Comunicat de presă
17.03.2022

ING Bank România a acordat un credit de 80 milioane lei pentru Ovidius Clinical Hospital, pentru construcția unui nou spital și crearea primei secții de cardiologie intervențională

ING Bank România a acordat un credit de 80 milioane de lei (16 milioane de euro) Spitalului Ovidius Clinical Hospital (OCH) din Constanța pentru construcția unui nou corp de clădire și dotarea acestuia cu echipamente medicale. Noul spital, de peste 6500 mp, pe cinci niveluri, va permite atât dublarea capacității existente și a intervențiilor efectuate, cât și introducerea unor noi servicii.

Fondurile vor fi utilizate de spital pentru crearea primei secții de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din zona Dobrogei. Totodată, integrarea unor servicii complementare din diferite specialități, precum oncologie, radioterapie și imagistică de înaltă performanță, reprezintă o premieră pentru această regiune, dar și o realizare importantă la nivel național. 

„Ultimii doi ani, marcați de impredictibilitate, ne-au confirmat importanța investițiilor continue în sectorul sanitar și în consolidarea rezilienței acestuia. Relația cu OCH, condus de un grup de medici români din Constanța, a început chiar în perioada pandemiei, în decembrie 2020, când le-am acordat și primul credit, pentru extinderea spațiului spitalului cu un nou etaj. 
Prin acest nou împrumut și parteneriatul cu Ovidius Clinical Hospital, ne bucurăm că putem susține progresul medical și dezvoltarea serviciilor de sănătate în România”
, este de părere Codin Negovan, Head of Sales Network în divizia de Business Banking, în cadrul ING Bank România.

„Extensia realizată în 2020 a crescut capacitatea de spitalizare cu 30%, ajungând la un total de 68 de paturi în spitalizare continuă. Cel de-al doilea corp al spitalului, planificat pentru deschidere in prima jumătate a anului 2023, va avea 68 de paturi, 2 săli de operație dedicate chirurgiei cardiovasculare, cardiologiei intervenționale, un centru de imagistică hi-tech, un ambulator şi un centru de radioterapie”, a completat Dr. Ciufu Nicolae, Director Medical OCH. 

Ovidius Clinical Hospital este cel mai mare spital multidisciplinar privat din sud-estul României, ce deservește întreaga zonă a Dobrogei, dar și alte localități: Tulcea, Slobozia, Galați și Brăila. În 2021, spitalul clinic Ovidius a avut peste 75.000 de pacienţi și au fost efectuate mai mult de 3.000 de operații în această unitate. Anul trecut, spitalul a înregistrat o cifră de afaceri de 64 milioane de lei. 

Ovidius Clinical Hospital a fost deschis în anul 2014, cu aproximativ 70 de angajați. În prezent, spitalul acoperă aproape toate specializările și are peste 400 de angajați si colaboratori. Ovidius Clinical Hospital și-a câștigat locul în piață prin colaborările cu medici importanți din întreaga țară, dar și din străinătate.

Despre ING  

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări.  

Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, și singura bancă cu creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking. 

Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.   
 

Share!