serviciul foarte simplu.

  Nu, Round Up se activează doar în Home’Bank -  fie din aplicația de mobil, fie direct în browser de pe calculatorul tău.

  In acest caz, tranzacția din contul curent în contul de economii pur și simplu nu se efectuează.