var _vwo_code=(function(){ var account_id=67512, settings_tolerance=2000, library_tolerance=2500, use_existing_jquery=false, // DO NOT EDIT BELOW THIS LINE f=false,d=document;return{use_existing_jquery:function(){return use_existing_jquery;},library_tolerance:function(){return library_tolerance;},finish:function(){if(!f){f=true;var a=d.getElementById('_vis_opt_path_hides');if(a)a.parentNode.removeChild(a);}},finished:function(){return f;},load:function(a){var b=d.createElement('script');b.src=a;b.type='text/javascript';b.innerText;b.onerror=function(){_vwo_code.finish();};d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(b);},init:function(){settings_timer=setTimeout('_vwo_code.finish()',settings_tolerance);this.load('//dev.visualwebsiteoptimizer.com/j.php?a='+account_id+'&u='+encodeURIComponent(d.URL)+'&r='+Math.random());var a=d.createElement('style'),b='body{opacity:0 !important;filter:alpha(opacity=0) !important;background:none !important;}',h=d.getElementsByTagName('head')[0];a.setAttribute('id','_vis_opt_path_hides');a.setAttribute('type','text/css');if(a.styleSheet)a.styleSheet.cssText=b;else a.appendChild(d.createTextNode(b));h.appendChild(a);return settings_timer;}};}());_vwo_settings_timer=_vwo_code.init();

ING Economii

Contul de economii in care economisesti bani in ritmul tau

Contul de economii in care economisesti bani in ritmul tau

 • ai acces oricand la bani, fara sa pierzi dobanda acumulata
 • transferi instantaneu bani din contul curent, prin Home’Bank
 • economisesti automat prin activarea «Platilor recurente»
Economiseste in Home’Bank

De cheltuit bani, oricine poate. De strans insa, nu toti reusesc. Si asta pentru ca nu toti au ING Economii - contul in care poti sa depui oricand, orice suma vrei tu. Ai zero costuri si comisioane. Cand stii ca nu ai reguli impuse, parca-i mai usor sa pui niste bani deoparte, nu-i asa?

Te folosesti de bani oricand si nu pierzi dobanda.
Te folosesti de bani oricand si nu pierzi dobanda.

Te folosesti de bani oricand si nu pierzi dobanda.

Din ING Home'Bank iti poti transfera instantaneu banii din contul de economii in contul curent si de acolo ii ai direct pe card. Fara sa pierzi vreun leu din dobanda acumulata.

Poti alimenta contul cand vrei, cu cat vrei.
Poti alimenta contul cand vrei, cu cat vrei.

Poti alimenta contul cand vrei, cu cat vrei.

Daca te-ai hotarat sa pui bani deoparte, este foarte usor sa faci asta in Home’Bank, iar banii sunt transferati imediat din contul tau curent in contul de economii, indiferent daca e noapte sau weekend. De asemenea, poti adauga sume noi in contul de economii oricand vrei.

Economiseste in Home’Bank
Contul de economii in care economisesti bani in ritmul tau

Contul de economii in care economisesti bani in ritmul tau

 • ai acces oricand la bani, fara sa pierzi dobanda acumulata
 • transferi instantaneu bani din contul curent, prin Home’Bank
 • economisesti automat prin activarea «Platilor recurente»
Economiseste in Home’Bank

Cum imi deschid un cont de economii la ING?

Daca ai deja cont curent in lei la ING Bank iti poti deschide un cont de economii prin ING Home'Bank sau in ING Office.

Daca inca nu esti client ING Bank vino in orice ING Office cu actul tau de identitate si iti vom deschide pe loc un cont curent in lei si un cont ING Economii.

Cu ce suma pot deschide un ING Depozit Bonus?

Poti deschide ING Depozit Bonus cu suma economisita in ING Economii ce depaseste media economiilor tale din ultimele 3 luni. In calculul mediei intra soldurile zilnice ale conturilor tale ING Economii, ING Depozit Bonus si ING Depozit in lei. Poti avea cel mult 200.000 lei in depozite Bonus si maxim 10 depozite Bonus in acelasi timp.

Media economiilor din ultimele 3 luni (ING Economii + ING Depozit in lei) Sold conturi ING Economii Sold conturi ING Depozit Sold total (ING Economii + ING Depozit) Suma maxima cu care se poate deschide depozitul Bonus Explicatie
1.000 lei 1.100 lei 0 lei 1.100 lei 100 lei Diferenta dintre soldul total si media din ultimele 3 luni este de 100 de lei. Aceasta suma este disponibila in ING Economii.
1.000 lei 0 lei 1.100 lei 1.100 lei 0 lei Desi diferenta dintre soldul total si media ultimelor 3 luni este pozitiva, banii nu sunt disponibili in ING Economii.
1.000 lei 300 lei 2000 lei 2300 lei 300 lei Diferenta dintre soldul total si media din ultimele 3 luni este de 1.300 lei, dar suma disponibila in ING Economii este de 300 de lei.
1.000 lei 900 lei 0 lei 900 lei 0 lei Diferenta dintre soldul total si media ultimelor 3 luni este negativa.
2..000 lei 2500 lei 1.000 lei 3.500 lei 1.500 lei Diferenta dintre soldul total si media trimestriala este de 1.500 de lei. Aceasta suma este disponibila in ING Economii.

Cum pun bani deoparte si cum am acces la ei?

Poti transfera bani in ING Economii din orice cont curent in lei deschis la ING Bank sau la alta banca. Ca sa economisesti constant, iti poti stabili o plata recurenta din contul tau curent in contul de economii, iar economiile tale vor creste luna de luna fara sa-ti mai bati tu capul cu transferul.

Cand vrei sa folosesti banii economisiti, ii transferi din ING Economii in contul tau curent de la ING Bank. Daca vrei ca alta persoana sa aiba acces la economiile tale, o poti imputernici oricand.

Cum pot sa economisesc constant, automat?

Ca sa nu te iei cu alte cheltuieli si sa uiti de banii pe care voiai sa ii pui deoparte, poti sa economisesti constant, programandu-ti o plata recurenta. Iti poti alege suma, data si frecventa (lunara sau trimestriala) cu care vrei sa economisesti. Apoi, suma aleasa de tine se va muta automat din contul tau curent in contul de economii ING Economii. 

De exemplu, poti alege data platii recurente imediat dupa ziua de salariu, ca sa fii sigur ca vei avea bani in cont.

Poti activa “Plati Recurente” chiar in momentul in care iti deschizi un cont de economii in Home’Bank. 

Daca ai ING Home’Bank si cont de economii deja deschis, alegi contul tau de economii, apesi “economiseste” si acolo iti poti seta suma pe care vrei sa o economisesti recurent. 

Dar nu ramane nimic batut in cuie. Poti oricand sa modifici sau sa stergi ordinele de plata recurenta in meniul “Plati Planificate” din Home'Bank.

Ai si varianta sa mergi in ING Office si un consultant te va ajuta sa iti setezi plata recurenta.

Care este suma minima pe care o pot avea in contul de economii? Dar suma maxima?

Suma minima? Cat vrei tu. Poti economisi orice suma, oricat de mica. Suma maxima pentru care se acorda dobanda bancara este de 1.000.000 lei/cont.

Nici la ING Depozit Bonus nu ai o suma minima obligatorie. Poti deschide depozit Bonus cu orice suma reprezentand “bani noi”. Poti avea cel mult 200.000 lei in depozite Bonus si maxim 10 depozite Bonus in acelasi timp. 

Scurt si la obiect: Ce dobanda bancara primesc pentru economiile mele?

Pentru banii noi din ING Depozit Bonus primesti dobanda 2% pe an. Dupa 4 luni, suma initiala si dobanda se intorc automat in contul de economii, unde vor primi in continuare dobanda de 1% pe an. Dobanda pentru contul de economii se plateste in cont la sfarsitul fiecarei luni.

Daca ai nevoie de bani, te poti folosi oricand de ei, fara sa pierzi dobanda acumulata pana atunci.
Aici gasesti lista cu toate dobanzile valabile in acest moment.

Conform legislatiei in vigoare, ING Bank calculeaza, retine si vireaza un impozit de 10% la toate dobanzile bonificate persoanelor fizice rezidente.

Economiile mele sunt “sigure sigure”?

Sumele depuse in conturi deschise la ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti in conturi curente, conturi de economii sau conturi de depozit de catre clientii persoane fizice şi juridice sunt garantate in limita sumei de 100.000 euro/client, indiferent de numarul conturilor detinute la ING Bank NV. 

Afla mai multe aici.

Datorez CASS pentru dobanda primita?

Pentru castigurile realizate in anul 2018, datorezi si contributia la asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru veniturile din investitii (de ex. dobanzi, castiguri de capital) doar daca veniturile tale cumulate din investitii, activitati independente, chirii etc (venituri pentru care nu se retine CASS la sursa) obtinute in acest an depasesc pragul de 12 salarii minime brute pe tara (1900 lei x12 = 22,800 lei pentru anul 2018).

In acest caz, cota individuala  de CASS va fi 10% si se va aplica la nivelul echivalent lunar pentru un salariu minim brut inmultit  cu 12 luni (1900X10%X12=2.280 RON CASS datorat pentru anul 2018).

CASS pentru veniturile din investitii nu se retine la sursa de catre banca, aceasta fiind datorata (in cazul indeplinirii conditiei de mai sus) in baza Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice pana la data de 15 martie 2019 (LINK).

Aceasta nota reprezinta o informare cu caracter general avand la baza Ordonanta de Urgenta  79/2017. Pentru determinarea situatiei tale personale, te rugam sa te adresezi unui consultant fiscal autorizat sau Administratiei Fiscale de care apartii. 

Ce costuri am?

Niciunul. Nu ai comisioane pentru deschiderea, administrarea sau inchiderea contului de economii sau a depozitului Bonus. Nu ai comisioane nici pentru incasarile in ING Economii sau pentru transferurile din acest cont.

Pot sa am mai multe conturi de economii?

Esti o persoana organizata cu multe planuri de viitor? Poti sa iti deschizi mai multe conturi ING Economii (maximum 3 in acelasi timp). Si, ca sa le administrezi mai usor, poti sa-i pui fiecaruia alt nume, in functie de obiectivele tale, in ING Home'Bank. Spre exemplu poti sa le spui "Turul Frantei", "Pentru nunta" sau "Pentru bicicleta".

Contul de economii in care economisesti bani in ritmul tau

Contul de economii in care economisesti bani in ritmul tau

 • ai acces oricand la bani, fara sa pierzi dobanda acumulata
 • transferi instantaneu bani din contul curent, prin Home’Bank
 • economisesti automat prin activarea «Platilor recurente»
Economiseste in Home’Bank

Despe economii cu Doru Iftime

Teatrul ING

Teatrul ING

O masina, doi actori si-o piesa de teatru despre economii.

Ce legatura are teatrul cu economiile si traficul din Bucuresti? La prima vedere, niciuna. Dar odata ce te-ai urcat pe bancheta din spate, totul capata sens si ai parte de o experienta pe care cu greu te vei abtine sa n-o povestesti.

 

Consimtamant de utilizare cookies

Colectam anumite date in timp ce utilizezi website-ul ING, pentru a-i asigura functionarea corecta, pentru a-ti asigura siguranta in timpul navigarii si pentru a respecta reglementarile in vigoare.

De asemenea, avem nevoie de acordul tau in timp ce navighezi pe ING.ro pentru a:

 • studia modul în care utilizezi site-ul nostru si alte servicii pentru a le putea imbunatati
 • stabili care dintre produsele, serviciile si ofertele noastre pot fi relevante pentru tine
 • adapta mesajele de marketing pe care le vei vedea pe retelele sociale, in aplicatii si pe alte site-uri web

Selecteaza Sunt de acord daca este in regula sa folosim aceste cookies.

Selecteaza Setari cookies daca preferi sa alegi tipurile de module cookie pe care le folosim.

Iti poti modifica preferintele în orice moment. Trebuie doar sa faci clic pe link-ul "Setari Cookie" din partea de jos a oricarei pagini din site.