Investiții sociale

Odată cu prezența ING în România, banca a fost permanent implicată în diminuarea problemelor sociale. Începând din 2012, construim parteneriate solide care sprijină sănătatea financiară, cauzele de mediu și dezvoltarea comunității. De atunci, alături de parteneri ONG, am investit peste 15 milioane EUR.

Istoricul nostru de implicare

Educație financiară

Educație financiară pentru școli generale

UNICEF ROMÂNIA, Institutul de Științe ale Educației au organizat workshopuri de formare pe teme de educație financiară pentru 225 de cadre didactice din 75 de școli.

Bani de buzunar 2.0.

Primul proiect de educație financiară pentru adolescenți ce a adus metodologia blended learning. Alături de Asociația Școala de valori.

Educație financiară pentru ONG-uri

Un program de învățare despre instrumente financiare de planificare, raportare și transparență, coordonate de Asociația TechSoup.

Dezvoltare urbană

Brutăria Concordia

Ne-am implicat pentru dezvoltarea Brutăriei care susține centrele maternale Concordia ce găzduiesc 400 de copii cu familii dezavantajate social. Pentru creșterea producției și a portofoliului de clienți.

The Entrepreneurship Academy

ING este membru fondator al universității antreprenoriale, susținând nu doar dezvoltarea proiectului și costurile lui operaționale, ci și burse anuale pentru studenții EA din prima generație.

Incubatorul de afaceri

20 de start-upuri lansate prin proiectul care promovează antreprenoriatul ca opțiunea de carieră în rândurile studenților Universitățîi Alternative.

Antreprenoriat

Urbaniada

Organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști au contribuit la proiecte care fac mai bună viața în oraș.

Tandem Navigator

Prin aplicație, persoane cu deficiențe de vedere se pot deplasa mai ușor prin oraș și pot face schimb de rute cu alți utilizatori.

Poveste Urbană

Scoate la lumina, cu ajutorul publicului, casele vechi, adevărate monumente istorice, pierdute în zgomotul cotidian, din București, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Craiova și Constanța.

Romanian Design Week

Între 2014 și 2016 am fost alături pentru a schimba percepția locuitorilor Bucureștiului cu privire la implicarea pe care o pot avea în amenajarea spațiului public și la accesibilitatea resurselor necesare pentru a influența pozitiv aspectul orașului.

Căsuțe Ciripite

Arhitecți și designeri din România s-au întrecut în a da formă celor mai frumoase căsuțe pentru păsări în baza recomandărilor primite de la partenerul proiectului, Societatea Ornitologică Română. 

Turnul de apă din Pantelimon

Turnul este situat în cartierul Pantelimon, în incinta Postavariei Române și este singurul turn de apă construit în perioada comunistă care își găsește în prezent aplicabilitate artistică și turistică, păstrându-și totodată funcționalitatea.

Sprijin pentru grupuri vulnerabile

Hai la școală

Parte din campania UNICEF România de reducere a absenteismului școlar, au fost susținute trei dintre școlile unde rata absenteismului este ridicată (Școală Gimnazială nr. 1 Buftea, Școală Nicolae Titulescu Buzău, Școală Gimnazială „Maică Domnului” București).

Cărțile copilăriei

1300 de copii din șapte sate au primit volumele colecției "Cărțile copilăriei", o campanie de donații de cărți, inițiată de Curtea Veche Publishing pentru a aduce cartea aproape de copiii din zonele rurale ale țării. 

Cluburile de film Manifesto

Asociația ORICUM a încurajat gandirea critică și spiritul de initiativa în randul liceenilor din 13 orase, în care s-au organizat proiectii de filme documentar-sociale, urmate de sesiuni de dezbateri.

#Noifacemunspital

Am contribuit la inițiativa Asociației Dăruiește Viață cu 344.000 EUR pentru construirea primului spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică.

Misiuni medicale la cardiochirurgie pediatrică

Asociația Inima Copiilor Medici  a organizat în 2020 6 misiuni medicale în care specialiști cu experiență din străinătate vin în România, realizează operații pentru copii cu malformații cardiace și pregătesc specialiștii români aflați la început de carieră. 

Mediu

Recicleta

Dezvoltat de Asociația Viitor Plus și susținut în 2015-2016, oferă un serviciu de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile de hârtie, PET, doze de aluminiu, în cantități mici (25-150 de kilograme), dedicat companiilor mici și asociațiilor de proprietari.