Philipp Gamauf

Philipp Gamauf, bancher cu o carieră internațională

19.02.2024

Bancher cu o carieră internațională de peste 15 ani, va deveni noul CFO al ING Bank România

Philipp Gamauf va fi noul Chief Financial Officer (CFO) al ING Bank România. Mandatul său începe la 1 martie 2024, dată la care va prelua funcția de la Lucica Pitulice. Philipp Gamauf va fi totodată și membru al Comitetului Executiv al băncii.

“Mă bucur să anunț sosirea lui Philipp Gamauf la ING Bank România. Experiența sa internațională extinsă ne va întări și mai mult echipa și sunt sigură că va contribui la succesul ING Bank România pe parcursul următorilor ani. De asemenea, sunt încrezătoare că Philipp va găsi aici oportunități de a-și dezvolta și mai mult cariera. În 2024, ING sărbătorește 30 de ani de prezență pe piața din România și sunt foarte fericită că Philipp ni se alătură într-un moment atât de important pentru noi”Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

Philipp Gamauf are o experiență de peste 15 ani în domeniul bancar și se va alătura echipei ING după 2 ani petrecuți ca CFO al UniCredit Bank Austria. Philipp și-a construit cariera în cadrul UniCredit Group, începând cu domeniul planificării și al controlului financiar și continuând cu mai multe roluri de management în Viena, Munchen și Milano. Între 2017 și 2022, Philipp Gamauf a fost CFO al UniCredit Bank Romania. Philipp Gamauf este cetățean austriac și absolvent al Vienna University of Economics and Business Administration, fiind totodată vorbitor fluent al limbii române.

“Sunt foarte bucuros și totodată nerăbdător să încep să lucrez alături de echipa ING. Este o schimbare care sper să îmi aducă nu doar oportunități de creștere profesională, ci și șansa de a influența în bine dezvoltarea ING. România este a doua mea casă și cred că piața locală oferă provocări și perspective unice pe care îmi doresc să le valorific. ING se numără printre liderii industriei bancare și îmi propun să contribui, alături de echipă, la consolidarea aceastei poziții în piață și la obținerea unor rezultate excepționale” Philipp Gamauf.

Lucica Pitulice, care ocupă rolul de CFO până la 1 martie, s-a alăturat echipei ING în ianuarie 2020 ca Head of Reporting & Control iar în aprilie 2022 a preluat rolul de CFO. În această perioadă, Lucica a contribuit semnificativ la consolidarea echipei, atragerea de specialiști valoroși din piața bancară, redefinirea standardelor la care departamentul oferă informații și consultanță către alte departamente. De asemenea, a fost implicată (alături de contributorii relevanți din Finance, Tech, Data Management) în optimizarea agendei digitale pentru domeniul financiar.

ING
ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,8 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking.
Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.