3 minute
ING publică al doilea raport de progres privind
alinierea la obiectivele Acordului climatic de la Paris

ING a publicat astăzi al doilea raport de progres privind abordarea Terra, strategia ING de a-și orienta portofoliul de împrumuturi de 600 de miliarde de euro către obiectivul climatic al Acordului de la Paris, care își propune limitarea încălzirea globală la mult sub 2°C.

„Prin abordarea Terra, ING își propune să fie o forță pozitivă în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a declarat Steven van Rijswijk, CEO ING Group. „Abordarea noastră este incluzivă și presupune colaborare. Lucrăm împreună cu clienții noștri pentru a le facilita tranziția către tehnologii cu emisii reduse de carbon. Și lucrăm împreună cu alte bănci și experți în definirea unui standard metodologic pentru a ajuta sectorul financiar să aibă un impact mai mare.”

Raportul de progres prezintă procesul prin care ING a trecut pentru alinierea la obiectivele privind combaterea schimbărilor climatice a celor nouă sectoare din portofoliul său care sunt cele mai responsabile pentru acestea: generarea de energie electrică, combustibili fosili, transport, ciment, oțel, imobile rezidențiale, auto, aviație și spații comerciale. Ce sectoare sunt pe drumul cel bun pentru alinierea la aceste obiective și unde se lucrează în continuare la îmbunătățiri în această privință puteți vedea în tabloul de bord pentru aliniere climatică (CAD).

Mai mult, sunt prezentate obiective pentru toate cele nouă sectoare astfel încât să ne aliniem portofoliul la obiectivele climatice ale Acordului de la Paris. Ne propunem să facem acest lucru prin sprijinirea și implicarea clienților existenți în a-și orienta mai mult investițiile către tehnologii cu emisii reduse de carbon și prin orientarea propriilor opțiuni de alocare a capitalului mai mult către tehnologii cu emisii reduse de carbon în defavoarea celor cu conținut ridicat de carbon. Aceasta include reducerea finanțării noastre pentru sectoarelor care necesită o scădere a producției în timp pentru a îndeplini obiectivele Acordului de la Paris, cum ar fi cărbunele, petrolul și gazul din amonte, finanțând în același timp mai multe surse regenerabile.

Așa cum am anunțat și anterior, raportul Terra privind progresul din acest an include pentru prima dată sectorul petrolului și al gazelor, împreună cu un obiectiv. ING își propune să reducă finanțarea pentru petrol și gaze din amonte cu 19% până în 2040 față de nivelurile din 2019. ING își va alinia acest portofoliu prin scăderea expunerii și prin interacțiunea cu clienții, pentru a le facilita tranziția către tehnologii cu emisii reduse de carbon. Aceasta include o scădere relativ mai accentuată pentru petrol, în timp ce gazul ca combustibil de legătură va scădea treptat, după o creștere în primă fază. Ne vom orienta baza de clienți și expunerea la credite către lideri în ceea ce privește cu emisiile reduse. Urmând calea agreată la Paris în ceea ce privește petrolul și gazele, acest obiectiv este, de asemenea, în conformitate cu scenariul de dezvoltare durabilă IEA (SDS). Dacă o cale de tranziție SDS revizuită necesită o scădere mai mare a producției de petrol și gaze, într-un ritm mai rapid, acel scenariu va ghida direcția pe care o va lua ING.

Această aplicație metodologică specifică sectorului a fost co-dezvoltată cu partenerul nostru - 2˚ Investing Initiative (2DII) și alte bănci. La fel ca metodologia de aliniere la obiectivele privind combaterea schimbărilor climatice pentru împrumuturile de portofolii pe care se bazează, această aplicație specifică sectorului este disponibilă tuturor băncilor pentru a fi aplicată. Credem că a avea un standard la nivel de industrie va crește transparența și, prin urmare, eficacitatea colectivă. Vom continua să monitorizăm și să raportăm cu privire la progresele noastre, interacționând cu clienți și alte părți interesate pentru a avansa în demersul nostru pentru combaterea schimbărilor climatice.

În luna august a acestui an ING Bank a fost implicată în prima emisiune de obligațiuni verzi emise de NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, cu o poziție dominantă în România, Polonia și Slovacia. Având o valoare de 500 milioane de euro, fondurile din obligațiunile verzi vor fi utilizate pentru refinanțarea portofoliului de clădiri sustenabile și finanțarea proiectelor de eficiență energetică ale grupului NEPI Rockcastle. Într-un context de incertitudine generat de pandemia COVID-19, emisiunea de obligațiuni verzi a generat un interes considerabil din partea investitorilor din Europa. Oferta a fost supra-subscrisă de două ori, registrul de subscrieri ajungând la peste 1,1 miliarde de euro. Obligațiunile au o maturitate de 7 ani și un cupon fix anual de 3,375%.

Cadrul de finanțare verde lansat de NEPI Rockcastle se concentrează pe îmbunătățirea performanței de mediu a proprietăților grupului și dezvoltarea unor proiecte de eficiență energetică. Acesta este aliniat standardelor internaționale aplicabile (ICMA Green Bond Priciples 2018 și LMA Green Loan Principles 2020).

Notă pentru editori

Raportul de progres Terra complet este disponibil pentru descărcare aici.

Pentru informații suplimentare despre ING, vă rugăm să vizitați www.ing.com. Actualizările frecvente de știri pot fi găsite în Newsroom prin intermediul fluxului @ING_news de pe Twitter. Fotografiile operațiunilor ING, ale clădirilor și ale directorilor săi sunt disponibile pentru descărcare de la Flickr. Prezentările ING sunt disponibile pe SlideShare.

ING PROFILE

ING Group este o instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare prin intermediul ING Bank. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri. ING Bank are peste 55.000 de angajați care oferă produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice în peste 40 de ţări.

Sustenabilitatea este parte integrantă din strategia ING, evidențiată de poziția de lider pe care ING o are în reperele sectoriale de Sustainalytics și MSCI și de rating-ul nostru „A-list” acordat de către CDP. Acțiunile grupului ING sunt incluse în produse cu sustenabilitate majoră și indexate ESG oferite de furnizori de top precum STOXX, Morningstar și FTSE Russell.

Cât de folositor ți-a fost acest conținut?
Share