Cele trei ingrediente ale siguranței tale financiare.

  Pentru mulți dintre noi, siguranța financiară pare un obiectiv foarte greu, dacă nu chiar imposibil de atins. De câte ori nu ne-am propus să punem bani deoparte pentru ca mai apoi cheltuielile să ne ajungă din urmă până la sfârșitul lunii?
  De fapt, siguranța financiară pornește de la un principiu foarte simplu: să nu cheltuiești mai mult decât câștigi. Odată ce ai stabilit un raport pozitiv între cheltuieli și venituri, poți începe să construiești un plan pentru siguranța ta financiară care să includă un cont de economii, un portofoliu de investiții și o asigurare de viață.

  Iar unul din cele mai eficiente moduri prin care poți să atingi acest obiectiv este să îți "antrenezi" economiile, investițiile și contribuțiile pentru asigurarea de viață să se întâmple automat, în fiecare lună.

  Mai jos, ai cele mai des întâlnite preconcepții legate de ideea de siguranță financiară și soluțiile pe care le ai la îndemână pentru a o atinge.
  Nu îmi ajung banii și pentru economii.
  Soluția:
  Înainte să îi plătești pe alții, plătește-te pe tine. Economiile tale ar trebui să fie prima și cea mai importantă plată pe care o faci în ziua de salariu. La ING poți să îți setezi o sumă care să fie transferată automat din contul tău de salariu în contul de economii, simplu, direct din ING Home'Bank. Stabilești suma și data transferului, iar economiile tale vor crește în fiecare lună.
  Investițiile în fonduri mutuale nu sunt pentru mine.
  Soluția:
  Poți începe cu o investiție minimă de 200 lei pe lună și să lași timpul să lucreze în favoarea ta. După ce ai strâns într-un cont de economii un fond pentru situații neprevăzute, pasul firesc este să investești în fonduri mutuale direct din ING Home'Bank, dacă îți dorești un câștig potențial mai mare pe termen lung.
  Nu îmi permit o asigurare de viață.
  Soluția:
  Începând cu 9 lei pe luna, adică exact cât costă o cafea în oraș, de atât ai nevoie ca să te asiguri că familia ta va depăși eventualele dificultăți în cazul în care tu nu vei mai fi lângă ei. Cu asigurarea de viață ING Vita Protect plata se face simplu și rapid, prin debitare lunară direct din contul tău curent, iar tu vei avea confortul de a ști că familia ta va fi cu o grijă în minus din punct de vedere financiar.

  Cât de folositor ți-a fost acest conținut?