Fondurile mutuale, o investiție pe termen lung pentru copiii tăi.

    Durată aproximativă de citire: 1:30 min

    Sunt două posibilități prin care ai putea câștiga bani într-o lume modernă: fie să lucrezi pentru tine sau pentru altcineva, fie să îți pui economiile să lucreze pentru tine. Dacă alegi să ții banii în buzunar în loc să îi investești sau dacă îi cheltuiești pe toți lună de lună, ei nu vor avea ocazia să lucreze pentru tine. Și nici pentru copiii tăi.

    Indiferent de obiectivul pe care ți l-ai propus – să îți trimiți copiii la o facultate de prestigiu, să-i ajuți cu avansul pentru casa lor – investițiile pe termen lung te ajută să ajungi mai ușor acolo unde îți dorești.

    Vezi în continuare care sunt principalele temeri pe care oamenii le au în ceea ce privește investițiile în fonduri mutuale și care este de fapt realitatea.

    De ce să complic lucrurile? Banii mei stau foarte bine în depozite sau conturi de economii.

    Avantajul principal al fondurilor mutuale față de depozite la termen sau conturi de economii, în special pe termen lung (3-5 ani), este acela că ți-ar putea aduce un randament mai bun. Investiția însă nu este garantată, așa că îți recomandăm să investești doar o parte din banii economisiți.

    Nu investesc în fonduri mutuale pentru că mi-e teamă că voi pierde toți banii.

    Fondurile mutuale pe care le oferim sunt fonduri diversificate. Asta înseamnă că investești banii în mai multe instrumente financiare, din diferite țări și industrii, ceea ce oferă o diversificare a riscului. Pentru ca tu să pierzi banii, ar însemna ca toate companiile și toate statele să dea faliment în același timp, ceea ce e extrem de puțin probabil.

    Nu am atât de mulți bani ca să investesc în fonduri mutuale.

    Fondurile mutuale sunt accesibile. Poți începe cu 200 de lei (pentru investițiile recurente, lunare) sau cu 500 de lei (dacă investești o singură dată). Nu plătești comision la cumpărare sau la vânzare, însă există un comision anual (între 0,92% și 2,9%) inclus deja în prețul unității de fond (adică randamentul pe care tu îl obții, reprezintă randamentul fondului minus acest comision).

    Investesc și apoi nu știu ce se întâmplă cu banii mei investiți.

    E simplu să urmărești evoluția fondurilor. În ING Home’Bank ai acces ușor la informații detaliate despre fond, vizualizezi zilnic performanța fondurilor tale și tot din ING Home’Bank poți să investești direct, doar cu câteva clickuri.

    Nu prea mă pricep la fonduri mutale și deci, dacă un cunosc, nu mă bag!

    Tocmai pentru asta suntem noi aici. Managerii de fond din echipa NN Investment Partners știu tot ce mișcă în domeniu și iau cele mai bune decizii pentru profitabilitatea banilor tăi.

    Bine de știut!

    Fondurile mutuale nu sunt depozite, iar valoarea investițiilor tale nu este garantată. Ea poate crește sau se poate diminua în funcție de evoluția piețelor financiare. Performanțele anterioare ale fondului de investiții nu reprezintă garanții ale realizărilor viitoare. Te rugăm să citești cu atenție documentele informative ale fondului.

    Documentează-te suplimentar despre fondurile mutuale aici.

    Cat de folositor ti-a fost acest continut?