Ce așteptări au românii care își doresc o casă?

  Deloc surprinzător, majoritatea românilor își doresc o casă doar a lor, pe care să o cumpere cât mai devreme posibil, eventual, cu un ajutor financiar binevenit din partea părinților. Iată și alte informații interesante din „ING International Survey Homes and Mortgages” Septembrie 2018.
  Prima
  locuință
  înainte de
  30 de ani
  47%
  vor cumpăra o locuința înainte de 35 de ani
  62%
  au cumpărat înainte de 30 de ani
  Când vine vorba de vârsta la care se așteaptă să își cumpere prima lor casă, românii sunt optimiști. 47% dintre ei sunt de părere că își vor cumpăra o locuință înainte să împlinească 35 de ani. Mai mult, 62% dintre românii care dețin deja o casă, au precizat că și-au cumpărat-o înainte să împlinească vârsta de 30 de ani, ceea ce denotă faptul că așteptările celor care nu au făcut încă acest pas sunt cât se poate de realiste.
  Românii
  își doresc
  un loc
  doar al lor
  50%
  nu își doresc să locuiască împreună cu părinții după căsătorie
  După căsătorie, românii preferă să se mute în casă nouă astfel încât să înceapă un nou capitol din viață lor pe cont propriu. Jumătate din cei intervievați au precizat că nu își doresc să locuiască împreună cu părinții după ce și-au întemeiat o familie.
  O mână
  de ajutor
  binevenită
  70%
  cred că e o idee bună ca părinții să-și ajute copiii cu bani pentru cumpărarea unei case
  84%
  spun că ajutorul financiar dat de părinți este o investiție inspirată
  Ar trebui că părinții să-și ajute copiii să se mute la casa lor? 70% dintre români cred că e o idee bună ca părinții să-și ajute copiii cu o sumă de bani pentru cumpărarea unei case. Mai mult, 84% sunt convinși că acest ajutor financiar din partea părinților este totodată și o investiție inspirată.
  Proprietar
  sau
  chiriaș?
  86%
  consideră că este avantajos să deții o casă
  96%
  dintre casele din România sunt proprietăți private
  Un lucru e clar: românii au simțul proprietății. 86% dintre cei intervievați consideră că este mai avantajos să deții o casă pe numele tău decât să stai în chirie. Aspirația românilor de a fi proprietarii caselor în care locuiesc se reflectă și în procentul caselor din România deținute ca proprietăți private: 96%.
  Unde se termină statistica, începe viața adevărată.
  Indiferent dacă datele de mai sus sunt valabile și în cazul tău, un lucru e sigur: când simți că ai găsit acel loc care poate deveni „acasă” pentru tine și familia ta, partea financiară se poate rezolva mai simplu decât crezi, cu ING Ipotecar. Ai o super dobânda că să te muți cât mai rapid în casa pe care o visezi.

  Cât de folositor ți-a fost acest conținut?