Cum să economisești înainte să călătorești

  La discuții teoretice despre economii se pricepe toată lumea. Dar când vine vremea să le pui în practică și să strângi niște bani pentru vacanță, lucrurile se complică puțin.

  Ca să le simplificăm și, în același timp, să te ajutăm să faci și niște economie de timp, ți-am adunat mai jos 3 sfaturi practice, prezentate pe scurt.
  Foarte puțin e mai mult decât îți imaginezi
  Începe cu 50 de lei. Sau cu 10 lei. Chiar dacă ți se pare că sunt prea puțini, pune-i într-un cont special și nu te atinge de ei până la vacanță. Vei vedea că în timp aduni mai mult decât te așteptai. Un pas mic în direcția bună face mai mult decât o sută de pași bătuți pe loc.
  Când ai un bănuț în plus, pune-l bine
  DDacă ai noroc să primeșți un bonus, nu-l ține în același cont cu banii pe care îi folosești zilnic. Pune-l într-un cont special, ca să-ti fie mai greu să te atingi de el data viitoare când mergi la cumpărături. În felul ăsta vei reuși să economisești fără să renunți la cheltuielile pe care le-ai fi făcut în mod obișnuit..
  Nu lua azi dacă poți lăsa pe mâine
  Poate fi tentant să te bucuri acum de lucruri pe care trebuie să le plăteșți mai târziu. Dar înainte să iei o decizie, gândește-te o clipă dacă ai cu adevărat nevoie de un telefon nou sau de o nouă pereche de pantofi. Dacă mai pot aștepta, amână achiziția până când ti-o permiți cu adevărat. Încearcă să "plătești" ratele în contul tău de economii și abia când ai adunat suma să alegi ce faci cu banii. S-ar putea să ajungi la concluzia ce e mai bine să îi păstrezi pentru vacanță.

  Cat de folositor ti-a fost acest continut?