Javier Montes Pita
Javier Montes Pita

Javier Montes Pita

Javier Montes Pita este Head of Retail al ING Bank România din aprilie 2018. În acest rol, Javier conduce procesele de transformare pentru a poziționa ING ca lider național în mobile banking. Mizând pe un brand puternic care aduce cea mai bună experiență clienților, Javier contribuie la creșterea numărului de clienți, a cotei de piață și a vânzărilor.

Javier și-a început cariera în departamentul financiar la ING Direct Spania, în urmă cu peste 17 ani. A făcut parte din echipa care a transformat ING Direct dintr-o bancă de economii, într-o bancă principală pentru diferite servicii financiare, prin lansarea contului de plăți în anul 2005.

În 2006, Javier s-a înrolat în primul program internațional ca și Customer Intelligence Manager la sediul central al ING Direct. După întoarcerea în Spania, doi ani mai târziu, Javier a condus echipele de Produse de Economii și Investiții și ulterior, de Strategii și Campanii pentru Clienți.

În anul 2012, Javier a devenit membru al echipei de conducere a diviziei de Retail în ING Spania, fiind responsabil pe zonele de Digital, Customer Experience și Assisted Channels. El a definit și condus procesul de transformare digitală, concentrându-se pe creșterea angajamentului clienților, a recomandărilor acestora, precum și a rezultatelor comerciale.

În decizia de a se muta în România, Javier a contat pe sprijinul soției și al celor trei copii, care l-au însoțit în noua experiență profesională în București.