Fa pasi catre un stil de viata activ si intra in concurs

Cum să fii #FitAtHome: antrenamentul simplu de acasăDacă încă lucrezi de acasă sau în sistem hibrid, probabil faci mai puţină mişcare decât înainte de pandemie. Cu toate acestea, nu este dificil să redevii activ cu o serie de exerciţii pe care le poţi face chiar din confortul casei tale. Nu ai nevoie de echipament, iar exerciţiile sunt potrivite atât pentru începători, cât şi pentru persoanele mai experimentate.

Însă, e important să îţi faci şi numărul de paşi: poate fi o încălzire uşoară afară sau o serie de urcări pe scara blocului.

După ce am făcut încălzirea şi ce am crescut pulsul trecem la exerciţiile principale:

Fandări pe spate. Cu picioarele depărtate la lăţimea umerilor, fă un pas înapoi cu piciorul drept şi lasă genunchiul drept în jos spre sol. Apoi revino la poziţia iniţială şi fandează celălalt picior. Acest exerciţiu lucrează partea inferioară a corpului.

Fluturări inverse. Articulează şoldurile astfel încât partea superioară a corpului să fie aproape paralelă cu solul, cu braţele atârnate. Mişcă braţele asemenea unei păsări care dă din aripi, strânge omoplaţii împreună, apoi întoarce-te la poziţia iniţială. Dacă eşti avansat, ia câteva sticle mari de apă în ambele mâini pe post de greutăţi.

Planşă cu genunchiul spre cot. Începe la sol în poziţie de flotare, cu palmele pe podea, braţele întinse şi corpul foarte bine încordat. Apoi, mişcă genunchiul drept spre cotul drept şi înapoi, alternând apoi cu partea stângă. Este un exerciţiu excelent pentru întărirea muşchilor abdominali.

Dacă eşti începător, este de ajuns să faci 3 serii de câte 10 repetări pentru fiecare dintre cele 3 exerciţii. Dacă eşti la nivel mediu, poţi face 15 repetări, iar dacă eşti avansa, poţi face 5 serii de câte 20 - 25 de repetiţii.

Articol preluat de pe blog-ul Fitbit.