Pentru noi, divizia de business a ING Bank România preocuparea pentru sustenabilitatea afacerilor este o prioritate, de aceea ne dorim să oferim antreprenorilor din toată țara acces la programe de dezvoltare și consiliere. Acces la experți, mentori și specialiști financiari pentru a-și duce afacerea la următorul nivel.
Ne bucurăm să putem contribui la creșterea sustenabilă a antreprenorilor din România, prin dezvoltarea împreună cu partenerii noștri a unor programe și platforme menite să susțină dezvoltarea continuă a companiilor pe întreg parcursul vieții acestora.
Serge Offers, Head of Business Banking, ING Bank România.
Bazele sustenabilității se învață împreună
Antreprenorii sunt deja preocupați de tema sustenabilității, conform unui studiu derulat de către ING. Aceștia și-au exprimat dorința de a trece la practici sustenabile, dar și nevoia de a afla mai multe informații despre ce presupune sustenabilitatea. Pe de altă parte, și-au exprimat îngrijorarea legată de costurile pe care le-ar putea aduce integrarea sustenabilității în afacerea lor. Concluzia a fost că orice inițiativă de informare, educare și consiliere, din partea companiilor mari și a băncilor, este așteptată și binevenită. Află mai multe despre strategia ING Bank de sustenabilitate aici. Află mai multe despre sustenabilitate în mediul de afaceri aici.
Vezi programul „Scale Out” dezvoltat împreună cu Romanian Business Leaders
RBL și ING vor fi alături de antreprenori pe întreg procesul de creștere, de la realizarea planului de extindere, până la implementarea acestuia.
ScaleOut 4×10 este un program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank, destinat antreprenorilor cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, cu ambiții de creștere la nivel național și regional. 40 de companii românești din patru regiuni ale țării vor fi selectate pentru a intra in programul de mentorat.
ScaleOut - Romanian Business Leaders Summit (rbls.ro)
Vezi programul „Startarium” dezvoltat împreună cu Impact Hub
De la cursuri online la mentorat de business și oportunități de finanțare, în Startarium găsești tot ce ai nevoie ca să lansezi și să crești o afacere de succes.
Cea mai complexă platformă pentru antreprenori la început de drum, inițiată de ING și Impact Hub în 2016, îți oferă sprijin pe cele 4 verticale ale creșterii antreprenoriale. Know how, instrumente, o rețea de oameni și organizații la care poți apela și oportunități active de finanțare și dezvoltare.
Vezi programul „Afaceri pentru Viitor” dezvoltat împreună cu Ambasada Sustenabilității
Programul constă într-o serie de podcasturi cu lideri importanți ai mediului de afaceri românesc, care abordează teme actuale legate de sustenabilitate. Antreprenorii invitați, clienți din divizia ING Business Banking din diferite sectoare ale economiei, ating, în fiecare episod, diverse aspecte ale sustenabilității în mediul de afaceri, cum ar fi: ce înseamnă un business sustenabil și ce pași concreți trebuie să facă mediul local de afaceri în tranziția către o economie durabilă.
În primul episod al sezonului 2 „Afaceri pentru Viitor” îl avem invitat pe Petre Marian Miluț, unul dintre cei mai importanți antreprenori de pe piața materialelor de construcții din România, care controlează compania Prefab, localizată în județul Călărași.
În acest episod al sezonului 2 „Afaceri pentru Viitor” îl avem invitat pe Dragoș Holban, CFO-ul grupului Vrancart, unul dintre cei mai importanți producători locali de hârtie pentru carton ondulat și ambalaje.
În acest episod al sezonului 2 „Afaceri pentru Viitor” îl avem invitat pe Ciprian Grădinariu, Country Manager Solina România, unul dintre cei mai mari producători locali de ingrediente alimentare şi condimente.
În acest episod al sezonului 2 „Afaceri pentru Viitor” îl avem invitat pe Liviu Solomon, co-fondator & CEO Texdata, unul dintre cei mai importanți antreprenori din industria textilă. Compania fondată în urmă cu aproape două decenii a ajuns, în prezent, la afaceri de peste 10 milioane de euro.
În acest episod al sezonului 2 „Afaceri pentru Viitor” îl avem invitat pe Sorin Grigore, co-fondator CIPSOR Construct. Compania implementează în prezent 2 proiecte: unul de panouri fotovoltaice pentru a-și asigura necesarul de consum în proporție de 80-90%, cel de-al doilea fiind un proiect de retehnologizare pentru reducerea consumului și protejarea mediului înconjurător.
În acest episod al sezonului 2 „Afaceri pentru Viitor” îl avem invitat pe Gelu Popa, CEO Geladi, companie ce are în plan, pentru asigurarea consumului de energie, să investească în propria centrală fotovoltaică.
În acest episod al sezonului 2 „Afaceri pentru Viitor” o avem invitată pe Lidia Fați, co-fondator Dacris. În prezent 25% din numărul produselor pe care le are compania Dacris, furnizor de produse de papetărie, sunt reciclate, iar 50% sunt reciclabile.
În acest episod al sezonului 2 „Afaceri pentru Viitor” îl avem invitat pe Iulian Nedea, CEO și cofondator SIMTEL Team, companie care activează în trei domenii de activitate – energie regenerabilă, automatizări industriale și telecomunicații.
Accesibilitate