Cum investești sau economisești fără bătai de cap?

    Durată aproximativă de citire: 2 min

    Cu toții ne propunem să facem lucruri importante la care, apoi, renunțăm pe parcurs.

    De obicei te lovești de problema asta când îți propui să faci mai mult sport, să te ții de obiceiuri culinare sănătoase sau să pui deoparte niște bani lună de lună. Teoretic sună bine, practic merge greu.

    Nu suntem experți în sport și nu suntem cu toții de aceeași părere când vine vorba despre obiceiurile culinare cele mai sănătoase, dar pentru economiile și investițiile tale avem o soluție sigură, eficientă și ușor de pus în practică: automatizarea.

    De ce e bine să-ți automatizezi economiile și investițiile:

    Ai programat și ai uitat

    În loc să te gândești lună de lună că ar trebui să fii puțin mai chibzuit și să pui deoparte niște bani, setezi o singură dată suma care ai vrea să se ducă în contul tău de economii sau în fondurile mutuale și uiți de asta. Iar când îți aduci aminte, din când în când, verifici să vezi cât s-a adunat.

    E uman să amâni

    Om fiind, găsești oricând ceva mai bun de făcut cu fiecare bănuț. Găsești lucruri noi pe care să le cumperi sau găsești locuri noi pe care să le vizitezi. Și economiile rămân întotdeauna pentru "altă dată". Economiile și investițiile automatizate, în schimb, se țin întotdeauna de programul stabilit. Fără ezitări și fără amânări.

    În timp, ajungi mult mai departe

    Economiile și investițiile periodice, crescute bănuț cu bănuț pe o perioadă ceva mai lungă, cer niște răbdare și perseverență de care noi, oamenii, nu suntem întotdeauna capabili. Dacă lași sistemul automat să se ocupe de asta ai șanse să aduni cu timpul mult mai mulți bani.

    Tu, înainte de orice

    Până la urmă e și un gest egoist, dar în cel mai bun sens posibil. Te mai pui și pe tine puțin pe primul loc. De ce să plătești doar factura de la gaze, de la telefon sau de la curent și să nu ai o "factură" pentru sănătatea economiilor tale pe care să o plătești cu strictețe lună de lună?

    Investești mai avantajos pe termen lung

    Prețul unităților de fond fluctuează. Așa că, atunci când investești puțin câte puțin în fiecare lună, prinzi atât momente de scădere cât și momente de creștere. Și până la urmă plătești un preț mediu, ceea ce înseamnă că ești mai protejat împotriva volatilității pieței.

    Cum economisești sau investești automat:

    Și acum, presupunând că te-am convins de avantaje, hai să-ți spunem și cât de simplu e să programezi economiile și investitiile recurente în ING Home'Bank.

    Pentru economii:

    Dacă ai deja un cont de economii la ING, te duci în cont la secțiunea „Economii”, selectezi "economisește", alegi suma și bifezi „economisește această sumă recurent”.

    Dacă nu ai cont de economii, îți faci unul rapid tot din Home'Bank, după care treci prin pașii simpli de mai sus.

    Pentru investiții:

    Dacă te interesează un câștig potențial mai mare pe termen lung, poți să cumperi fonduri mutuale din Home’Bank și să selectezi opțiunea de a investi în fiecare lună.

    Află mai multe despre economii aici și despre fonduri mutuale aici.

    *Fondul mutual nu este un depozit, iar valoarea investiției tale nu este garantată. Aceasta poate crește sau se poate diminua în funcție de evoluțiile piețelor financiare. Performanțele anterioare ale fondului mutual sau previziunile nu reprezintă garanții ale realizărilor viitoare.

    Cât de folositor ți-a fost acest conținut?