Durată aproximativă de citire: 1 min

    Fondurile de profil - personalizate pe stilul tău investiţional.

    Oamenii au abordări diferite când vine vorba să-şi investească banii. Sunt cei care văd doar oportunităţile, cei care văd doar riscurile şi mai sunt şi cei care întorc "problema" pe toate părţile.
    Adevărul e că un investitor trebuie să aiba şi nas fin, şi sânge rece, şi multă răbdare.
    Fondurile de profil - simplu de înţeles şi de ales.
    Orice instrument financiar care ţi-ar putea aduce profit e bine venit, iar fondurile de profil sunt un bun exemplu. Create special pentru clienţii ING de către partenerul nostru NN Investment Partners – unul dintre cei mai mari manageri de investiţii din lume – fondurile de profil sunt pachete de fonduri create în funcţie de stilul tău investiţional. Înţelegi rapid cum funcţionează şi îţi e uşor să faci alegerea.
    ING Conservator
    (90% obligaţiuni, 10% acţiuni)

    este pentru cei care nu vor să rişte prea mult, dar nici câştigurile nu pot fi spectaculoase
    ING Moderat
    (70% obligaţiuni, 30% acţiuni)

    este pentru cei care vor să investească puţin mai curajos, dar cu riscuri rezonabile.
    ING Dinamic
    (40% obligaţiuni, 60% acţiuni)

    este pentru cei care caută profituri mai mari pe termen lung şi îşi asumă riscuri mai ridicate.
    Cât de mari sunt riscurile?
    Pentru un management cât mai bun al riscurilor, banii sunt investiţi în mai multe instrumente (adică banii nu sunt puşi toţi în acelaşi loc) şi sunt monitorizaţi constant.

    Toate cele 3 fonduri de profil – chiar şi ING Dinamic – au în componenţa lor şi instrumente potenţial mai sigure, cum ar fi obligaţiunile – care te-ar putea ajuta la limitarea pierderilor în situaţiile de volatilitate ridicată pe pieţele financiare.

    Evident, nu toate riscurile pot fi eliminate complet, însă pot fi controlate şi echilibrate astfel încât banii tăi să producă alţi bani. Ideal, cât mai mulţi.
    Nu mai bine economiseşti?
    E o opţiune, e-adevărat. Însă fondurile de profil ţi-ar putea oferi un câştig potenţial mai mare faţă de dobânda pe care o ai de la bancă pentru depozitele la termen sau conturile de economii. Produsele "clasice" de economisire ajută, dar poate tu îţi doreşti mai mult de la finanţele tale.

    Oricum, îţi recomandăm să investeşti doar banii de care nu ai nevoie şi să începi cu paşi mici şi sume care să nu-ţi afecteze stabilitatea financiară.
    * Fii un investitor responsabil!
    E bine de ştiut că profitul pe care ţi-l doreşti poate veni dacă gândeşti pe termen lung şi e bine să investeşti doar o parte din banii pe care i-ai pus deoparte. Fondurile mutuale nu sunt depozite, iar valoarea investiţiilor tale nu este garantată. Ea poate creşte sau se poate diminua în funcţie de evoluţia pieţelor financiare. Performanţele anterioare ale fondului de investiţii nu reprezintă garanţii ale realizărilor viitoare. Te rugăm să citeşti cu atenţie documentele informative ale fondului.

    Cât de folositor ți-a fost acest conținut?