Durată aproximativă de citire: 1 min

  Cum să faci cumpărături fără să te atingi de economii?

  Probabil ți se pare de neînțeles ideea de a face cumpărături cu un card de credit sau cu descoperirea de card din moment ce ai la dispoziție bani puși deoparte.

  E mai dificil să faci economii decât să rambursezi creditele.

  Presiunea” de a plăti ratele e cu mult mai mare decât cea de a pune la loc banii pe care i-ai scos din contul de economii. Altfel spus, trebuie să returnezi creditul prin plățile lunare, pe când pentru economii e opțional dacă vrei să reumpli pușculița. Și știi bine, odată ce ai intrat în banii puși deoparte, cu greu îi mai pui la loc.

  Banii tăi vs. banii băncii

  Să luăm exemplul cadourilor, că tot vin sărbătorile de iarnă și Black Friday. Poți, bineînțeles, să le plătești cu banii din contul tău curent sau din economii. Dar, la fel de bine poți să lași asta în seama băncii și să achiți cu un card de credit la care poți returna banii fără dobândă, în câteva rate. În felul ăsta nu mai ai „stresul” de a pune înapoi banii în contul tău de economii, plus că poți să te bucuri de cumpărături la reducere.

  O nevoie, un produs.

  În țările dezvoltate, oamenii au mai multe produse bancare – card de salariu, card de credit, descoperire de card și cont de economii – și “jonglează” cu ele după cum le e mai avantajos.

  Ce planuri ai pentru cumpărăturile de la sfârșit de an?
  Hai să vezi cum le pui în practică.

  Cât de folositor ți-a fost acest conținut?