Credit ING Ipotecar

calculator-credite-ipotecare

Prinde oferta cu care faci casă:

  • Ai 5 ani dobândă fixă și redusă între 5,59% - 6,59%, ulterior variabilă.
  • Aprobare financiară gratuită pe loc.
  • Primești 3000 de lei pentru costurile achiziției casei.
Prinde oferta ING Ipotecar

Folosește simulatorul de credit ipotecar să vezi aproximativ cât ar fi rata. Dacă vrei să afli suma exactă pe care o poți împrumuta și ce costuri ai, folosește pre-aprobarea financiară din Home'Bank.

Valoare avans minim (lei)

Valoarea împrumutată lei

Micșorează-ți dobânda rapid prin:
i
Discountul de loializare se ofera clientilor care au o vechime de minim 2 ani în relația actuala cu ING.
i
Discountul ECO se ofera pentru achizitia de imobile cu Certificat Energetic A si an constructie cel putin 2021
Rate egale
Rate descrescatoare
Credit ipotecar cu dobândă variabilă
Credit ipotecar cu dobândă fixă 5 ani ulterior variabilă

Credit ipotecar cu dobândă variabilă

Dobândă* 8,45% p.a.
Prima rată lunară: lei lei
Asigurare de viață (val. descrescătoare) Asigurare de viață (val. descrescătoare)%/12 pe luna
Comision lunar de administrare credit lei
Comision de analiză 900 lei

Credit ipotecar cu dobândă fixă 5 ani ulterior variabilă

Dobândă fixă % p.a.
Dobândă variabilă* % p.a.
Rata lunară primii 5 ani: 000 lei
Prima rată lunară începând anul 6: 000 lei
Asigurare de viață (val. descrescătoare) lei
Comision lunar de administrare credit lei
Comision de analiză 900 lei

! Simulările de credite la ING nu îți afectează șansele la credite

  • * Formată din marja fixă + IRCC Indicele IRCC variază trimestrial

Calculul de mai sus consideră că sunt îndeplinite criteriile pentru a i se aplica comisionul de administrare cont curent în valoarea de 0 lei. În cont sunt încasate venituri recurente și contul este utilizat pentru plăți sau transferuri, altele decât transferuri între conturile proprii/debitări rate/debitări comisioane. Venit recurent înseamnă venitul (ex. salariu, pensie, chirie etc.) încasat lunar în cont, cel puțin 3 luni consecutive, in valoare de minim 700 lei/lună/cont. Nu se consideră venit recurent încasările provenite din jocuri de noroc.

ING Ipotecar e aici cu o dobândă bună și o grămadă de beneficii pe care le poți citi mai jos. Primul pas e să-ți faci un calcul pentru nevoile tale aici.

Mai puține griji pentru taxele notariale

Poți opta să primești 3000 lei din valoarea creditului direct în contul curent cu care să plătești costurile necesare achiziției imobilului și nici nu trebuie să aduci documente justificative pentru ei. Iar în cazul refinanțărilor de credite de la alte bănci, primești 1500 lei din valoarea creditului.

Pre-aprobarea creditului pe loc atât în Home’Bank cât și în office.

Poți să scutești un drum până la bancă pentru pre-aprobarea creditului tău și să intri în Home’Bank de oriunde te afli și la ce oră vrei. 

Asigurarea locuinței la un cost avantajos si ușor de folosit

Iți asiguri nu doar casa împotriva riscurilor extinse precum incendiu, trăsnet, explozie, furtună ș.a., dar și bunurile din ea în limita a 10% din suma asigurată a clădirii. Constatarea pagubelor minore o faci tu, direct online. Îti alegi ce frecvență de plăți îți convine mai mult : lunară, semestrială sau anuală.

Vezi aici mai multe detalii

În situații neprevăzute nu mai stai cu grija ratelor

Cu asigurarea de viață de la ING, atașată creditului ipotecar, îți pui familia la adăpost, suma rămasă de plată fiind acoperită integral.
Mai mult, primești si reducere de 0,3% la rata dobânzii creditului ca să ai si ratele mai mici la credit.

Curs de schimb valutar personalizat.

Dacă trebuie să plătești în euro casa cumpărată, poți să faci conversia valutară la un curs de schimb personalizat. Întreabă un consultant în ING Office.

Gratuitate la comisioanele bancare

  • 0 comision lunar de administrare a creditului. 
  • 0 lei pentru analiza dosarului, când angajatorul tău are încheiată o convenție salarială cu ING, altfel 900 de lei, doar dacă creditul se acordă. Vezi aici mai multe detalii.

Ce spun clienții ING despre creditul ipotecar?

9 din 10 clienți care au contractat un credit ipotecar la ING ne-ar recomanda prietenilor și familiei (conform studiului de măsurare a experienței clienților realizat în perioada aprilie – iunie 2021 de ING Bank în rândul clienților care au contractat un credit ipotecar)

Rambursare anticipată parțială gratuită direct de acasă

Tot in Home’Bank să alegi ce variantă preferi: cu reducerea valorii lunare de plată sau cu păstrarea ei la fel, dar reducerea duratei rămase a creditului.

Suntem alături de tine si când se închide creditul.

Ne ocupăm noi de toate formalitățile necesare la închiderea creditului, de ridicare a ipotecii de pe casa ta. Tu doar trebuie să sărbătorești!

Aplică acum

Ce obțin?

Este un credit acordat pentru achiziția unui imobil (casă, apartament), credit ce presupune o garanție / ipotecă înregistrată asupra imobilului cumpărat. Creditul ipotecar poate avea și destinația de refinanțare a unui alt credit ipotecar.

De asemenea, poți finanța prin acest tip de credit și achiziția unei cote-părți dintr-un imobil la care ești deja co-proprietar, adică îți finanțăm plata sultei în vederea reîntregirii dreptului de proprietate asupra unui imobil.

Suma minimă pe care o poți finanța prin ING Ipotecar este 13000. Suma maximă nu trebuie să depășească 85% din valoarea evaluată a imobilului adus în garanție."

Creditul ING Ipotecar se acordă pe o perioadă între 3 și 30 de ani.

Cât mă costă?

Avansul pentru un credit ING Ipotecar este de minimum 15% din prețul de cumpărare al imobilului.

Iată mai jos cele mai importante lucruri :

  • Dobânda creditului și condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca să o primești. De exemplu, un discount oferit dacă primești salariul într-un cont deschis la acea bancă; verifică cu cât iți va creste rata dacă încetezi să mai încasezi salariul la respectiva bancă, lucru foarte posibil având în vedere perioada lungă a creditului.
  • Compară valoarea total platită între mai multe oferte ale băncilor
  • Verifică perioada de analiză. Dacă te grabești, poți alege banca cu cel mai rapid proces, nu neapărat cea mai mica dobândă la care trebuie să aștepți mai multe luni
  • Ia în calcul avantajele și dezavantajele ambelor variante, atunci când decizi să alegi între un credit cu dobânda fixă și unul cu dobânda variabilă.

Avansul se plătește direct vânzătorului imobilului, în funcție de termenii contractului de vânzare cumpărare. Dacă vânzătorul și cumpărătorul decid mai întâi semnarea unui antecontract, la semnarea acestuia cumpărătorul, conform înțelegerii cu vânzătorul, poate achita integral sau parțial valoarea avansului. În situația în care achită doar o parte din valoarea avansului sau nu s-a semnat mai întâi un antecontract, diferența rămasă de achitat/ avansul integral se va achita la semnarea contractului de vânzare cumpărare.

Dobânda*
ING Variabil
7,75%, (IRCC+2,09%)
ING 5 Fix
5,59% dobândă fixă 5 ani și din anul 6 dobândă variabilă 7,75% (IRCC+2,09%)

*La dobândă se adaugă 0,5% când nu ai și nu plănuiești să aduci veniturile la ING; 0,3% când nu închei asigurarea de viață; 0,2% când imobilul achiziționat prin credit ipotecar nu are certificat energetic clasa A iar anul de construcție este anterior 2021

Ce înseamnă dobândă variabilă?

Rata dobânzii este formată din marja băncii (care este fixă pe toată perioada contractului) + un indice variabil, IRCC. Acesta se modifică o dată la 3 luni iar valoarea lui poate fi consultată pe site BNR și ING Bank.

Care sunt taxele și comisioanele percepute?

  • 0 lei pentru analiza dosarului, dacă angajatorul tău are încheiată o convenție salarială cu ING, altfel 900 de lei, doar dacă creditul se acordă.
  • 0 lei taxe pentru deschiderea și administrarea contului curent în lei cu card atașat ING Card Complet, dacă încasezi venituri recurente la noi și faci minim o plata lunară (orice tranzacție cu excepția transferurilor între conturile proprii/debitări rate/debitări comisioane). Venitul recurent înseamnă venitul (ex. salariu, pensie, chirie etc.) încasat lunar în cont, cel puțin 3 luni consecutive, în valoare de minim 700 lei/lună/cont. Nu se consideră venit recurent încasările provenite din jocuri de noroc. Dacă nu îndeplinești aceste condiții, comisionul de administrare este de 9 lei/lună. 

  • Taxe percepute de Registrul Național de Publicitate Mobiliară:
    • 87,60 lei taxa de înregistrare a ipotecii mobiliare percepută la acordarea creditului ipotecar
    • 65,70 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
    • 43,80 lei taxa de ștergere a ipotecii mobiliare percepută la momentul rambursării integrale a creditului
  • Între 590 lei și 790 lei taxa de evaluare a imobilului, care variază în funcție de tipul imobilului (percepută de evaluator)
  • Taxe notariale percepute de notar, ce includ și taxele aferente procedurilor de înscriere și radiere a ipotecii imobiliare în/din Cartea Funciară.
  • Prime de asigurare
    • Prima de asigurare aferentă poliței facultative și a celei obligatorii încheiate pentru imobilul respectiv
    • Prima de asigurare de viață de grup: dacă ai optat pentru acest produs oferit de NN Asigurări de Viață S.A., vei plăti în data de 3 a fiecărei luni prima de asigurare aferentă lunii anterioare. Suma asigurată este 101% din soldul creditului la finalul lunii anterioare pentru care se face plata, iar cota de prima este 0,02916% din suma asigurată. Pe măsură ce rambursezi din credit și prima de asigurare va scădea corespunzător. Suma maximă asigurată este 175.000 Eur, echivalent în lei. E important să știi că dacă ai mai  multe credite pentru care alegi să beneficiezi de asigurarea de viață de grup, suma maximă asigurată de 175.000 Eur, echiavalent în lei, se aplică pentru totalul creditelor la care ai atașat acest produs.

Taxele și comisioanele sunt debitate automat din contul tău ING, mai puțin taxele notariale pe care va trebui să le plătești tu direct către notar. Tu nu trebuie să faci nimic, doar să te asiguri că ai banii în contul curent la data scadenței.

Costul de evaluare și cel aferent opiniei notariale trebuie achitate indiferent dacă se încheie sau nu contractul de credit.

Lista completă de Taxe și Comisioane.

Dacă vrei să iei un credit ipotecar, cu dobândă variabilă, de 276.000 lei pe 22 ani cu asigurare de viață și salariu încasat în cont ING:
Rambursare în rate lunare egale: dobândă 7,95%/ an, variabilă trimestrial, formată din indice IRCC (5,66%) plus marjă fixă (2,29%). Plătești o rată lunară de 2.216,24 lei, returnezi în final 610.297,74 lei, DAE de 9,22%/an. În calculul DAE și al sumei totale de rambursat au fost incluse: asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (în cazul în care optezi pentru oferta ING) pentru care plătești în 22 de ani 13.743,70 lei, și asigurările de imobil: asigurarea PAD în valoare de 20 EUR pe an, și asigurarea facultativă cu cotă de primă de 0,10% din suma asigurată pe an, comision acordare credit 900 lei, comision de administrare credit 0 lei, comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii - detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING, altfel plătești 9 lei/lună), taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei, taxa pentru înscrierea ipotecii imobiliare în Cartea funciara de 100 lei și 0,1% din suma împrumutată, respectiv cea de radiere de 75 de lei, taxa de evaluare a proprietății de maxim 790 lei (dacă optezi pentru un evaluator din lista ING). Poți opta pentru orice alt asigurător pentru oricare dintre asigurările asociate imobilului, respectiv evaluator acreditat ANEVAR în vederea evaluării imobilului adus în garanție. Exemplul este valabil până la 31 Ianuarie 2025 și are în vedere următoarele ipoteze:dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.


Rambursare în rate lunare descrescătoare: dobândă 7,95%/an, variabilă trimestrial,formată din indice IRCC (5,66%) plus marjă fixă (2,29%). Plătești o rată lunară de 2.873,95 lei, returnezi în final 540.515,79 lei, DAE de 9,02%/an. În calculul DAE și al sumei total de rambursat au fost incluse: asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (în cazul în care optezi pentru oferta ING) pentru care plătești în 22 de ani 10.772,91 lei, și asigurările de imobil: asigurarea PAD în valoare de 20 EUR pe an, și asigurarea facultativă cu cotă de primă de 0,10% din suma asigurată pe an,comision acordare credit 900 lei, comision de administrare credit 0 lei, comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii - detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING, altfel plătești 9 lei/lună), taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei, taxa pentru înscrierea ipotecii imobiliare în Cartea funciara de 100 lei și 0,1% din suma împrumutată, respectiv cea de radiere de 75 de lei, taxa de evaluare a proprietății de maxim 790 lei(dacă optezi pentru un evaluator din lista ING). Poți opta pentru orice alt asigurător pentru oricare dintre asigurările asociate imobilului, respectiv evaluator acreditat ANEVAR în vederea evaluării imobilului adus în garanție. Exemplul este valabil până la 31 Ianuarie 2025 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.


Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului achiziționat prin credit.
Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.

Dacă vrei să iei un credit ipotecar, cu dobândă fixă primii 5 ani, apoi variabilă, de 276.000 lei pe 22 ani cu asigurare de viață și salariu încasat în cont ING:
Rambursare în rate lunare egale: dobândă fixă primii 5 ani 5,79%/an, apoi din anul 6 dobândă variabilă trimestrial,de 7,95%/an,formată din indice IRCC (5,66%) plus marjă fixă (2,29%). Plătești o rată lunară de 1.851,19 lei, în primii 5 ani, apoi din anul 6 o rată lunară de 2.148,23 lei (care se va actualiza în funcție de evoluția IRCC și a soldului rămas de plată), returnezi în final 574.173,27 lei, DAE de 9,22% pe an. În calculul DAE și al sumei total de rambursat au fost incluse: asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (în cazul în care optezi pentru oferta ING) pentru care plătești în 22 de ani 13.397,28 lei, și asigurările de imobil: asigurarea PAD în valoare de 20 EUR pe an, și asigurarea facultativă cu cotă de primă de 0,10% din suma asigurată pe an, comision acordare credit 900 lei, comision de administrare credit 0 lei, comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii - detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING, altfel plătești 9 lei/lună), taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei, taxa pentru înscrierea ipotecii imobiliare în Cartea funciara de 100 lei și 0,1% din suma împrumutată, respectiv cea de radiere de 75 de lei, taxa de evaluare a proprietății de maxim 790 lei(dacă optezi pentru un evaluator din lista ING). Poți opta pentru orice alt asigurător pentru oricare dintre asigurările asociate imobilului, respectiv evaluator acreditat ANEVAR în vederea evaluării imobilului adus în garanție. Exemplul este valabil până la 31 Ianuarie 2025 și are în vedere următoarele ipoteze:dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.


Rambursare în rate lunare descrescătoare: dobândă fixă primii 5 ani 5,79% /an, apoi din anul 6 dobândă variabilă trimestrial, de 7,95% pe an, indice IRCC (5,66%) plus marjă fixă (2,29%). Plătești o rată lunară de 2.377,15 lei, în primii 5 ani, apoi din anul 6 o rată lunară de 2.458,39 lei (care se va actualiza în funcție de evoluția IRCC și a soldului rămas de plată), returnezi în final 514.038,61 lei, DAE de 8,01%/ an. În calculul DAE și al sumei total de rambursat au fost incluse: asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (în cazul în care optezi pentru oferta ING) pentru care plătești în 22 de ani 10.772,91 lei, și asigurările de imobil: asigurarea PAD în valoare de 20 EUR pe an, și asigurarea facultativă cu cotă de primă de 0,10% din suma asigurată pe an,comision acordare credit 900 lei, comision de administrare credit 0 lei,comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii - detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING, altfel plătești 9 lei/lună), taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei, taxa pentru înscrierea ipotecii imobiliare în Cartea funciara de 100 lei și respectiv cea de radiere de 75 de lei, taxa de evaluare a proprietății de maxim 790 lei(dacă optezi pentru un evaluator din lista ING). Poți opta pentru orice alt asigurător pentru oricare dintre asigurările asociate imobilului, respectiv evaluator acreditat ANEVAR în vederea evaluării imobilului adus în garanție. Exemplul este valabil până la 31 Ianuarie 2025 și are în vedere următoarele ipoteze:dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului


Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului achiziționat prin credit.
Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.

Dacă vrei să iei un credit ipotecar ECO, cu dobândă variabilă, de 276.000 lei pe 22 ani, cu asigurare de viață și salariu încasat în cont ING:
Rambursare în rate lunare egale: dobândă 7,75% pe an, variabilă trimestrial, formată din indice IRCC (5,66%) plus marjă fixă (2,09%). Plătești o rată lunară de 2.181,15 lei, returnezi în final 600.966,84 lei, DAE de 9,00% pe an. În calculul DAE și al sumei total de rambursat au fost incluse: asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (în cazul în care optezi pentru oferta ING) pentru care plătești în 22 de ani 13.675,86 lei, și asigurările de imobil: asigurarea PAD în valoare de 20 EUR pe an, și asigurarea facultativă cu cotă de primă de 0,10% din suma asigurată pe an, comision acordare credit 900 lei, comision de administrare credit 0 lei, comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii - detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING, altfel plătești 9 lei/lună), taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei, taxa pentru înscrierea ipotecii imobiliare în Cartea funciara de 100 lei și 0,1% din suma împrumutată, respectiv cea de radiere de 75 de lei, taxa de evaluare a proprietății de maxim 790 lei(dacă optezi pentru un evaluator din lista ING). Poți opta pentru orice alt asigurător pentru oricare dintre asigurările asociate imobilului, respectiv evaluator acreditat ANEVAR în vederea evaluării imobilului adus în garanție. Exemplul este valabil până la 31 Ianuarie 2025 și are în vedere următoarele ipoteze:dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.


Rambursare în rate lunare descrescătoare: dobândă 7,75% pe an, variabilă trimestrial, formată din indice IRCC (5,66%) plus marjă fixă (2,09%). Plătești o rată lunară de 2.827,95 lei, returnezi în final 534.420,79 lei, DAE de 8,81%/an. În calculul DAE și al sumei total de rambursat au fost incluse: asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (în cazul în care optezi pentru oferta ING) pentru care plătești în 22 de ani 10.772,91 lei, și asigurările de imobil: asigurarea PAD în valoare de 20 EUR pe an, și asigurarea facultativă cu cotă de primă de 0,10% din suma asigurată pe an, comision acordare credit 900 lei, comision de administrare credit 0 lei, comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii - detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING, altfel plătești 9 lei/lună), taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei, taxa pentru înscrierea ipotecii imobiliare în Cartea funciara de 100 lei și respectiv cea de radiere de 75 de lei, taxa de evaluare a proprietății de maxim 790 lei(dacă optezi pentru un evaluator din lista ING). Poți opta pentru orice alt asigurător pentru oricare dintre asigurările asociate imobilului, respectiv evaluator acreditat ANEVAR în vederea evaluării imobilului adus în garanție. Exemplul este valabil până la 31 Ianuarie 2025 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.


Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului achiziționat prin credit.
Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.

Dacă vrei să iei un credit ipotecar ECO, cu dobândă fixă primii 5 ani, apoi variabilă, de 276.000 lei pe 22 ani cu asigurare de viață și salariu încasat în cont ING:
Rambursare în rate lunare egale: dobândă fixă primii 5 ani 5,59%/an, apoi din anul 6 dobândă variabilă trimestrial,de 7,75%/an, indice IRCC (5,66%) plus marjă fixă (2,09%). Plătești o rată lunară de 1.819,01 lei,în primii 5 ani, apoi din anul 6 o rată lunară de 2.112,97 lei (care se va actualiza în funcție de evoluția IRCC și a soldului rămas de plată), returnezi în final 567.091,20 lei, DAE de 9,00%/an. În calculul DAE și al sumei total de rambursat au fost incluse: asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (în cazul în care optezi pentru oferta ING) pentru care plătești în 22 de ani 13.324,98 lei, și asigurările de imobil: asigurarea PAD în valoare de 20 EUR pe an, și asigurarea facultativă cu cotă de primă de 0,10% din suma asigurată pe an, comision acordare credit 900 lei, comision de administrare credit 0 lei. comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii - detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING, altfel plătești 9 lei/lună), taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei, taxa pentru înscrierea ipotecii imobiliare în Cartea funciara de 100 lei și 0,1% din suma împrumutată, respectiv cea de radiere de 75 de lei, taxa de evaluare a proprietății de maxim 790 lei(dacă optezi pentru un evaluator din lista ING). Poți opta pentru orice alt asigurător pentru oricare dintre asigurările asociate imobilului, respectiv evaluator acreditat ANEVAR în vederea evaluării imobilului adus în garanție. Exemplul este valabil până la 31 Ianuarie 2025 și are în vedere următoarele ipoteze:dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.


Rambursare în rate lunare descrescătoare: dobândă fixă primii 5 ani 5,59%/an, apoi din anul 6 dobândă variabilă trimestrial, de 7,75%/an, formată din indice IRCC (5,66%) plus marjă fixă (2,09%). Plătești o rată lunară de 2.331,15 lei,în primii 5 ani, apoi din anul 6 o rată lunară de 2.422,84 lei (care se va actualiza în funcție de evoluția IRCC și a soldului rămas de plată), returnezi în final 507.943,61 lei, DAE de 7,80%/ an. În calculul DAE și al sumei total de rambursat au fost incluse: asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (în cazul în care optezi pentru oferta ING) pentru care plătești în 22 de ani 10.772,91 lei, și asigurările de imobil: asigurarea PAD în valoare de 20 EUR pe an, și asigurarea facultativă cu cotă de primă de 0,10% din suma asigurată pe an,comision acordare credit: 900 lei, comision de administrare credit 0 lei, comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii - detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING, altfel plătești 9 lei/lună), taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei, taxa pentru înscrierea ipotecii imobiliare în Cartea funciara de 100 lei și respectiv cea de radiere de 75 de lei, taxa de evaluare a proprietății de maxim 790 lei(dacă optezi pentru un evaluator din lista ING). Poți opta pentru orice alt asigurător pentru oricare dintre asigurările asociate imobilului, respectiv evaluator acreditat ANEVAR în vederea evaluării imobilului adus în garanție. Exemplul este valabil până la 31 Ianuarie 2025 și are în vedere următoarele ipoteze:dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.


Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului achiziționat prin credit.
Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.

Care sunt criteriile minime de eligibilitate

  • Contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu venitul lunar net cel puțin egal sau mai mare decât salariul minim pe economie.
  • Minim 1 an vechime în muncă și minim 6 luni vechime la actualul angajator, fără întreruperi mai mari de o lună în ultimul an.
  • Codebitor: maxim 1 codebitor: soț/soție, mamă/tată, fiu/fiică, frate/soră, mătușă/unchi (frate/soră al/a părinților), nepoată/nepot (de unchi), iubit/iubită, bunică/bunic, nepoată/nepot(fiica/fiul copilului). Acesta trebuie să îndeplinească aceleași criterii de eligibilitate ca și tine în privința vechimii și tipului de venit.
  • Reședința unică în România; 
  • Venitul să fie în lei.
  • Maxim o locuinta detinuta deja in proprietate la momentul aplicatiei la credit.

În cazul veniturilor din salarii, venitul lunar minim pe aplicație trebuie să aibă valoarea salariului minim pe economie. În cazul altor tipuri de venituri (de exemplu: indemnizație de creștere a copilului, venituri din dividende etc.), te rugăm să vii în orice ING Office, unde poți obține un calcul personalizat și poți afla condițiile specifice fiecărei categorii de venituri.

Minim 1 an vechime în muncă și minim 6 luni vechime la actualul angajator, fără întreruperi mai mari de o lună în ultimul an.

Ce documente îmi sunt necesare?

  • Actul de identitate in original;
  • Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achiziționat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciară, intabulare (în copie, originalul fiind prezentat la notar). Acceptăm și extrasul de carte funciară pentru informare eliberat online, de pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară: epay.ancpi.ro.
  • Actul/Actele de identitate al/ale proprietarului/proprietarilor imobilului ce va fi achiziționat (în copie, originalul fiind necesar la notar).

În cazul în care nu ai venituri salariale sau din pensii raportate la ANAF, aici găsești lista de documente în format ING pe care trebuie să le completezi.

În ING Office, cu ajutorul consultantului nostru, vei completa și semna:

  • Prelucrarea datelor cu caracter personal în procesul de creditare – persoane fizice ING Bank
  • FEIS - Fișa Europeană de Informații Standardizate privind creditul pentru consumatori 
  • Acordul de consultare și prelucrare a informațiilor din bazele de date ale Ministerului Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
  • Cererea de credit ce include Informarea referitoare la prelucrarea datelor personale în Sistemul Biroului de Credit  pentru tine și pentru Codebitor (dacă este cazul).
  • Contractul de credit (înainte de acordarea creditului)
    Dacă tu și/sau Codebitorul tău ești/este căsătorit/ă , soțul/ soția ta/ acestuia va trebui să completeze și semneze:
  • Informații privind prelucrarea datelor personale în Sistemul Biroului de Credit – pentru garanti , atât pentru tine, cât și pentru co-debitor (dacă este cazul).

Cum îl obțin?

  • Stabilește o întâlnire: Apeși pe butonul Aplică acum, completezi formularul și ne trimiți datele tale. Vei fi contactat și vei putea stabili o întâlnire cu un consultant ING în office-ul ales de tine.
  • Vii în sediul ING selectat de tine cu documentele necesare, pentru completarea aplicației de credit. 
  • Creditul Ipotecar poate fi aprobat financiar pe loc*, fără adeverință de venit sau cupon de pensie.
  • Prezinți documentele solicitate pentru a continua aplicația de credit ipotecar.
  • După ce plătești taxa de evaluare, un evaluator te va vizita în cel mai scurt timp posibil pentru a evalua locuința ce urmează a fi ipotecata.
  • Semnezi contractul de credit și cel de ipotecă și primești banii în contul curent în lei ING pe care îl deschizi în prealabil, bani care vor fi virați tot de către noi în contul vânzătorului.

*Creditul imobiliar poate fi aprobat financiar pe loc, fără adeverință de venit de la angajator sau alte documente, atunci când veniturile tale sunt verificate exclusiv în baza de date a ANAF și dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate. Există situația în care analiza financiară nu poate fi făcută în aceeași zi din motive independente de voința băncii. 
Ne rezervăm dreptul de a solicita documente suplimentare și de a nu aproba financiar creditul pe loc.

Aprobarea creditului are 2 etape:

  • Aprobarea veniturilor /financiară :Poate fi acordată pe loc dacă ai veniturile înregistrate la ANAF sau poate dura 2-3 zile lucrătoare în cazul în care trebuie să aduci documente suplimentare ce dovedesc valoarea lor. În acest pas afli cu certitudine suma maximă pe care o poți împrumuta.
  • Aprobarea imobilului: banca va confirma că acceptă imobilul ca garanție

Acordarea finală a creditului aprobat se realizează după ce te-ai hotarât asupra imobilului pe care vrei să îl cumperi. Va avea loc evaluarea lui, iar banca va confirma că este un imobil pe care îl acceptă ca și garanție. Urmează apoi analiza opiniei emise de notar, iar ulterior semnarea actelor notariale. Această etapă poate dura în medie 1-2 luni, dar în perioade aglomerate poate ajunge la 3 luni.

În medie durează cam 1-3 zile lucrătoare de la data semnarii contractelor la notar până când banca transferă banii către vânzator.

Cum rambursez?

Pentru creditele ING Ipotecar acordate în ING Office poți alege între:

  • rambursarea în rate lunare egale a creditului.
    Dacă ai dobândă fixă plătești aceeași sumă în fiecare lună, iar dacă ai dobândă variabilă (marja fixă a băncii+IRCC), suma de plată se schimbă doar o dată la 3 luni, când se actualizează cu noua valoare a IRCC.
    Rambursarea în rate egale permite o sumă împrumutată mai mare. Dacă alegi această metodă de rambursare, în prima perioadă a creditului, efortul de plată lunar este mai mic decât dacă alegi rambursare în rate descrescătoare. Dobânda și suma totală plătite către bancă sunt însă mai mari deoarece suma imprumutată se diminuează într-un ritm încetinit.
  • rambursarea în rate descrescătoare.
    Dacă alegi această metodă de rambursare, în prima perioadă a creditului, efortul de plată lunar este mai mare decât dacă alegi rambursare în rate egale. Rata lunara de plata descreste pe durata creditului, indiferent ca ai luat un credit cu dobanda variabila sau fixa. Rambursarea în rate egale oferă o sumă maximă împrumutată mai mică. Dobânda și suma totală plătite către bancă sunt însă mai mici deoarece suma împrumutată se diminuează într-un ritm mai alert.

Indiferent ce metodă de rambursare alegi când contractezi creditul, e bine să știi că poți direct din aplicație, gratuit și la orice oră să faci rambursări anticipate ale creditului (cu reducere de rată sau de perioadă).

Lunar, la data scadenței, va trebui să te asiguri că în contul curent atașat contului de împrumut ai bani suficienți pentru rată și dobândă, conform graficului de rambursare pe care l-ai primit odată cu contractul de credit ipotecar.

Respectarea termenilor și condițiilor contractului de credit nu garantează rambursarea valorii totale a creditului imobiliar în temeiul contractului de credit.

Oricând vrei și fără niciun cost, poți solicita rambursarea anticipată a creditului ipotecar pe loc, atât prin serviciul de internet banking Home’Bank cât și în ING Office.

Poți alege între:

  • Reducerea perioadei de creditare (atunci când rambursezi cel puțin valoarea unei rate lunare, poți diminua și perioada rămasă de rambursat) și păstrarea aceleiași valori a ratei lunare de plată,
  • Reducerea ratei lunare de plată păstrând aceeași perioadă de creditare (poți rambursa orice valoare mai mare de 1 leu).

Iar dacă dorești să rambursezi suma totală (să închizi creditul), te așteptăm în ING Office.

Ulterior închiderii creditului, ING se va ocupa de toate demersurile ridicării ipotecii astfel încât sa te bucuri de drepturi depline.

Poți să alegi data scadentă pe care o dorești. Data scadentă pentru plata asigurării este a treia zi a fiecărei luni și nu poate fi modificată.

Da, vei avea nevoie de următoarele garanții:

  • Ipoteca imobiliară asupra imobilului propus și adus în garanție
  • Asigurarea Proprietății, ce va fi cesionata în favoarea ING
  • Ipoteca mobiliară asupra conturilor tale bancare și, după caz, ale codebitorului

Dacă  plătești la scadență orice plata datorată în baza contractului de credit vei evita:

  • Plata dobânzii penalizatoare, conform dispozițiilor contractuale
  • Raportarea datelor negative ale creditului deținut și a datelor tale către Centrală Riscului de Credit, începând cu a 16-a zi de întârziere la plata ratelor scadente
  • Raportarea, în cazul în care vei înregistra întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor scadente, a acestei informații (date negative) la Biroul de Credite S.A
  • Reziliererea contractului de credit și demararea procedurile de executare silită, având drept consecință  inclusiv executarea silită a proprietății asupra căreia s-a constituit garanție ipotecară imobiliară pentru garantarea obligațiilor rezultate din contractul de credit.

Dacă treci printr-o perioada dificilă este important să ne anunți. Te așteptăm în  ING Office cu documente care pot explica situația ta financiară, pentru a putea găsi împreună o varianta de soluționare.

Cum radiez ipoteca?

Pasii pentru radierea ipotecii la ING Bank

Pentru radierea ipotecii, acestea sunt taxele ce le vom debita din contul tău curent:

  • Taxa ANCPI - eliberarea extrasului/elor de Carte Funciară pentru Informare;
  • Taxa ANCPI - radierea ipotecii/lor din fiecare Cartea Funciară a imobilului;
  • Onorariu notar partener - Societatea Profesională Notarială “Durnescu si Asociații”.

Daca ți-ai închis contul între timp, taxele se vor debita din oricare dintre conturile curente rămase active. Te rugăm să nu inchizi toate conturile curente, altfel ING nu va putea continua demersurile pentru radierea ipotecii.

Extrasul de Carte Funciară pentru Informare se obține simplu și rapid direct de pe site-ul ANCPI, urmând pașii de mai jos:

  • se accesează site-ul epay.ancpi.ro;
  • Se introduc datele imobilului;
  • Se achită online taxa;
  • Primești extrasul pe adresa de e-mail.

Ce trebuie să mai știu?

La creditul imobiliar se pot aduce în garanție și alte imobile (aflate deja în proprietatea ta sau a unei alte persoane), în timp ce creditul ipotecar se garantează obligatoriu cu ipotecă pe imobilul pentru care s-a acordat creditul.

Noua Casă

Avantaje:

  • Marja mai mică decât la creditul standard ipotecar
  • Avansul la imobilele cu valoare sub 70.000 eur este de minim 5 %
  • 0 comision analiză dosar

Dezavantaje:

  • Perioada mai lungă de analiză a dosarului, mai multe documente de adus la dosar
  • În proces este implicată o a treia parte (Fondul de Garantare) care trebuie să aprobe dosarul
  • Obligativitatea depozitului colateral de 3 rate
  • Extra Comision de plată anual către FNGCIMM (comision de garantare)
  • Nu poți vinde 5 ani imobilul
  • Nu îl poți lua decât dacă nu ai mai avut imobile pe numele tău sau au avut suprafața mai mică de 50mp
  • Cursul eur este obligatoriu cel de la data semnării actului adițional cu cumpărătorul. Poți fi în dezavantaj atunci când cursul se află în scadere (și ar fi fost mai mic la acordarea creditului decât atunci când ai semnat actul adițional)

Credit ipotecar

Avantaje:

  • Perioada mai scurtă de analiză a dosarului,
  • Poți alege între dobânda fixă sau variabilă
  • Preaprobarea financiară poate fi obtinută online, pe loc pentru clienții cu venituri înregistrate la ANAF
  • Dacă trebuie să plătești în euro casa cumpărată, poți să faci conversia valutară la un curs de schimb personalizat.
  • Imobilul poate fi vândut oricând pe durata derulării creditului, dacă se rambursează creditul în întregime și cu acordul băncii

Dezavantaje:

  • Marja mai mare decât la creditul Prima Casă
  • Avansul este de minim 15%
  • Se percepe un comision de analiză dosar

Poți să optezi pentru Asigurarea de viață de Grup care poate fi atașat creditului ipotecar oferită de către Asigurătorul NN Asigurări de Viață S.A cu sediul în București, strada Costache Negri, nr. 1-5, sector 5, www.nn.ro; Telefon: 021-9464 prin intermediul borkerului Amsterdam Broker de Asigurare S.R.L. cu sediul în Bucuresti, str. Av. Popisteanu nr. 54A, Expo Business Park, Cladirea 3, etaj 6, Biroul „Amsterdam Broker”, cod poștal 012095, Sector 1, broker@ing.ro.

Dacă optezi pentru acest produs oferit de NN Asigurări de Viață S.A., vei plăti în data de 3 a fiecărei luni prima de asigurare aferentă lunii anterioare. Suma asigurată este 101% din soldul creditului la finalul lunii anterioare pentru care se face plata, iar cota de primă este 0,02916% din suma asigurată. Pe măsură ce rambursezi din credit și prima de asigurare va scădea corespunzător. Suma maximă asigurată este 175.000 Eur, echivalent în lei. E important să știi că dacă ai mai multe credite pentru care alegi să beneficiezi de asigurarea de viață de grup, suma maximă asigurată de 175.000 Eur, echivalent în lei, se aplică pentru totalul creditelor la care ai atașat acest produs.

Asigurarea acoperă decesul din orice cauză al asiguratului, riscul de deces fiind acoperit oriunde în lume.

Perioada de acoperire a riscului începe la ora 0.00 a zilei calendaristice imediat următoare zilei semnării Declarației de sănătate și subscrierii la asigurarea de grup și cu condiția achitării primei de asigurare. În cazul în care evenimentul asigurat survine între data semnării și data primei scadențe, prima de asigurare se va deduce din cuantumul indemnizației de asigurare.

Perioada de acoperire a riscului încetează în oricare din următoarele situaţii, fără niciun fel de obligaţie financiară (inclusiv fără valoare de rascumparare) din partea Asigurătorului şi fără a se percepe penalităţi Asiguratului:
(a) la data la care nu mai există în derulare contractul de credit având ataşată asigurare de viaţă de grup, indiferent de motiv;
(b) la data plăţii indemnizaţiei în cazul producerii evenimentului asigurat;
(c) în momentul în care persoana asigurată nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la definiţia Asiguratului;
(d) la cererea expresă a Asiguratului, adresată Contractantului/Brokerului;
(e) la data încetării contractului de mandat de reprezentare acordat de către Asigurat Brokerului, ca urmare a denunţării contractului de catre Asigurat;
(f) în situaţia încetării acesteia din partea Asigurătorului, a Contractantului, cu notificarea prealabila a Asiguratului.

În următoarele cazuri Asiguratorul este degrevat de plata indemnizației de asigurare:
(a) decesul Asiguratului este cauzat direct sau indirect de război (declarat sau nu), invazie, acţiuni ale altor state, ostilităţi sau operaţiuni similare războiului (indiferent dacă a fost declarat sau nu), război civil, mişcări sociale ca rebeliunea, rebeliunea militară, insurecţia, revoluţia, lovitura de stat sau instaurarea dictaturii militare, declararea legii marţiale sau a stării de asediu, de fuziune sau fisiune nucleară sau radioactivitate, participarea Asiguratului la organizarea şi/sau comiterea de acte de terorism;
(b) Asiguratul se sinucide în termen de 2 (doi) ani de la includerea sa în Grupul Asigurabil;
(c) decesul Asiguratului a fost cauzat, direct sau indirect, de participarea la acţiuni periculoase, sporturi sau activităţi de recreere care implică riscuri considerabile ca: planorism, activităţi acrobatice, cascadorie, speologie etc., afecţiuni / tulburări neuro­psihice sau schimbări în comportamentului psihologic, indiferent de cauză, consumul voluntar de alcool, consumul voluntar de medicamente sau alte substanţe chimice ca narcoticele, sedativele, tranchilizantele, fără prescripţia unui medic autorizat, o afecţiune preexistentă în momentul includerii în Grupul Asigurabil care cauzeaza in mod direct sau indirect evenimentul asigurat.
(d) Beneficiarul sau moştenitorii Asiguratului (prin intermediul Brokerului/Contractantului) nu vor furniza Asigurătorului toate documentele necesare soluţionării dosarului de dauna, în termen de maxim 30 de zile de la data producerii evenimentului Asigurat sau de la data luării la cunoştinţă despre producerea evenimentului asigurat şi din acest motiv Asigurătorul nu va putea stabili cu certitudine circumstanţele apariţiei Evenimentului Asigurat.
(e) Asiguratul sau Beneficiarii vor furniza declaraţii false sau informaţii incomplete inclusiv cu privire la chestionarul medical, în măsura în care aceste declaraţii şi informaţii sunt esenţiale pentru buna derulare a asigurarii de grup şi caracterul fals sau incomplet al declaraţiilor/informaţiilor furnizate este descoperit de către Asigurător ulterior producerii Evenimentului Asigurat, Asigurătorul are dreptul de a refuza plata indmnizaţiei de asigurare în cazul în care, dacă i­ar fi fost aduse la cunoştinţă împrejurările reale şi complete privitoare la risc, nu ar fi inclus Asiguratul în grupul asigurabil.

Dacă optezi pentru o asigurare de viață primești și reducere de 0,3% la rata dobânzii creditului ca să ai și ratele mai mici la credit.
 

Trebuie să închei polița PAD de asigurare a proprietății și una facultativă (pentru valoarea integrală a imobilului) care împreună să ofere protecție în situația în care imobilul adus ca garanție pentru suma imprumutată ar suferi daune. Polița de asigurare trebuie cesionată în favoarea băncii.
Te putem ajuta cu încheierea asigurării facultative pentru imobil la Allianz și beneficiezi atât de asigurarea clădirii cât și a bunurilor din aceasta, în limita a 10% din valoarea asigurată a clădirii. Asigurarea facultativă acoperă o serie extinsă de riscuri precum: incendiu, trăsnet, explozie,  căderea aparatelor de zbor, furtună, uragan, vijelie, tornadă, grindină, ploaie torențială, etc. Polițele se încheie pe o perioadă fixă de 12 luni.  După această perioadă, contractul se prelungește automat pentru perioade consecutive de câte un an, până la finalizarea creditului sau până decizi încetarea acestuia.

Ești raportat la Biroul de Credite în funcție de numărul de zile de întârziere de la data scadenței, începând cu a 30-a zi de întârziere. Vor fi raportate datele tale de identificare(nume, prenume, initiala tatălui/mamei, adresa de domiciliu/reședința, nr. Telefon fix/mobil, CNP,cod țară) și informații despre creditul restant (tip produs, termen de acordare, data acordării și scadenței, creditul acordat, sume datorate și restanțe, nr. Rate restante, data scadentă a restanței, nr. de zile de întârziere, starea contului). 

Aceste informații sunt păstrate de Biroul de Credit S.A. timp de 4 ani (de la data achitării utimei rate restante/ultimei actualizări transmise) și pot fi consultate de orice participant (instituții de credit, instituții financiare nebancare și de asigurări) la Biroul de Credit S.A. Ele pot influența decizia acestora de a accepta sau de a refuza acordarea unui credit.

O dată pe an, poți obține gratuit confirmarea că datele tale sunt sau nu prelucrate de Biroul de Credit S.A. Este necesară o cerere către Biroul de credit, datată, semnată și însoțită de copia CI și nr. de telefon. Date de contact  Biroul de Credit: București, strada Sf Vineri 29, etj 4, sector 3, e-mail: situatie@birouldecredit.ro.

  • Poți oricând să ne soliciți rectificarea, actualizarea, blocarea, ștergerea sau transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii. Spre exemplu, datele sunt inexacte sau incomplete. Este necesară o cerere către ING, datată, semnată și însoțită de copia CI. În cerere se vor menționa datele asupra cărora soliciți intervenția, motivul și modul de intervenție.Și această solicitare este gratuită. 
  • Te poți opune prelucrării datelor tale, oricând. Este necesară o cerere către ING, datată, semnată și însoțită de copia CI. În cerere se vor menționa datele și motivul legitim al opoziției.
  • Ai dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale adoptate exclusiv pe baza unei prelucrări efectuate prin mijloace automate.
  • Te poți adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau justiției.

Există posibilitatea apariției în viitor a unor evenimente ce pot crea dificultăți în îndeplinirea obligațiilor de plata asumate, cum ar fi situația în care veniturile tale ar putea să scadă sau să nu mai fie realízate pentru anumite perioade de timp.

În situația în care optezi pentru credit cu dobândă variabilă, format din IRCC+ marja fixă a bancii, ai în vedere variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat

Pentru mai multă siguranță, poți opta pentru creditul ING Ipotecar 5Fix, care are dobândă fixă în primii 5 ani, apoi variabilă la 3 luni, în funcție de evoluția indicelui de referință IRCC.

Oricând pe perioada de creditare se poate vinde imobilul achiziționat prin credit ipotecar cu condiția rambursării integrale a soldului rămas de achitat. Pentru vânzarea imobilului este necesar mai întâi un acord din partea băncii, pe care îl poți solicita în ING Office.

  • Nu ai nevoie să fi găsit deja imobilul ca să obții aprobarea financiară a creditului. Va fi un avantaj în fața oricărui vânzător să îi spui că ai deja confirmarea băncii privind suma pe care o poți împrumuta. În plus, știi exact pe ce sumă contezi atunci când începi să cauți o nouă locuință.
  • Ideal este să ai deja stranși banii pentru avansul minim. Astfel, eviți să iei un credit de nevoi personale pentru a acoperi suma respectivă. În cazul în care avansul va fi finanțat printr-un credit de nevoi personale, poți ajunge la rate lunare foarte mari și, în plus, nu vei mai putea lua ulterior un alt credit de nevoi personale pentru renovarea și utilarea casei.
  • Există riscul ca valoarea constatată de evaluator să fie mai mică decât prețul cerut de vânzător (acesta poate fi și semnul că vânzătorul cere un pret puțin cam mare, ai putea să încerci să negociezi). În acest caz, va trebui să suplimentezi avansul.
  • Pe lângă banii pentru avans, valoarea taxelor notariale reprezintă încă o sumă de care va fi nevoie să dispui înainte de acordarea creditului
  • Când te-ai hotărât la o ofertă de credit, analizează și alte costuri pe care le ai la banca respectivă, cum ar fi comisioane aplicate la contul curent, transferuri etc.
  • Poți aduce un coplătitor ca să iți crești suma împrumutată
  • Dacă vei vrea să faci modificări imobilului după ce ai luat creditul, vei avea nevoie de aprobarea băncii.

Cumpărătorul, persoana care achiziționează prin credit bancar imobilul. Contractul de vânzare cumpărare se încheie între cumpărător și vânzător. Noul proprietar al imobilului este cumpărătorul. Pentru că achiziția imobilului s-a făcut cu ajutorul unui credit ipotecar, garanțiile creditului sunt veniturile și imobilul achiziționat. Garanția imobiliară, ipoteca, se înscrie în Cartea Funciară, iar asta înseamnă că în Cartea Funciară a imobilului apar câteva sarcini și interdicții în favoarea băncii astfel că nu se poate vinde imobilul și nu se pot aduce modificări asupra acestuia fără acordul băncii.

* Informatiile de pe acest site sunt cu titlu orientativ si nu reprezinta o decizie de creditare.

Vreau să fiu contactat

Accesibilitate

Dacă alegi să ascunzi meniul de accesibilitate, nu îl vei mai putea vizualiza, decât dacă ștergi istoricul de navigare și datele. Ești sigur că dorești să ascunzi interfața?