Instruieste ți angajații în cele mai noi tehnologii gratuit

Vrei să-ți instruiești angajații în cele mai noi tehnologii GRATUIT, pe bani europeni, în 2025? Află cum

Atenție! Termenul limită de aplicare în program este 15.04.2025.

Companiile mici și mijlocii își pot instrui angajații, gratuit, pe fonduri europene, în 2025, în limita unui buget de 17.000 de euro. Angajații pot învăța, printre altele, cum să prelucreze datele pentru a face predicții în business, cum trebuie formulate întrebările și cererile atunci când angajații folosesc ChatGPT, Gemini sau alte instrumente AI, pentru a obține cele mai potrivite răspunsuri sau în ce măsură pot fi folosiți roboții pentru automatizarea proceselor din companie.

Instruirea angajaților în programe de training în domeniul noilor tehnologii este esențială pentru ca IMM-urile să prospere și să rămână competitive, într-o perioadă în care procesele de business se digitalizează în mod accelerat. Investiția în resurse umane și dezvoltarea competențelor digitale reprezintă nu doar o măsură de adaptare, ci și o strategie inteligentă pentru a transforma provocările în oportunități și pentru a asigura un viitor durabil pe piață.

Programul, gestionat de Autoritatea pentru Digitalizarea României, are ca țintă instruirea angajaților din 2.000 de IMM-uri din România. Finanțarea pentru acest proiect este asigurată prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență – și nu presupune niciun fel de contribuție proprie a companiilor înscrise în program.

Proiectul va sprijini transformarea digitală a IMM-urilor prin consolidarea competențelor digitale ale angajaților în nouă domenii - cheie, respectiv: Internet of Things, big data, cloud technologies, învățarea automată – Machine Learning, inteligență artificială, automatizarea proceselor robotice – RPA, blockchain și Cyber-Physical Systems.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru înscriere:

  • Compania să aibă cel mult 249 de angajați
  • Cifra de afaceri a companiei să fie mai mică de 50 de milioane de euro
  • Valoarea activelor companiei să fie mai mică de 43 de milioane de euro
  • Sunt excluse din program companiile cu activitate în domeniile acvacultură, piscicultură și producție agricolă primară

Ce câștigi dacă îți înscrii compania în acest program:

  • Îți instruiești angajații, gratuit, în cel mai căutat domeniu de training: digitalizarea afacerii; 
  • Vei avea flexibilitate în ceea ce privește organizarea training-urilor, până la finalul anului 2025;
  • Scapi de grija privind asigurarea numărului de zile de instruire obligatorii cerută de lege (art. 194 din codul muncii)
  • Cursurile sunt interactive și aplicate și, iar în cazul în care se formează grupe complete de la un IMM (8 participanți) conținutul poate fi adaptat (de exemplu, pe lângă Robot Process Automation se poate introduce și subiectul competențelor de Excel)
  • Cursanții vor primi certificate de participare
  • Beneficiu reputațional: adaugi la ”CV-ul” firmei un program care să asigure punctaj de calificare pentru viitoarele posibile proiecte cu finanțare europeană.

Care sunt pașii din cadrul programului:

  • Pasul 1: IMM-urile se înscriu în platforma: https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home. Depun o declarație în care completează datele firmei, datele reprezentantului legal, bifează programul/programele de interes și  declară că îndeplinesc condițiile de eligibilitate.
  • Pasul 2: Se face verificarea aplicațiilor înregistrate, în ordine, iar IMM-urile selectate vor furniza documentele care atestă îndeplinirea condițiilor de eligibilitate. 
  • Pasul 3: După selecția IMM-urilor ADR va publica în platformă furnizorii de training contractați și lista programelor de formare. Din acel moment fiecare IMM va selecta furnizorul și programul/programele la care dorește să își trimită angajații.
  • Pasul 4: Se derulează procesul de formare, care se va finaliza până în decembrie 2025 

Grupul Ascendis, liderul pieței de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale din România, este una dintre companiile selectate pentru a furniza cursuri în cadrul acestui program. Partenerul Ascendis în cadrul acestui proiect este Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București. 

Pentru detalii legate de program, ajutor în aplicare și materiale (anexe necesare, tutorial video pentru înregistrare), scrieți un mesaj la: ionut.tarcea@ascendis.ro.  

Articol publicat în aprilie 2025

Ionuț Tarcea

Ionuț Tarcea

Cu o experiență de 25 de ani în domeniul marketingului, Ionuț Tarcea este trainer în cadrul firmei de training și consultanță în dezvoltare organzațională Ascendis. S-a alăturat echipei Ascendis din 2007, iar în 2019 a fondat X by Ascendis, divizia de inovație a grupului Ascendis.
Anterior, a lucrat în domeniul telecomunicațiilor. 
Până în prezent, fost implicat în peste 500 de proiecte de dezvoltare organizațională și are experiență de lucru cu diverse echipe manageriale și operaționale din IT&C, sistemul financiar, energie, retail și industria farmaceutică.
A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale și un program de Executive MBA la WU Vienna University.
 

Informațiile regăsite pe acest blog nu sunt o recomandare de acțiune, sfaturi de investiții, informații juridice sau fiscale și nu reprezintă o ofertă de vânzare/cumpărare a oricărui instrument financiar. Am verificat cu atenție informațiile din acest articol pentru a evita erorile sau informațiile înșelătoare la momentul publicării, însă nu putem garanta exactitatea completă a acestora. ING nu își asumă nicio răspundere pentru orice pierdere directă, indirectă sau consecință survenită în urma aplicării informațiilor din acest articol, cu excepția cazului în care se specifică altfel. Orice opinii, puncte de vedere sau estimări aparțin exclusiv autorilor și pot fi modificate fără notificare.
Distribuirea acestei publicații poate fi restricționată prin lege sau reglementări, iar persoanele care intră în posesia acesteia au obligația de a se informa și a respecta restricțiile impuse.
Articolele publicate pe acest blog se supun protecției drepturilor de autor, astfel încât conținutul nu poate fi reprodus, distribuit sau publicat de nicio persoană în niciun scop fără acordul prealabil expres al ING și menționarea sursei. Toate drepturile sunt rezervate.
 

Accesibilitate

Dacă alegi să ascunzi meniul de accesibilitate, nu îl vei mai putea vizualiza, decât dacă ștergi istoricul de navigare și datele. Ești sigur că dorești să ascunzi interfața?