Durată aproximativă de citire: 2 min

  Dă-ți voie să visezi la
  un viitor financiar însorit

  Nimic nu se compară cu starea pe care o ai atunci când vezi curcubeul de după ploaie. Dar hai să o luăm de la început.
  Ai parcat mașina la baza muntelui și te pregătești de o drumeție prin mijlocul naturii. Te bucuri de fiecare frunză, fiecare ciripit, fiecare rază de soare printre copacii înșirați de-a lungul potecii. Întâlnești obstacole, le ocolești și, cu pași mici, te apropii de un luminiș.

  A început să picure, dar nu-i nimic pentru că ai o pelerină de ploaie cu tine. Ai ajuns sus, mai mergi câțiva pași și îl vezi: un curcubeu în toată splendoarea lui, deasupra norilor albi ce fac umbră caselor de la poalele muntelui. Cum te simți?
  Într-o drumeție spre un viitor însorit
  Când vrei să începi să îți faci un plan financiar, gândește-te că-i ca o excursie la munte: fiecare experiență de pe drum te aduce mai aproape de ce-ți dorești. Iar o proiecție pozitivă asupra viitorului te va ajuta să-ți muți atenția de la eventualele probleme către obiectivele financiare pe care ți le-ai setat pe termen lung.

  De exemplu, dacă treci printr-o situație dificilă, încearcă să te gândești la tu, cel de după momentele grele - poate tu de peste 3 luni. Ce-ai face să te ajuți să ajungi cât mai ușor acolo? Și gândește-te la 3 obiective financiare pozitive pe care să le îndeplinești pe parcurs.
  Te oprești să stai pe bancă sau alergi până ajungi la destinație?
  De cele mai multe ori, atunci când te îndrepți cu pași mici spre destinație, drumul nu ți se va mai părea o corvoadă și apuci să te bucuri de fiecare pas. Gândește-te că-i la fel și cu obiectivele financiare. Nu trebuie să le îndeplinești pe toate deodată și poți să le ordonezi astfel încât să îndeplinești câte unul pe lună.

  Atunci când le îndeplinești cu pași mici (săptămână de săptămână) devii propriul tău susținător. Iar când le pui pe foaie, într-un plan financiar, îl vei ajuta pe viitorul tu să uite de perioadele de stres. Iar ca să-ți fie și mai ușor, segmentează fiecare obiectiv financiar în 4 pași, câte unul pe săptămână. E o metodă potrivită să depășești momentele grele, când pare că te afunzi în deicizii complicate.

  Împărțirea din aproape în aproape a planului financiar te va ajuta să vezi treptat câte o parte pozitivă și, împlicit, să ajungi tu, cel din viitorul însorit.

  Cât de folositor ți-a fost acest conținut?