Comunicat de presă
17.02.2022

ING Bank România oferă o reducere de 0,3 puncte procentuale la dobânda pentru creditele ipotecare, până la 15 martie

Până la 15 martie 2022, persoanele în căutare de o locuință beneficiază de o reducere de 0,3 puncte procentuale la dobânda pentru creditele ipotecare standard din oferta ING Bank. Dobânda pleacă de la 3,26% și poate ajunge la cel mult 3,76% pentru creditul ipotecar cu dobândă variabilă, respectiv 4,19% și 4,69% pentru creditul ipotecar cu dobândă fixă, în funcție de alegerea unei asigurări de viață și a vechimii relației cu ING. 

Reducerea se aplică tuturor creditelor ipotecare noi, dar și clienților care au pornit deja procesul de obținere a unui credit cu banca și încă nu l-au finalizat.

Roxana Cristea, Lending Tribe Lead, ING Bank România: „Deși am putea crede că împrumuturile ipotecare au o rată mare de răspândire în rândul populației, ultimul studiu pe care l-am realizat împreună cu Mercury Research  ne arată că, din totalul populației adulte, 88% dintre persoane nu au avut niciodată un credit ipotecar sau imobiliar, 5% au avut și l-au închis, și doar 7% au în prezent un credit de acest tip.

Nici în rândul populației bancarizate procentele nu sunt cu mult diferite, unde 86% nu au avut niciodată și 9% au în prezent un credit ipotecar sau imobiliar. Astfel, prin această ofertă ne dorim să venim în sprijinul persoanelor care doresc să își achiziționeze o locuință cu o dobândă avantajoasă atât pentru cei care doresc un credit cu dobândă variabilă, cât și pentru cei care preferă mai multă predictibilitate, prin ING 7FIX cu dobândă fixă pentru primii șapte ani de credit.” 

Această ofertă limitată pentru creditul ipotecar standard ajunge sa aibă costuri apropiate cu programul Noua Casă, diferența fiind avansul minim necesar de 15%, dar și timpul redus de acordare și mai puține condiții impuse imobilului și clientului. Persoanele care doresc să facă un calcul în prealabil pot accesa calculatorul de pe website-ul ING.
Exemplu de calcul*:

*Calculul este valabil până la data de 15 martie 2022, considerând că: indicele de referință din formula ratei dobânzii variabile are valoarea de la momentul calculării DAE, rata dobânzii variabile nu este inferioară ratei dobânzii fixe, costurile rămânând neschimbate, iar clientul îndeplinește criteriile pentru a avea 0 lei comision administrare cont curent (altfel este 9 lei/lună). Creditul va fi garantat cu ipotecă pe imobilul achiziționat prin credit. Clientul trebuie să aibă în vedere că variația ratei dobânzii sau fluctuația veniturilor sale pot afecta îndeplinirea obligațiilor de plată.

Despre ING

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,4 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. 

Înființată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, și singura bancă cu creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (Retail Banking), companii antreprenoriale (Business Banking) și clienti globali (Wholesale Banking).

Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri. 

Share