var _vwo_code=(function(){ var account_id=67512, settings_tolerance=2000, library_tolerance=2500, use_existing_jquery=false, // DO NOT EDIT BELOW THIS LINE f=false,d=document;return{use_existing_jquery:function(){return use_existing_jquery;},library_tolerance:function(){return library_tolerance;},finish:function(){if(!f){f=true;var a=d.getElementById('_vis_opt_path_hides');if(a)a.parentNode.removeChild(a);}},finished:function(){return f;},load:function(a){var b=d.createElement('script');b.src=a;b.type='text/javascript';b.innerText;b.onerror=function(){_vwo_code.finish();};d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(b);},init:function(){settings_timer=setTimeout('_vwo_code.finish()',settings_tolerance);this.load('//dev.visualwebsiteoptimizer.com/j.php?a='+account_id+'&u='+encodeURIComponent(d.URL)+'&r='+Math.random());var a=d.createElement('style'),b='body{opacity:0 !important;filter:alpha(opacity=0) !important;background:none !important;}',h=d.getElementsByTagName('head')[0];a.setAttribute('id','_vis_opt_path_hides');a.setAttribute('type','text/css');if(a.styleSheet)a.styleSheet.cssText=b;else a.appendChild(d.createTextNode(b));h.appendChild(a);return settings_timer;}};}());_vwo_settings_timer=_vwo_code.init();

ING Economii

Ai acum dobândă specială pentru economiile noi.

Ai acum dobândă specială pentru economiile noi.

  • Ai dobândă avantajoasă de 5.00% p.a. cu Depozit Bonus
  • Ai acces oricând la bani, fără să pierzi dobânda acumulată
  • Transferi instantaneu bani din contul curent, prin Home’Bank
  • Economisești automat prin activarea «Plăților recurente»
Economisește în Home’Bank

Să cheltuiești e simplu, dar dacă și să economisești ar fi la fel? La ING, pui bani deoparte oricând vrei și te bucuri de ei oricând ai nevoie. În plus, ai zero costuri și comisioane la contul ING Economii.

Dobândă specială pentru economiile noi.
Dobândă specială pentru economiile noi.

Dobândă specială pentru economiile noi.

Primești o dobândă de 5.00% p.a. pe o perioadă de 4 luni, dacă îți deschizi Depozit Bonus cu sumele noi economisite, până la 500.000 lei.
Depozitul Bonus se deschide din contul ING Economii.

Te folosești de bani oricând și nu pierzi dobânda de ${CoEc_dobanda} pe an.
Te folosești de bani oricând și nu pierzi dobânda de 1,5% pe an.

Te folosești de bani oricând și nu pierzi dobânda de ${CoEc_dobanda} pe an.

Din ING Home'Bank îți poți transfera instantaneu banii din contul de economii în contul curent și de acolo îi ai direct pe card. Fără să pierzi vreun leu din dobânda acumulată.

Poți alimenta contul de economii când vrei, cu cât vrei.
Poți alimenta contul de economii când vrei, cu cât vrei.

Poți alimenta contul de economii când vrei, cu cât vrei.

Dacă te-ai hotărât să pui bani deoparte, este foarte ușor să faci asta în Home’Bank, iar banii sunt transferați imediat din contul tău curent în contul de economii, indiferent dacă e noapte sau weekend. De asemenea, poți adăuga sume noi în contul de economii oricând vrei.

Economisește în Home’Bank
Contul de economii în care economisești bani în ritmul tău

Contul de economii în care economisești bani în ritmul tău

  • ai acces oricând la bani, fără să pierzi dobânda acumulată
  • transferi instantaneu bani din contul curent, prin Home’Bank
  • economisești automat prin activarea «Plăților recurente»
Economisește in Home’Bank

Ce dobândă bancară primesc pentru economiile mele?

Dobânda pentru sumele din contul ING Economii este 1,5% pe an și se plătește în cont la sfârșitul fiecărei luni. Dacă ai nevoie de bani, îi poți retrage oricând, fără să pierzi ceea ce ai acumulat până atunci. Dobânda se aplică la sume de până la 1.000.000 lei/cont, iar tot ceea ce depăşeşte această valoare nu beneficiază de dobândă.

Pentru banii noi din ING Depozit Bonus, primești dobândă de 5.00% pe an. Depozitul se deschide pe o perioadă de 4 luni. După 4 luni, suma inițială și dobânda se întorc automat în contul de economii. Dacă ai nevoie de bani te poți folosi oricând de ei, fără să pierzi dobânda acumulată până atunci.

Aici găsești lista cu toate dobânzile valabile în acest moment.

Conform legislației în vigoare, la toate dobânzile bonificate persoanelor fizice, ING Bank calculează, reține și virează la Bugetul de stat un impozit în funcție de rezidența fiscală după cum urmează:

  • 10% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal in Romania, într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care Romania are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri;
  • 16% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal într-un stat care nu se încadrează în situațiile de mai sus.

Cum îmi deschid un cont de economii la ING?

Dacă ai deja cont curent în lei la ING Bank îți poți deschide un cont de economii prin ING Home'Bank sau în ING Office.

Dacă încă nu ești client ING Bank vino în orice ING Office cu actul tău de identitate și îți vom deschide pe loc un cont curent în lei și un cont ING Economii.

Cum pun bani deoparte și cum am acces la ei?

Poți transfera bani în ING Economii din orice cont curent în lei deschis la ING Bank sau la altă banca. Ca să economiseșți constant, îți poți stabili o plata recurentă din contul tău curent în contul de economii, iar economiile tale vor crește lună de lună fără să-ti mai bați tu capul cu transferul.

Când vrei să folosești banii din contul de economii, îi transferi din ING Economii în contul tău curent de la ING Bank. Dacă vrei că altă persoană să aibă acces la economiile tale, o poți împuternici oricând.

Cum pot să economisesc constant, automat?

Ca să nu te iei cu alte cheltuieli și să uiți de banii pe care voiai să îi pui deoparte, poți să economiseșți constant, programandu-ti o plata recurentă. Îți poți alege suma, dată și frecvența (lunară sau trimestrială) cu care vrei să economisești. Apoi, suma aleasă de ține se va muta automat din contul tău curent în contul de economii ING Economii.

De exemplu, poți alege dată plății recurente imediat după ziua de salariu, că să fii sigur că vei avea bani în cont.

Poți activa Plăți Recurente” chiar în momentul în care îți deschizi un cont de economii în Home’Bank. 

Dacă ai ING Home’Bank și cont de economii deja deschis, alegi contul tău de economii, apeși economisește” și acolo îți poți seta suma pe care vrei să o economiseșți recurent. 

Dar nu rămâne nimic bătut în cuie. Poți oricând să modifici sau să ștergi ordinele de plata recurentă în meniul Plăți Planificate” din Home'Bank.

Ai și varianta să mergi în ING Office și un consultant te va ajuta să îți setezi plata recurentă.

Care este suma minimă pe care o pot avea în contul de economii? Dar suma maximă?

Suma minimă? Cât vrei tu. Poți economisi orice sumă, oricât de mică. Suma maximă pentru care se acordă dobânda bancară este de 1.000.000 lei/cont.

Nici la ING Depozit Bonus nu ai o sumă minimă obligatorie. Poți deschide depozit Bonus cu orice sumă reprezentând “bani noi”. Poți avea cel mult 500.000 lei în depozite Bonus și maxim 10 depozite Bonus în același timp. 

Datorez CASS pentru dobânda primită?

Pentru câștigurile realizate în anul 2021, datorezi și contribuția la asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru veniturile din investiții (de ex. dobânzi, câștiguri de capital) doar dacă veniturile tale cumulate din investiții, activități independente, chirii etc (venituri pentru care nu se reține CASS la sursă) obținute în acest an depășesc pragul de 12 salarii minime brute pe țară (2.300 lei x12 = 27.600,00 lei pentru anul 2021).

În acest caz, cota individuală  de CASS va fi 10% și se va aplica la nivelul echivalent lunar pentru un salariu minim brut înmulțit cu 12 luni (2.300X12X10%=2.760 RON CASS datorat pentru anul 2021).

CASS pentru veniturile din investiții nu se reține la sursă de către banca, această fiind datorată (în cazul îndeplinirii condiției de mai sus) în baza depunerii la ANAF a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice până la dată de 25 mai 2022 (LINK).

Această notă reprezintă o informare cu caracter general având la baza prevederile Codului Fiscal (Legea 227/2015 cu modificarile si completarile ulterioare). Pentru determinarea situației tale personale, te rugăm să te adresezi unui consultant fiscal autorizat sau Administrației Fiscale de care aparții. Link ghiduri si materiale informative elaborate de ANAF, aplicabile persoanelor fizice. Brosura Declaratie Unica elaborata in 2022 de ANAF.

Ce costuri am?

Niciunul. Nu ai comisioane pentru deschiderea, administrarea sau închiderea conturilor de economii. Nu ai comisioane nici pentru încasările în ING Economii sau pentru transferurile din acest cont.

Pot să am mai multe conturi de economii?

Ești o persoană organizată cu multe planuri de viitor? Poți să îți deschizi mai multe conturi ING Economii (maximum 3 în același timp). Și, că să le administrezi mai ușor, poți să-i pui fiecăruia alt nume, în funcție de obiectivele tale, în ING Home'Bank. Spre exemplu poți să le spui "Turul Franței", "Pentru nuntă" sau "Pentru bicicletă".