Comunicat de presă
08.03.2022

ING Bank este pe locul III în topul băncilor după valoarea plafonului Noua Casă alocat pentru 2022

Programul Noua Casă este disponibil la ING Bank România și în 2022. Începând de astăzi, clienții interesați pot depune cereri în Office-urile ING. 

Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România: „ING Bank este o bancă cu tradiție în program, iar prin volumul mare de cereri primite și finalizate a ajuns pe locul 3 în top fonduri alocate. Programul Noua Casă vine în principal în ajutorul celor ce nu dețin avansul minim necesar pentru un produs ipotecar standard și doresc să împrumute maxim 70.000 de euro. Clienții care dețin deja avans de 15% pot găsi oferte standard ale băncilor la un cost similar, cu proces de obținere mult mai facil și chiar posibilitatea alegerii unei rate fixe lunare care să ii protejeze de fluctuațiile IRCC.” 

Ce documente sunt necesare când aplici la Noua Casă

Procesul complet pentru achiziția unui imobil cu Noua Casă prin ING Bank constă în:

1.    Vizitarea paginii dedicate programului Noua Casă de pe site-ul băncii (ing.ro), unde găsesc informații și un formular de contact pentru a fi sunați ulterior de către un consultant și pentru a programa o vizită. 

2.    În ziua vizitei, clientul se prezintă în office cu buletinul și primește aprobarea financiară (pe loc dacă are veniturile înregistrate la ANAF). Aprobarea financiară este gratuită, independentă de imobilul ales și are o valabilitate de 90 de zile. Simulările de credit nu afectează capacitatea de creditare a clientului, ele nefiind înregistrate la Biroul de Credit.

Documentele referitoare la imobil pot fi aduse de la prima vizită, dar și ulterior:

i.    Antecontractul de vânzare-cumpărare;
ii.    Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achiziționat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciară, intabulare (în copie, originalul fiind prezentat la notar). ING acceptă și extrasul de carte funciară pentru informare eliberat online, de pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară: epay.ancpi.ro; 
iii.    Declarație Noua Casă completată in Office, certificat energetic, opinie notar
iv.    Actul/Actele de identitate al/ale proprietarului/proprietarilor imobilului ce va fi achiziționat (în copie, originalul fiind necesar la notar).

3.    Consultantul plasează comandă pentru evaluatorul ales de client. Dacă clientul nu a găsit imobilul, acest lucru se va face ulterior. Evaluatorul sună clientul și stabilesc o zi și o oră pentru efectuarea inspecției. Nu este obligatorie prezența clientului în momentul evaluării, ea se poate efectua doar în prezența vânzătorului/ a agentului imobiliar sau a unui reprezentant din partea dezvoltatorului. În cazul ING, serviciile evaluatorului costă între 490-690 lei (în funcție de imobil) și sunt achitate de client în contul evaluatorului în momentul în care se plasează comanda în office.

4.    Banca primește raportul de evaluare și îl analizează împreună cu documentele prezentate de client. În momentul în care dosarul a fost aprobat de bancă, se trimite electronic și către FNGCIMM pentru validare.

5.    Consultantul face o programare la notar în ziua și data aprobate de toate părțile implicate și înmânează clientului contractul de credit și contractul de garantare pentru a fi parcurs și a i se răspunde la toate întrebările. Se încheie asigurarea obligatorie a locuinței în office, se plătește comisionul de gestiune FNGCIMM pentru primul an, se constituie depozitul colateral cerut de program, în valoarea a trei rate lunare și se semnează contractul de credit.

6.    La notar se semnează contractul de garantare și contractul de vânzare-cumpărare, iar banii sunt transferați vânzătorului în contul indicat de acesta.   

Ce alternative sunt dacă nu vă încadrați în programul Noua Casă?

Românii care se află la a doua locuință sau nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate pot apela la creditul ipotecar standard. Cei care au posibilitatea de a achita un avans de minimum 15% din valoarea locuinței beneficiază de o rată a dobânzii apropiată de cea a creditelor Noua Casă (IRCC+2%). Aceasta pleacă de la IRCC+2.09% pentru cea integral variabilă, respectiv 4.19% pentru cea fixă în primii șapte ani și IRCC+2.49% variabilă din anul opt pentru clienții care optează pentru creditul ipotecar ING 7FIX.

ING oferă avantaje clienților care aplică pentru un credit ipotecar, precum un curs de schimb preferențial pentru cei care trebuie să transfere valoarea imobilului în euro sau aplicarea celei mai bune oferte la momentul semnării dacă între timp banca a implementat noi dobânzi mai mici. Totodată, valabile indiferent de tipul de credit pentru o locuință pe care îl aleg, clienții pot beneficia de: aprobare instant dacă veniturile lor sunt declarate la ANAF și aflarea pe loc a sumei pe care o pot primi dacă li se aprobă creditul; valabilitate de 90 de zile a aprobării financiare, independentă de locuința pe care doresc să o cumpere; rambursare anticipată direct din Home’Bank, fără niciun cost; 0 comisioane lunare de administrare a creditului. Clienții ai căror angajator are convenție salarială încheiată cu ING Bank beneficiază și de comision 0 pentru analiza dosarului.

Share!