27.08.2024
ING Bank România și Viitor Plus, prin programul Harta Reciclării, dau startul unei inițiative prin care oferă informații și sprijin în procesul de colectare și reciclare a obiectelor de mobilier voluminoase. Cu mesajul Nu-ți mai trebuie, dar le reciclezi cum trebuie, demersul își propune să-i ajute pe cei dornici să reutilizeze sau să recicleze: obiecte de mobilier voluminoase (canapele, saltele, paturi, fotolii etc), ferestre, uși, obiecte sanitare, covoare, mobilier de grădină, articole de recreere, jucării de mari dimensiuni. Unii operatori colectează cu obiectele de mobilier mari și deșeuri de echipamente electrice și electronice mari (frigidere, mașini de spălat etc.).
Cei interesați pot accesa harta interactivă în care sunt indicați operatorii desemnați cu colectarea obiectelor voluminoase pentru județele țării în care ING are Office-uri și datele acestora de contact. Clienții pot apela direct la furnizorul relevant pentru zona în care se află, comandând preluarea de acasă contra unui cost-mediu național de 150 de lei* sau ducându-le personal la sediul marcat, cu zero costuri de preluare.
*această valoare depinde de criteriile tarifare utilizate de operatorul de salubrizare, care pot varia în funcție de volum, greutate sau distanța de la adresa beneficiarului la centrul de reciclare.
ING Bank România și Viitor Plus devin, astfel, partenerii celor care își doresc să facă schimbări în locuințele lor și să renunțe într-un mod responsabil la articolele nefuncționale.
Harta Reciclării promovează reducerea și reutilizarea, nu numai reciclarea. Prelungirea duratei de viață a obiectelor voluminoase este crucială pentru reducerea consumului de resurse. Înainte de a renunța la un obiect de mobilier sau la un aparat electrocasnic, este important să încercăm să le reparăm pentru a le prelungi durata de viață. Dacă sunt încă funcționale, dar nu mai avem nevoie de ele, le putem dona sau revinde. Reciclarea ar trebui luată în considerare doar în ultimă instanță, pentru că nu mai putem salva decât materialele din care au fost fabricate acele articole – a spus Radu Hădăreanu, managerul Harta Reciclării.
Pe pagina Voluminoase - Harta Reciclarii, cei interesați pot descoperi, în plus, și o serie de sfaturi despre modul în care pot colecta corect, recicla, reutiliza, dona și chiar revinde aceste articole, incluzând și datele de contact ale furnizorilor care oferă astfel de servicii. Altfel zis, regăsim toate resursele cu ajutorul cărora un obiect voluminos ar putea primi o a doua viață în momentul în care utilizatorul îl consideră nefuncțional.
În medie, 40% dintre creditele de nevoi personale contractate la ING Bank România au ca scop renovările de locuințe, arătându-ne că este o zonă de interes crescut pentru clienții noștri. Alături de Viitor Plus, oferim persoanelor fizice un instrument intuitiv, care le facilitează preluarea articolelor de mobilier vechi de mari dimensiuni pe care nu le mai doresc când fac schimbări în locuințe. Totodată, punem la dispoziție soluții financiare și alternative sustenabile, cum ar fi o serie de produse eco, despre care cei interesați pot descoperi mai multe pe ing.ro.” – a spus Iulia Rusu, Manager strategie departamentul de credite persoane fizice ING Bank România.
Despre Harta Reciclării
Un program al asociației Viitor Plus, al cărui scop este conștientizarea importanței colectării separate și promovarea reducerii, reutilizării, reciclării și a principiilor de economie circulară. Platforma online este educativă, participativă și include o hartă cu 17.000 de puncte pentru deșeurile care necesită colectare separată din toată țara.
Despre Viitor Plus
Organizație non-profit cu o experiență de peste 18 ani în dezvoltarea inițiativelor de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Biroul Eco, Bine Primit, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta, Regenesis și Roua din Vurpăr.
Despre ING Bank România
ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,7 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri. Societatea este în tranziție către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel și clienții noștri, la fel și ING. Finanțăm deja multe activități sustenabile, dar în continuare finanțăm mai multe care nu sunt. Vezi progresul nostru de până acum pe ing.com/climate.
Accesibilitate