Durată aproximativă de citire: 2 min

  Eşti mai protejat
  când te informezi corect.

  Realitatea actuală este una fără precedent şi poate lua diverse forme în mass-media. Iar în aceste zile, răspândirea de informaţii greşite îţi poate alimenta panicile şi anxietatea mai mult ca oricând.
  Însă...
  ... o sursă de informare corectă te poate ajuta să rămâi vigilent în situaţiile de urgenţă, să înţelegi ce se întâmplă în jurul tău şi să acţionezi mai uşor în contextul COVID-19.

  De la mobilizarea unor întregi comunităţi, până la mici gesturi de ajutor, societatea civilă ne-a demonstrat, mai mult ca oricând, că oamenii sunt mai puternici împreună. Iar lucrurile făcute împreună sunt lucruri menite să schimbe comportamente, să ajute oameni, să rezolve probleme, să permită soluţii rapide pentru situaţii iminente.
  Împreună pentru Taskforce-ul COVID-19, lansat de Code4Romania
  Cum putem deveni mai puternici împreună? Suntem alături de societatea civilă şi ne dorim să diminuăm cât mai mult efectele pandemiei, să reducem parte din presiunea pusă asupra autorităţilor şi a sistemului medical.

  Iar acest lucru se vede în mobilizarea celor de la Code4Romania care au dezvoltat în regim de urgenţă un ecosistem de 6 soluţii tehnice, vitale pentru ameliorarea efectelor situaţiei de urgenţă cauzate de pandemie. Soluţii pe care le-au pus la dispoziţia autorităţilor, a noastră, a ta. Pentru că e mai important ca niciodată să fii informat corect.
  Ce face ecosistemul format din 6 soluţii digitale de luptă contra efectelor COVID-19?
  Oferă informaţii din surse sigure, e un agregator de ştiri din canalele media oficiale ale autorităţilor şi add-on de browser.
  Colectează rapid informaţii de la o populaţie foarte mare aflată în izolare şi facilitează astfel o evaluare constantă a situaţiei, oferind sprijin în managementul cazurilor pentru autorităţi.
  Locul unde vei afla dimensiunea corectă a efectelor cauzate de COVID-19 în România, direct din surse oficiale.
  O soluţie digitală cu ajutorul căreia se face colectarea coerentă şi în siguranţă a ajutoarelor, de orice fel, prin conectarea ONG-urilor abilitate cu oferta de resurse pusă la dispoziţie.
  Este aplicaţia prin care vei putea evalua corect şi rapid deciziile pe care trebuie să le iei ca urmare a efectelor cauzate de COVID-19 în România, direct din surse oficiale.
  Este platforma digitală pentru diaspora ce va facilita o evaluarea constantă oferind sprijin în managementul cazurilor pentru reprezentanţii autorităţilor române în ţara de reşedinţă.
  Ce poţi face tu?
  Te poţi implica alături de noi prin a trimite mai departe soluţiile, ajutând la propagarea rapidă a informaţiilor corecte către cei care au nevoie să le folosească.
  Recunoscători pentru Code4Romania şi pentru TaskForce-ul COVID-19
  La fel ca voluntarii de la Code4Romania, noi, cei de la ING, credem că soluţiile digitale construite pe baza lucrurilor de care societatea are nevoie ne pot face viaţa mai uşoară, în general, dar pot deveni esenţiale în vremuri precum acestea.

  Suntem recunoscători Code4Romania încă de când am devenit parteneri strategici ai asociaţiei, dar această perioadă ne face să fim cu atât mai mândri. Mulţumim tuturor voluntarilor Code4Romania şi colegilor noştri voluntari pentru care TaskForce COVID-19 a devenit un job cu prioritate ridicată în această perioadă.
  Sprijinim împreună
  Alături de Fundaţia Vodafone România şi Romanian American Foundaţion am acoperit costurile necesare dezvoltărilor şi comunicării soluţiilor TaskForce COVID-19, soluţii dezvoltate de Code4Romania în parteneriat cu Guvernul României.

  Dacă vrei, poţi să sprijini şi tu activitatea voluntarilor de la Code4Romania.

  Cât de folositor ți-a fost acest conținut?