O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic

O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic
  • Anual, 6 tone de plastic, provenite din 1 milion de carduri de debit și credit expirate, pot fi recuperate și transformate în țevi din plastic, la inițiativa ING Bank România.
  • Prin implementarea acestui sistem de reciclare, procesul de emitere a cardurilor fizice devine mai sustenabil: producția de carduri se face din plastic reciclat din 2022, se folosesc hârtie și plicuri din hârtie reciclată, iar cercul este închis de reciclarea cardurilor colectate de la clienți.

ING Bank România este prima țară din Grupul ING care renunță la distrugerea tradițională a cardurilor sale în favoarea casării prin tăiere, un proces cu impact redus asupra mediului. Propriu-zis, procesul are două faze: partenerul Austria Card SRL preia cardurile, iar materialul rezultat în urma tăierii va fi colectat și reciclat de firma KLAUSSENBURG RECYCLING GmbH în instalații specializate pentru a obține țevi din plastic.

În 2022, ING Bank a inițiat tranziţia portofoliului său de carduri către o alternativă sustenabilă, din plastic reciclat, care oferă aceeaşi durabilitate şi calitate cardurilor bancare. Prin acest demers, banca reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, în timp ce energia necesară pentru a le produce scade cu 54%.

“Încurajăm clienții ING Bank România, posesori de carduri fizice, să le returneze în oricare office ING la momentul expirării. În urma procesului de reciclare, cardurile vor fi redate folosului comun sub o altă formă, cea a țevilor din plastic. Mai mult decât atât, apelul nostru către clienți este de a utiliza cardul virtual ING, un mijloc de plată mai simplu de folosit și cel puțin la fel de sigur. Cardul virtual se emite direct din aplicaţia de internet şi mobile banking ING Home’Bank, printr-un proces 100% online.Funcționalitățile cardului virtual sunt identice cu cele ale cardului fizic, de la plăți la comercianți prin POS, până la plăți online sau retragere de numerar la orice ATM ING și non ING - acolo unde opțiunea este pusă la dispoziție de celelalte instituții bancare” – spune Cristian Lia, Director Dezvoltare Carduri, ING Bank Romania.

Odată cu adoptarea politicii de reciclare, cardurile ING se înscriu în categoria produselor complet reciclabile, cu impact redus asupra mediului pe parcursul întregii lor durate de viață, de la producție până la distrugere. 100% dintre cardurile nou emise de ING folosesc rPVC, în timp ce 30% din portofoliul existent sunt deja emise pe rPVC

Despre ING Bank România:

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,7 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.

Societatea este în tranziție către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel și clienții noștri, la fel și ING. Finanțăm deja multe activități sustenabile, dar în continuare finanțăm mai multe care nu sunt. Vezi progresul nostru de până acum pe ing.com/climate..