În sport, trebuie să fii în siguranță, în caz că pericolul apare. La fel e și cu plățile. Ai nevoie de un mic echipament de protecție ca să stai cât mai liniștit în ceea ce privește siguranța banilor tăi.
Ce poți face tu pentru siguranța plăților tale?
Imaginează-ți că-ți învelești cardul în burete. Ca să-l ții departe de orice pericol și să fie în siguranță atunci când se expune la diferite situații. Doar că, în cazul nostru, buretele e reprezentat de câteva lucruri pe care trebuie să le urmărești:
Setează limite pentru plățile cu cardul la POS sau pe internet și fii în controlul sumelor tranzacționate.
Dacă ai vreo suspiciune, schimbă-ți PIN-ul cardului în câțiva pași. Asigură-te că nimeni nu îți știe PIN-ul, nu îl transmite mai departe și fii cu ochii în patru atunci când îl introduci la un ATM.
Fii tot timpul la curent cu sumele care îți ies sau îți intră în conturi printr-o simplă activare a alertelor PUSH.
Dacă îți pierzi cardul sau crezi că ți-a fost furat, îl poți bloca imediat: temporar pentru 30 de zile sau definitiv.
Toate cele de mai sus le poți face direct în Home’Bank accesând Servicii și Setări – Limite tranzacționale sau Notificări.
Ar fi neplăcut ca aplicația ta Home’Bank să cadă în mâinile unui necunoscut. De aceea, pentru utilizarea ei, te poți autentifica folosind tehnologii avansate și foarte rapide de securitate: amprenta sau face ID.
Fii atent la site-urile de pe care cumperi, nu te lăsa tentat de prețurile mici și verifică întotdeauna dacă site-ul are conexiune securizată de tip https sau uită-te după lacătul din stânga adresei. Caută întotdeauna datele de contact sau uită-te pe Google după mai multe detalii ale site-ului.
Iar dacă cele de mai sus nu ți se par suficiente, mai avem o soluție pentru siguranța plăților tale online: fă-ți un cont separat cu card atașat pe care să îl folosești doar atunci când faci cumpărături online.
Ce echipamente de protecție îți oferim noi, fără ca tu să faci ceva în plus?
Cotiere pentru tranzacțiile online
Plățile tale online nu trebuie să se lovească de persoane neautorizate care ți-ar putea accesa datele personale.
De aceea, datele de plată sunt salvate într-un mod criptat, iar la fiecare plată îți este solicitat și codul de pe spatele cardului (CVC2).
Centură de siguranță pentru plățile contactless
Privește PIN-ul cardului ca pe centura de siguranță a plăților tale atunci când folosești cardul la POS.
De aceea, am introdus de curând o măsură de protecție suplimentară: după 5 tranzacții contactless fără PIN consecutive, la cea de-a 6-a ți se va cere PIN-ul. Totodată, nu uita că telefonul este o metodă sigură de plată la POS pentru că datele cardului bancar de pe telefon sunt criptate și nimeni nu le poate afla.
Cască pentru protecția economiilor
Sumele pe care le ai în conturile curente, de economii sau de depozit sunt protejate în limita sumei de 100.000 euro/client de Sistemul de Garantare a Depozitelor din Olanda.