Nou joc isteț de
educație financiară.
(printesaurbana.ro)
În mai bine de opt ani de când sunt părinte, am învățat, uneori în feluri deloc comode, că unele cifre nu contează. Câți mililitri de lapte bea, câți părinți sunt mai buni ca mine.
Am învățat și că ce contează cel mai mult sunt clipele acelea petrecute împreună în care nu contează decât asta: că suntem împreună. Copiii sunt ființe teribil de intuitive și de inteligente, care învață din ce le arătăm, din ce trăim.
Dacă le cumpărăm mereu tot ce-și doresc, vor învăța că tot ce își doresc li se cuvine. Dacă facem totul în locul lor, nu vor învăța să muncească pentru nimic din ce-și doresc. Dacă nu avem respect pentru lucruri, nu vor avea nici ei.
Joacă-te cu el de-a crocobizdrucelul!
Desigur că dacă doar le vom preda lucruri, pe o ureche le intră, pe alta le iese. Mai țineți minte, că doar și noi am fost copii! Rolul părinților e să dea lecții, și al copiilor să-i ignore! Glumesc. Dar vorbesc și serios.
Dacă vrem ca ei să înțeleagă lumea în care trăiesc, trebuie să ne purtăm așa cum vrem ca ei să se poarte. Și să ne jucăm cu ei despre lucrurile pe care ne dorim să le înțeleagă.
Educația financiară e un aspect important în devenirea noastră și a copiilor noștri! Ne dorim copii liberi și fericiți, iar banii sunt o condiție necesară, chiar dacă nu suficientă, pentru libertate și fericire. Nu mulți bani, doar destui.
Lecțiile preferate ale copiilor sunt cele în joacă.
Așa că fix asta vă propun azi. Un joc de jucat împreună. Cu fiecare nivel încheiat, copilul va fi înțeles un alt lucru important pentru viața lui și relația cu banii. Și pentru că va învăța în joacă, sunt lucruri pe care nu le va uita niciodată!
Puteți face toate cele cinci activități într-o zi sau într-o săptămână, unul pe zi. Copiii vor descoperi în joacă, râzând, încercând, eșuând și, în cele din urmă, reușind, ce este o meserie și de ce e utilă perseverența, vor reuși să deosebească nevoile de dorințe, vor desluși conceptele de economisire, reclamă și buget, dar și pe cel de împrumut.
Nu e obligatoriu să aveți o imprimantă acasă, puteți improviza și folosi alte obiecte din casă pentru a duce la bun sfârșit împreună cu copiii fiecare nivel. Și asta e o lecție importantă în viață, să te descurci și să găsești soluții la orice!
La final o să aveți mai puține discuții despre ce puteți cumpăra și ce nu, dar și mai multe conversații despre moduri de a câștiga bani, meserii, economii, planuri pe termen lung, plus amintiri faine împreună!
Cât de folositor ți-a fost acest conținut?