Economiile sunt ca sportul de performanță.


  Ușor de zis, puțin mai greu de făcut. La 20 și ceva de ani, mulți ar zice că banii nu-s făcuți să stea în buzunar sau în cont, ci să fie cheltuiți pe petreceri, vacanțe și cumpărături. Că doar n-o să ai toată viața vârsta asta.
   

  În realitate, te poți distra dar poți economisi și investi în același timp, dacă te uiți puțin altfel la cheltuielile pe care le faci zilnic și lunar. Hai să luăm niște exemple:
   
  Dacă îți place cafeaua, gândește-te la cât costă o cafea în oraș. Ai renunta la 4-5 cafele pe lună că să pui banii deoparte?
  Dacă îți plac pantofii sport, te-ai gândit cât ai fi putut economisi pe perechea care stă acum în dulap nepurtată?
  Sau, dacă ești gurmand, cât te costă o masă la restaurant? Te-ai gândit că din două astfel de ieșiri ai economisi o sumă chiar frumușică?
  Mai concret, pe cifre:
  Dacă economisești lunar 200 de lei în contul de economii*
  * Exemplul de calcul este pentru contul de economii cu 1% dobândă p.a.
   
  Dacă investești lunar 200 de lei în fonduri mutuale**
  ** Valorile menționate sunt doar cu titlu de exemplu, luându-se în considerare un randament mediu anual al fondului mutual de 4% și nu reprezintă o garanție pentru evoluția viitoare. Fondul mutual nu este un depozit, iar valoarea investiției tale nu este garantată. Aceasta poate crește sau se poate diminua în funcție de evoluțiile piețelor financiare. Performanțele anterioare ale fondului mutual sau previziunile nu reprezintă garanții ale realizărilor viitoare.

  Cat de folositor ti-a fost acest continut?