ING Bank România dă startul unei noi ediții a programului “Adoptă un Proiect”

ING Bank România dă startul unei noi ediții a programului “Adoptă un Proiect”

Finanțări către inițiative sustenabile în grădinițele, școlile și liceele din România

ING Bank România lansează o nouă ediție a programului de granturi „Adoptă un Proiect”, dedicată anul acesta instituțiilor de învățământ. În perioada 9-30 octombrie, ele pot înscrie proiecte și inițiative care contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător și crearea de spații sustenabile pentru desfășurarea activității elevilor.

Valoarea totală a fondurilor alocate este de 315.000 EUR, iar finanțarea maximă oferită fiecărui proiect câștigător este de 50.000 EUR. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 27 noiembrie, în urma unui proces de selecție și jurizare în care sunt implicați angajații băncii.

Grădinițele, școlile și liceele din țară sunt invitate, alături de partenerii lor din sfera ONG, să aplice pentru finanțări prin intermediul cărora să își pună în practică proiectele de sustenabilitate. Acestea pot viza crearea de spații verzi și grădini comunitare, derularea unor acțiuni de reciclare sau activități educative în timpul Săptămânii verzi, precum și alte idei creative care au ca obiectiv protejarea mediului înconjurător.

„Școlile sunt primul spațiu în care tinerii au ocazia să experimenteze spiritul de comunitate, să înțeleagă importanța protejării interesului și spațiului comun. Tocmai de aceea ne dorim să contribuim la adaptarea școlilor spre un loc de învățare și întâlnire, care să aducă împreună comunitățile și să ajute la adaptarea la un mod de viață mai sănătos. «Adoptă un Proiect» răspunde acestor nevoi, fiind un program cu tradiție, susținut de colegii din ING Bank, cu scopul ca tranziția spre o lume mai sustenabilă să fie mai ușoară, iar generațiile viitoare mai bine pregătite să o susțină”Mihaela Ioniță, Director de Resurse Umane la ING Bank România.

Calendarul programului:

 • Perioada de înscriere: 9 octombrie – 30 octombrie 2023
 • Etapa de preselecție a proiectelor: 31 octombrie – 7 noiembrie 2023
 • Etapa de jurizare și interviuri cu aplicanții pentru stabilirea semifinaliștilor: 8 noiembrie – 17 noiembrie 2023
 • Anunțarea listei finale pentru etapa de votare: 20 noiembrie 2023
 • Etapa de votare: 20 noiembrie – 24 noiembrie 2023
 • Anunțarea câștigătorilor: 27 noiembrie 2023
 • Contractare: 27 noiembrie – 15 decembrie 2023
 • Implementarea proiectelor: între 3 și 12 luni, în perioada decembrie 2023 – decembrie 2024

„Adoptă un Proiect” a fost inițiat de ING Bank România în anul 2013 și își propune să sprijine organizațiile non-profit, pe de o parte, și implicarea angajaților în cauze sociale, pe de altă parte. Astfel, banca a susținut până acum 77 de proiecte, cu finanțare totală de peste 1,2 milioane de euro, exclusiv în baza susținerii, jurizării și votului echipei sale.

Detalii suplimentare, privind competiția, organizațiile eligibile și documentele necesare înscrierii proiectelor, pot fi accesate aici:

 • Regulamentul Adoptă un Proiect 2023
 • Formular de înscriere Adoptă un Proiect 2023
 • Formular de buget Adoptă un Proiect 2023

Cei interesați pot trimite, de asemenea, un e-mail la sustainability@ing.ro.

Despre ING Bank România:

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,7 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.

Societatea este în tranziție către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel și clienții noștri, la fel și ING. Finanțăm deja multe activități sustenabile, dar în continuare finanțăm mai multe care nu sunt. Vezi progresul nostru de până acum pe ing.com/climate.