3 minute
ING România este
cel mai apreciat angajator
din domeniul financiar din România

ING România este  pe primul loc în topul celor mai apreciați angajatori din domeniul financiar autohton, conform studiului Randstad Employer Brand 2022. Această recunoaștere ne confirmă că viziunea și strategia noastră de angajator sunt relevante într-o piață a muncii competitivă. Mai mult, ne arată că pașii luați pentru a crea un mediu de lucru care să anticipeze și să răspundă și mai bine la nevoile angajaților noștri se îndreaptă în direcția potrivită.

Ce este studiul Randstad Employer Brand?

Un studiu independent realizat de liderul mondial în domeniul serviciilor de resurse umane, grupul Randstad, bazat pe o metodologie optimizată de-a lungul a 22 de ani de activitate. Cercetarea a fost realizată în treizeci și una de țări, printre care și România, și a analizat interviurile a 163.000 de respondenți din 5.944 de companii din toată lumea. În urma acesteia, au fost evidențiați 150 cei mai importanți angajatori.

În România, Studiul Randstad Employer Brand 2022 a fost realizat în luna ianuarie a acestui an, prin derularea de interviuri online. La acesta au participat 4.700 de respondenţi cu vârstă cuprinsă între 18 - 64 ani, incluzând studenţi, angajaţi, freelanceri şi şomeri. Au fost evaluaţi cei mai mari angajatori din România, ca număr de angajaţi, cunoscuţi de minim 10% din populaţie.

Pe piața muncii din România, principalele 5 criterii în alegerea angajatorilor sunt, în ordinea preferințelor:

  1. Pachetul salarial;
  2. Atmosfera plăcută la locul de muncă;
  3. Siguranța locului de muncă;
  4. Evoluția în carieră;
  5. Echilibrul între viața profesională și viața personală.

Aceste rezultate sunt comparabile cu cele obținute în restul Europei, însă ele au o importanță mai crescută pentru români. Studiul integral poate fi consultat aici.

Cum am reușit să fim cel mai apreciat angajator din domeniul financiar din România?

Ne preocupă constant bunăstarea profesională și personală a angajaților noștri, așa că măsurăm constant gradul de satisfacție al acestora. Suntem cu atât mai mândri de reușita de a ne afla pe primul loc în preferințele angajaților cu cât ultimii ani, marcați de pandemie, au reprezentat o provocare pentru noi toți – atât la nivel de companie, cât și la nivel individual. După relaxarea măsurilor de prevenire Covid-19, continuăm să rămânem receptivi la nevoile angajaților noștri și implementăm moduri de lucru adaptate nevoilor lor. În luna martie, ING Bank România a anunțat modul de lucru hibrid, stabilit de comun acord. Astfel, în această perioadă, angajații ING vin în sediul central în medie o zi pe săptămână. Mai mult decât atât, ING Bank România desfășoară în prezent un program pilot de lucru pentru angajații din sediul central al băncii. Timp de trei luni, 300 de angajați dintre cei 2.300 și-au exprimat preferința pentru moduri mai flexibile de organizare a orelor de lucru, pe lângă programul clasic de lucru. Mai multe despre programul pilot puteți citi aici.