Încălzește-ți urechile cu povești de business povestite de Moșu'

Fiecare afacere are o poveste de spus

Nu despre cifre sau grafice. Ci despre cum a început totul – din prietenie, pasiune, ambiție sau familie. Cum și-au îndeplinit visul sau cum și-au urmat pasiunea. Cine le-a sărit în ajutor sau i-a urmat în această aventură.

În luna decembrie, ne dorim să vă încălzim urechile cu povești de business, depănate chiar de Moșu’. Și dacă ajunge vreuna la inima ta, pune-o sub brad. Sau dă-i un share ca să ajungă la cât mai multe urechi și la cât mai multe perechi de ochi. Pentru că fiecare afacere locală merită să-și scrie povestea mai departe.

Pe Foc sau Pasiunea arzătoare a familiei Prodea

Urmărește firul poveștii despre cum s-a aprins pasiunea în șemineurile de mare calitate:

Pe Foc sau Pasiunea arzătoare a familiei Prodea

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar share-ui, un tânăr pe nume Ovidiu Prodea care, în 1999, a plecat într-o călătorie, peste mări și țări, până-n Germania, unde i s-a aprins pasiunea pentru șemineuri. Întors pe meleagurile noastre, în Sibiu, începe să aducă multă, multă căldură în din ce în ce mai multe case. Pasiunea lui îl prinde și-l aprinde și pe băiatul său cel mare, Beniamin, care se alătură afacerii, aducând de pe meleaguri străine materialele necesare construcției șemineurilor de mare calitate, că era mare nevoie de ele.

La finele anului 2013, pasiunea îl aprinde și pe băiatul mai mic al lui Ovidiu, pe numele său, Samuel. Tustrei, au început să pună pe foc și mai multă pasiune, și mai multă dorință și ambiție de a aduce în casele oamenilor șemineuri de mare calitate. Să se adune și să se bucure familii din întreaga țară în jurul lor. Așa a luat naștere și a crescut pasiunea arzătoare a familiei Prodea care a pus pe picioare afacerea pefoc.ro

Și-am încălecat pe-o surcea și v-am aprins pofta de povești Pefoc.ro așa.

Bistro de’l Arte sau Povestea pasiunii în bucate

Poftește de urmărește povestea pasiunii pentru mâncare, din copilărie până-n bucătărie:

Povestea pasiunii în bucate

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar share-ui, fetița Oana, crescută printre munți, cu degetele înmuiate prin blide de tot felul – ungurești, ardelenești, săsești, mmm, care mai de care mai ademenitoare.

De mică și-a gătit singură și a crescut după regulile ei, cu sare și piper. În 2000 și-a luat inima-n dinți și s-a hotărât s-o pună pe masă și pentru alții, în feluri nemaipomenite de mâncare, la Bistro de’l Arte, în Brașov. După ce a urmat cursuri de bucătar, cofetar și patiser, a început să întindă sute de mese, să umple mii de farfurii cu pasiune-n bucate, hrănindu-se, la rândul ei, cu bucuria oamenilor de a mânca, de a fi împreună în jurul mesei. Asta i-a dat Oanei și mai mult curaj să testeze din ce în ce mai mult în bucătărie, echipa ei condimentând totul cu voie bună și pasiune.

Și-am înfulecat o plăcintă de casă și v-am pus povestea Bistro de’l Arte pe masă.

Velomobile sau Povestea din mers a pasiunii pe roți

Călătorește pe firul poveștii despre cum a prins roți o pasiune nemaivăzută:

Povestea din mers a pasiunii pe roți

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar share-ui, un tânăr olandez, pe numele său Jan, care avea o mare-mare pasiune...pe roți. Ea s-a născut într-o dimineață când, în drum spre școală, au trecut trei velomobile pe lângă micul Jan. A doua oară când le-a văzut, le-a și urmărit și a aflat cine le produce. Doi ani i-a luat până să învețe să-și construiască propriul velomobil. De atunci pasiunea lui pe roți a prins și mai multă viteză. Atât de multă viteză încât, într-o zi, a plecat la drum în căutarea unui loc în care să crească într-un an cât altele în zece. Și a ajuns la Breaza, în inima Transilvaniei, unde a luat forma unei afaceri nemaivăzute pe meleagurile noastre: creație și producție de velomobile. Comenzi una și una au venit din toată lumea și toți angajații din jurul lui și-au pus cot la cot sufletele pe roți ca să facă drumurile mai ușoare pentru sute de clienți.

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea Velomobile așa.

Ogorul Tău sau Povestea ogorului roditor

Hai să vezi cum o sămânță de pasiune poate da cele mai frumoase roade în business:

Povestea ogorului cel roditor

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar share-ui , o tânără pe nume Florentina Vrîncianu care, în 2006, pășea timid pe treptele Facultății de Horticultură din Iași. Pe măsură ce învăța tainele plantelor, dragostea ei pentru natură încolțea și mai mult. Odată ieșită de pe porțile facultății, tânăra ingineră a început să cultive un vis – acela de a ajuta plantele să crească și să rodească sănătos pentru fermieri și pentru tine. În zece ani visul a crescut atât de mare, încât a rodit în realitate în magazinul OGORUL TĂU. Din fermă în fermă, vestea s-a dus ca vântul și ca gândul, iar Florentina, cu învățătura ei, a reușit să cucerească inimile fermierilor. Uite așa Ogorul a crescut în lung și-n lat și, pe lângă el, au rodit și alți trei frați, ca să poată fi de ajutor și mai multor fermieri.

Și am cules un cimbrișor și v-am spus așa povestea lui Ogor cel roditor!

Modex sau povestea ambiției locale în lumea digitală

Povestea ambiției locale în lumea digitală

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar share-ui, tânărul antreprenor Mihai Ivașcu care, fascinat și pasionat de tehnologia blockchain, a pus bazele startup-ului Modex. Pe ruta București-Londra, i s-au alăturat Alin și Dragoș. Împreună, tustrei au pornit într-o călătorie fantastică – au creat un produs software menit să revoluționeze modul în care interacționăm cu datele digitale.

În mai puțin de trei ani, au crescut cât alții în zece. Au acum o echipă de aproape 100 de angajați, peste mări și țări, cu birouri în București, Londra, Sillicon Valley și Washington DC. Și acesta e doar începutul. Cei trei și-au propus ca, în următorii cinci ani, Modex să devină lider mondial în furnizarea de soluții software bazate pe tehnologia blockchain.

Ehe, dragii Moșului, nu le am eu cu tehnologia, dar sună strașnic planul. Am și eu nevoie ca datele mele personale să rămână în siguranță.

Și-am încălecat pe un blockchain și v-am spus povestea Modex călare pe reni!

Despre Business Banking

Am creat divizia Business Banking a ING Bank pentru trei categorii de clienți: (1) companii mari (mid-corporate); (2) companii mici și mijlocii; (3) micro-întreprinderi și liber-profesioniști. Pentru fiecare, venim în întâmpinarea nevoilor, cu soluții personalizate și adaptate erei digitale.

Punem oamenii pe primul loc și asta ne diferențiază ca model de business. Empatia, dialogul constant și transparent ne ajută să creăm soluții adaptate fiecărui model de business.

Pachetele ING Fix conțin soluții de administrare a operațiunilor de zi-cu-zi, concepute pentru optimizarea costurilor firmelor în relație cu banca.

ING Business este platforma digitală pentru clienții Business, prin care aceștia au acces la produsele noastre oricând și oriunde – de pe desktop, laptop, tabletă, telefon și chiar și de pe smart-watch.

ING a aderat la programul IMM Invest încă din primele zile. Am înregistrat peste 7000 de cereri până în prezent, acesta fiind cel mai mare program destinat garantării creditelor întreprinderilor mijlocii, mici și micro-firmelor.