Greșelile pe care le facem în gestionarea banilor.

  Durata aproximativă de citire: 1 min

  Un video-reportaj Recorder.ro

  Probabil ai auzit – și nu doar o dată – de prietenii unor prieteni care locuiesc cu chirie și au în fața blocului o mașină de zeci de mii de euro. O decizie deloc înțeleaptă ai zice, nu-i așa? Din păcate nu sunt niște excepții, niște cazuri rarisime, ci dimpotrivă, sunt un “pattern” îngrijorător de des întâlnit în rândul românilor.

  Primul lucru pe care ar trebui să-l facem, noi toți, este să recunoaștem: după 12 ani petrecuți pe băncile școlilor, și apoi după 3-4-5 ani în facultate, timp în care am învățat o meserie și cum să ne caștigăm banii, puțini dintre noi își găsesc totuși timp câteva ore pentru a învăța cum să ne gestionăm finanțele.

  Programul Banometru a fost inițiat exact pentru acest lucru – pentru a te ajuta să conștientizezi importanța deciziilor financiare pe care le iei și, eventual, pentru a te ajuta să ieși dintr-un impas economic în care ai putea ajunge.

  Este un program gratuit și, cu ajutorul unor specialiști financiari, îți poti creiona un plan pentru gestionarea bugetului, plan care chiar să funcționeze. La Atelierele introductive, timp de 2 ore poți descoperi un nou mod de a privi banii și metode prin care să îi gestionezi mai bine, iar Ședințele de consiliere individuală în care discuți 1 la 1 cu un specialist pot scoate la iveală rezolvări la care poate nu te-ai mai gândit până atunci.

  Despre cele mai frecvente greșeli pe care le facem în gestionarea finanțelor poți afla în video-reportajul Recorder.ro de la Cornel Ionescu, trainer și consilier financiar.

  Iar dacă vrei să știi cum să eviți greșelile financiare pe care le faci tu, te așteptăm la cursurile gratuite Banometru la care te poți înscrie aici.

  Cat de folositor ti-a fost acest continut?