Pentru noi, ING Bank România, preocuparea pentru sustenabilitate este una prioritară. De aceea susținem Ambasada Sustenabilității și lansăm împreună sezonul al doilea al programului „Afaceri pentru Viitor”. 

Programul constă într-o serie de zece emisiuni cu lideri importanți ai mediului de afaceri românesc, care abordează teme actuale legate de sustenabilitate. 

Antreprenorii invitați, clienți din divizia ING Business Banking din diferite sectoare ale economiei, vor atinge, în fiecare episod, diverse aspecte ale sustenabilității în mediul de afaceri, cum ar fi: ce înseamnă un business sustenabil și ce pași concreți trebuie să facă mediul local de afaceri în tranziția către o economie durabilă. 

Ne bucurăm să putem contribui la acest demers al partenerului nostru, prin prezentarea unor modele de bună practică din comunitatea antreprenorilor ING, activi în diferite sectoare economice. În ultimii ani, în divizia Business Banking, am derulat programe dedicate zonei de educație și sănătate financiară a clienților noștri. În perioada următoare, vom mai face un pas înainte pentru a veni în sprijinul acestora prin dezvoltarea de produse verzi, pentru a reduce amprenta de carbon și a facilita tranziția acestora către o economie circulară. Este necesar să intensificăm eforturile noastre pentru a crea o economie circulară, iar împărtășirea celor mai eficiente metode este esențială pentru a face progrese în această direcție

Serge Offers, Head of Business Banking, ING Bank România.


Bazele sustenabilității se învață împreună

Antreprenorii sunt deja preocupați de tema sustenabilității, conform unui studiu derulat de către ING. Aceștia și-au exprimat dorința de a trece la practici sustenabile, dar și nevoia de a afla mai multe informații despre ce presupune sustenabilitatea. Pe de altă parte, și-au exprimat îngrijorarea legată de costurile pe care le-ar putea aduce integrarea sustenabilității în afacerea lor. Concluzia a fost că orice inițiativă de informare, educare și consiliere, din partea companiilor mari și a băncilor, este așteptată și binevenită. Află mai multe despre strategia ING Bank de sustenabilitate aici. Află mai multe despre sustenabilitate în mediul de afaceri aici.

Urmărește poveștile Antreprenorilor ING: