ING anunță rezultatele programului de granturi „Adoptă un Proiect” 2023

ING anunță rezultatele programului de granturi „Adoptă un Proiect” 2023

7 proiecte care implică 18 grădinițe, școli și licee din 8 județe au primit finanțări de aproape 330.000 euro în cadrul ediției 2023 a programului de granturi „Adoptă un Proiect”, lansat și susținut de ING Bank România. Dedicat anul acesta instituțiilor de învățământ, el s-a adresat inițiativelor care contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător și crearea de spații sustenabile pentru desfășurarea activității elevilor.

2023 marchează și o donație a ING Bank România pentru unul dintre cele mai votate ONG-uri din istoria programului de granturi ”Adoptă un Proiect”, Inima Copiilor.

ONG-urile câștigătoare în 2023 sunt: Asociația Moral Compass, Asociația CSR Nest, Asociația De-a Arhitectura, Asociația THE DA VINCI SYSTEM, Life Education for All, Fundația de Abilitare Speranța, Asociația Dreptul la Viitor.

Cele 7 proiecte, alese de un juriu intern ING, contribuie la eficientizarea energetică a școlilor, la îmbunătățirea spațiilor de învățare pe criterii de sustenabilitate, extinderea infrastructurii pentru gestionarea deșeurilor, dar și la conștientizarea importanței mediului înconjurător. Concret, vorbim despre instalarea de panouri fotovoltaice în 5 școli din Iași și Prahova, montarea de becuri led cu senzori de mișcare și economizoare de apă în 4 școli din Cluj sau reamenajarea sustenabilă prin design participativ în 5 școli din București, Hunedoara, Suceava și Vaslui.     

Mai mult de atât, toate cele 18 școli își propun să contribuie la susținerea educației de mediu și să încurajeze atât elevii, cât și comunitățile în care se află, să participe la cursuri, activități practice și excursii în arii naturale protejate sau în zone expuse impactului antropic.

„Educația pentru adoptarea unui stil de viață mai sustenabil merită adusă în atenția celor care au puterea de a schimba viitorul: tinerii. Orice inițiativă care poate să contribuie la transformarea generațiilor următoare în susținători activi ai cauzelor ce promovează un mediu mai bun de trăit este binevenită. Adoptă un Proiect este un liant între inițiatorii programelor de sustenabilitate, comunități și angajații ING, un spațiu unde colegii noștri își pot arăta susținerea pentru proiecte cu impact pozitiv asupra mediului, așa cum au făcut în ultimii 10 ani. Ne bucurăm că Adoptă un Proiect s-a dovedit a fi un program cu longetivitate, care unește colegii de peste tot din bancă ce își doresc să aibă un cuvânt de spus, să susțină și să sprijine societatea civilă” -  Misha Ioniță, Director de Resurse Umane la ING Bank România. 

ING susține financiar, cu 1,3 milioane de euro, Asociația Inima Copiilor

Această sumă va sprijini extinderea Secției de Terapie Intensivă Cardiacă a Spitalului pentru Copii Marie Curie din București și construcția noii Secții de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.
Proiectul este derulat de Asociația Inima Copiilor, ale cărei inițiative au angrenat de-a lungul timpului susținere din partea angajaților în cadrul programului “Adoptă un Proiect”, prin voturi dar și în acțiuni de voluntariat pentru ONG. 

“În fiecare zi, în România vin pe lume inimi care au nevoie de ajutor ca să continue să bată: copii cu malformații cardiace, nou-născuți cu afecțiuni extrem de grave. Cu toții merită cele mai bune condiții de tratament, în secții performante și moderne. Sponsorizarea primită de la ING Bank ne ajută să facem cele două proiecte așa cum le-am conceput, cu maximum de atenție la fiecare detaliu. În numele viitorului acestor copii, în numele echipelor medicale pe care le ajutăm astfel să își facă meseria în condiții mai bune, mulțumim din inimă, ING Bank!” – Alexandru Popa, Președinte al Asociației Inima Copiilor.

Asociația Inima Copiilor va folosi aceste fonduri pentru achiziția echipamentelor medicale necesare, instalarea și punerea în funcțiune a instalației de climatizare specializată din Secția de Terapie Intensivă Cardiacă a Spitalului pentru Copii Marie Curie din București și pentru a acoperi costurile corespunzătoare realizării construcției și a infrastructurii pentru trei dintre cele 27 de posturi de tratament (saloane individuale) pentru nou-născuți de la Secția de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. 

Despre „Adoptă un Proiect”

“Adoptă un Proiect”, program inițiat de ING în anul 2013, își propune să sprijine organizațiile non-profit și să încurajeze implicarea angajaților băncii în cauze sociale, acțiuni de voluntariat și strângeri de fonduri.
Din anul 2013, de la debutul programului, ING a susținut 81 de proiecte. În total, banca a investit 15 milioane de euro în inițiative sociale, până acum. 

Despre ING Bank România

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,7 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri. 
Societatea este în tranziție către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel și clienții noștri, la fel și ING. Finanțăm deja multe activități sustenabile, dar în continuare finanțăm mai multe care nu sunt. Vezi progresul nostru de până acum pe ing.com/climate.

Despre Asociația Inima Copiilor

Asociația Inima Copiilor, ONG fondat în 2006, dezvoltă și finanțează proiecte care vin în ajutorul copiilor născuți cu malformații cardiace sau cu alte probleme grave de sănătate.

Accesibilitate

Dacă alegi să ascunzi meniul de accesibilitate, nu îl vei mai putea vizualiza, decât dacă ștergi istoricul de navigare și datele. Ești sigur că dorești să ascunzi interfața?