2 minute

Consultantul la nevoie
se cunoaște

Gândește-te la consultantul financiar ca la sursa de încredere cu răspunsuri la întrebările sau problemele legate de bani. E aici ca să vedeți împreună cum să-ți pui în ordine situația financiară sau cum s-o îmbunătățești.
Tu vii cu problema, consultantul te ajută să găsești soluții!
Chiar dacă avem probleme comune, soluțiile sunt diferite de la persoană la persoană, de la buget la buget. De aceea, comunicarea este esențială când vine vorba despre bani. Cu cât îți definești mai bine problemele sau întrebările, cu atât răspunsul va fi mai de folos.
Problemă
„Sunt până peste cap cu cheltuielile și nu-mi ajung banii până la sfârșitul lunii”
Soluție
Consultantul te ajută să identifici cheltuielile pe care le-ai putea reduce și îți poate sugera tehnici prin care să controlezi mai bine pe ce se duc banii. De asemenea, te poate ajuta să-ți dai seama de cum îți poți crește venitul în funcție de ce abilități ai.
Problemă
„Nu reușesc să pun bani deoparte”
Soluție
Consultantul te ajută să identifici situația financiară actuală pentru a vedea dacă poți economisi sau dacă trebuie să obții un venit suplimentar.
Problemă
„Vreau să economisesc, dar nu știu cum”
Soluție
Consultantul te ajută să înțelegi produsele financiare în care poți să economisești, fără să încerce să te convingă să folosești un produs sau altul. Tu alegi ce ți se potrivește.
Problemă
„Vreau să investesc, dar de unde încep?”
Soluție
Consultantul te ajută să identifici dacă ești pregătit să investești. Ce venit ai? Ai venitul mai mare decât cheltuielile? Ai un fond de urgență și un fond de economii? Ai cunoștințele necesare pentru a investi?
Problemă
„Aș vrea să mă descurc mai bine cu banii”
Soluție
Consultantul te ajută să ții evidența cheltuielilor și a veniturilor, te poate asista în realizarea unui buget și a unui plan despre cum să cheltui mai eficient, în funcție de nevoile tale reale.
Problemă
„Am mai multe credite decât pot duce”
Soluție
Consultantul e aici ca să faceți împreună un buget, o listă detaliată a datoriilor și a termenelor. Veți explora cum poți să-ți crești veniturile pentru a acoperi cheltuielile și pentru a ajunge la un echilibru financiar.
Problemă
„Sunt în urmă rău cu plata datoriilor”
Soluție
Consultantul te ajută să:
1. Faci un buget și o listă detaliată cu datorii, creditori și termene de plată.
2. Interoghezi biroul de credit pentru a vedea raportările.
3. Vorbești cu creditorii pentru a vedea ce soluții de refinanțare/restructurare ai.
4. Prioritizezi cheltuielile și ratele.
5. Găsești soluții de creștere a veniturilor.
6. Îți activezi asigurarea de șomaj.
După cum ai urmărit mai sus, consultantul financiar independent te însoțește și te ghidează. Nu o să-ți spună „stânga” sau „dreapta”, ci o să descoperiți împreună ce e la „stânga” și ce e la „dreapta” și apoi alegi tu încotro vrei să mergi, cu cifrele în față.

Fiecare dintre noi se poate confrunta la un moment dat cu perioade financiare dificile. Oricând ai nevoie sau ai un prieten care crezi că are nevoie, consultanții de la Banometru sunt aici pentru a veni cu soluții, în deplină confidențialitate
Banometru este un program gratuit şi flexibil prin care descoperi un nou mod de a privi încercările tale financiare. E realizat de Asociația Educație pentru Viață Reală, alături de ARC România și ING. Îți oferă acces la un program de formare online, adică: 15 cursuri video, resurse, fișe de lucru și coaching financiar 1 la 1.

Află și mai multe: https://www.banometru.ro/.

Cât de folositor ți-a fost acest conținut?
Share