Peste 155.000 de euro strânși pentru cauze sociale prin campania de Paște ING Bank

  • Clienții ING Bank România au donat 77.900 de euro în cadrul campaniei de Paște din acest an, iar banca dublează suma pentru a crește impactul asupra comunităților
  • Majoritatea donațiilor sunt direcționate către sprijinirea grupurilor vulnerabile
  • Platforma Donează în Home’Bank, lansată la finalul anului 2023, cuprinde în prezent 18 organizații non-guvernamentale care pot primi donaţii până la sfârşitul anului.

Campania de Paște „Donează în Home’Bank și împreună multiplicăm binele” a reunit în acest an generozitatea a peste 3.000 de clienți ING, care au donat 77.900 de euro pentru ONG-urile înscrise în platformă. ING Bank România dublează această sumă, iar totalul donațiilor ajunge la 155.800 de euro, care vor sprijini proiecte din educație, sănătate, mediu, dedicate grupurior vulnerabile și situațiilor de urgență.

Suntem foarte încântați de rezultatul acestei campanii și chiar este un sentiment aparte când avem ocazia să colaborăm cu clienții noștri pentru a contribui la un impact social în numeroase comunități. Efortul și implicarea acestor organizații, și chiar și al nostru, nu se termină aici. Vom găzdui cele 18 ONG-uri în platformă până la finalul anului, când vom aduce în aplicație alte organizații care să beneficieze de un proces online rapid și complet de strângere de fonduri. Invităm toți clienții să doneze în continuare, să fie curioși să descopere noi domenii sau cauze de sprijinit, a declarat Tomina Vodarici, Community Investment Specialist, ING Bank România.

Distribuția fondurilor reflectă domeniile care contează cel mai mult pentru clienții ING Bank România. Majoritatea donațiilor au fost direcționate către sprijinirea grupurilor vulnerabile (59%) și a proiectelor din domeniul sănătății (23%). Educația a atras 10% dintre donații, urmată de inițiativele de mediu (7%) și de cele dedicate situațiilor de urgență (1%).

Campania de Paște „Donează în Home’Bank și împreună multiplicăm binele” a avut loc în perioada 10 – 25 aprilie 2025, iar clienții ING Bank au donat individual între 1 euro si 4.000 de euro.  Clienţii ING Bank pot dona în continuare pentru cauzele pe care le susțin, pe tot parcursul anului 2025. 

Redăm mai jos impactul pe care clienții noștri îl au împreună cu organizațiile pe care le susțin:

MEDIU

  • Fondurile strânse de CSR Nest contribuie la achiziția barierei plutitoare pentru captarea deșeurilor pe râul Săsar
  • Hrană, role medicale, servicii medicale pentru animalele sălbatice salvate de Asociația pentru conservarea diversității biologice 
  • Cheltuieli de carburant ale dubițelor frigorifice de la Banca pentru Alimente Brasov, care au cărat sute de tone de alimente salvate de la risipă și redistribuite acolo unde este cea mai mare nevoie – în jur de 700.000 kg de alimente au fost salvate de la risipă în ultimele 6 luni cu suportul vostru, al donatorilor
  • Asociația Nature Talks duce “Scoala de Mediu” în școli din județele Mureș, Maramureș, Ialomița sau Giurgiu prin ateliere de mediu cu copii.

EDUCAȚIE

  • 62 de copii vor beneficia de un an de grijă și sprijin în cultivarea încrederii pentru viitorul adult, ca parte din programul Școala Încrederii (122 cu contribuția noastră)
  • 158 de sesiuni de informare și sprijin pentru tineri care nu știu cui să ceară ajutorul pe subiecte de sănătate și educație sexuală oferite de Asociatia SEXULvs BARZA (318 cu contribuția noastră)
  • Sprijinim Fundația Inocenți – Filiala București să rămână aproape de 500 de beneficiari, copii spitalizați, atât prin sprijin direct, cât și prin activități educaționale 
  • 75 de profesori vor fi pregătiți pentru implementarea programului de participare civică Change Architects, derulat de asociația AllGrow (150 cu contribuția noastră)

SĂNĂTATE

  • 125 de sedințe de evaluare gratuite și burse de terapie în cadrul centrelor de recuperare pediatrică ale Asociatiației Kinetobebe
  • 153 de ședințe de psihoterapie gratuită la Centrul de psihoterapie al Atelierului pentru Fapte Bune (306 cu contribuția noastră)
  • Pentru Asociația Cristi Vasiliu, sumele donate vor fi folosite pentru construirea noii clinici de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Târgu Mureș, parte din Programul PULS Intensiv.
  • 812 copii nou născuți pot beneficia de analize pentru amiotrofie spinală, pentru a crește prevenția la formele grave ale acestei boli, prin implicarea Asociației SMA (1624 cu contribuția noastră)

GRUPURI VULNERABILE

  • Banii strânși de Asociația Magic vor fi folosiți pentru extinderea MagicHOME Dobroești (Fundeni) cu o casă unde vor găzdui exclusiv familiile cu copii care se pregătesc pentru un transpant, care au suferit un transpant sau care vin la controalele regulate post transplant.
  • Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară, care oferă terapie post traumă pentru copii (și/sau mame) pot acoperi acum 70 de pachete de criză pentru mamă și copii – mutare de urgență din locuință. (140 cu contribuția noastră)
  • Asociația Superoi printre Noi folosește sumele pentru organizarea lunară a „Filmelor Olgăi” – proiecții accesibilizate pentru tineri cu dizabilități și a Clubului de lectură incluziv „Povestiri din Lampa Fermecată”, de la librăria Seneca.
  • Asociația Tinerilor Uniți continuă misiunea de a promova educația în mediul rural și aduce echipe de tineri pentru a facilita aceste procese. Cu sumele strânse în campanie, 98 de tineri sunt susținuți să facă parte din activitățile asociației (196 cu contribuția noastră). 

SITUAȚII DE URGENȚĂ

  • Habitat for Humanity va folosi sumele strânse pentru reconstrucția unei locuințe grav avariate de inundații, folosind principiile Build Back Better. Își propun să asigure nu doar reabilitarea locuinței, ci și îmbunătățirea rezilienței sale la viitoare dezastre. În același timp, derulează programul de formare „Meșteri în Acțiune”, dedicat tehnicilor de reconstrucție durabilă.
  • Fundația Comunitară București va derula sesiuni de pregătire pentru cutremur în București, pentru 170 de copii (340 cu contribuția noastră)

Prima ediție a proiectului „Donează în Home’Bank”, desfăşurată în 2024, a ajutat 16 organizații non-guvernamentale să strângă aproximativ 197.000 de euro, bani care au fost redirecţionaţi către proiecte de sănătate, educație și mediu. 

Investiția ING Bank România în proiecte cu impact în comunitate a ajuns la 7,2 milioane de euro în 2024, cea mai mare sumă alocată până acum, în inițiative de mediu, educație, sănătate financiară. Află mai multe despre implicarea noastră în comunitate aici.

ING
ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,9 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.  

Societatea este în tranziție către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel și clienții noștri, la fel și ING. Finanțăm deja multe activități sustenabile, dar în continuare finanțăm mai multe care nu sunt. Vezi progresul nostru de până acum pe ing.com/climate.
 

Accesibilitate

Dacă alegi să ascunzi meniul de accesibilitate, nu îl vei mai putea vizualiza, decât dacă ștergi istoricul de navigare și datele. Ești sigur că dorești să ascunzi interfața?