Comunicat de presă
03.05.2022

ING Bank România a acordat un credit de 8,5 milioane euro grupului industrial român Promateris, pentru creșterea producţiei de ambalaje biodegradabile și compostabile

ING Bank România a acordat un credit de 8,5 milioane de euro (42 milioane de lei) grupului industrial român Promateris, pentru dezvoltarea capacității de producție de ambalaje din materiale biodegradabile și compostabile. 
Promateris, lider pe segmentul de ambalaje compostabile în Europa Centrală și de Est, intenționează să achiziționeze noi echipamente de ultimă generație și să construiască o platformă industrială. Aceasta va fi destinată producției și distribuției de ambalaje cu amprentă redusă de carbon.

„Plasarea sustenabilității în centrul întregii strategii ING arată responsabilitatea noastră asumată de a defini noi moduri de a face afaceri, ce aliniază creșterea economică cu reducerea amprentei de carbon și un impact pozitiv asupra mediului și societății. 
Ne bucurăm să fim alături de Promateris, o companie românească fondată încă din anul 1957, care a făcut tranziția de la plastic la materiale regenerabile, devenind un jucător de top în furnizarea de soluții pentru economia circulară la nivel european.  
Relația dintre ING și Promateris a început în urmă cu șapte ani, iar în 2016, i-am susținut printr-o finanțare pentru achiziția fabricii de la Buftea, într-un spațiu de 12.000 mp. În continuare, susținem progresul companiei, în direcția sustenabilității și a inovației, prin construcția unei platforme industriale și achiziția de noi echipamente performante.”, a explicat Serge Offers, Head of Business Banking, ING Bank România.

Produsele realizate de Promateris la fabrica din Buftea sunt distribuite prin lanțuri moderne de retail și importante magazine de bricolaj. Grupul Promateris include și compania Biodeck, specializată în distribuția de ambalaje compostabile și din materiale reciclate. 

„Astăzi, Promateris se află într-o etapă unică de dezvoltare – suntem lider în regiunea Europei Centrale și de Est și ne dorim să continuăm consolidarea poziției de lider în producția de ambalaje cu amprentă redusă de carbon. Sustenabilitatea stă la baza dezvoltării afacerilor Promateris și în anii ce urmează. De mai bine de cinci ani ne-am reorientat eforturile către furnizarea de valoare adăugată clienților noștri, precum și în direcția creării de oportunități pentru toți partenerii și angajații noștri. De asemenea, ne-am implicat și continuăm să ne implicăm în comunitățile locale prin acțiuni sociale și de mediu și prin îmbunătățirea lanțurilor noastre de aprovizionare. Planurile noastre de viitor includ dezvoltarea unei platforme industriale care să ofere soluții la poluarea cauzată de ambalajele tradiționale”, a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris. 

Compania Promateris este listată la Bursa de Valori Bucureşti. În anul 2021 a avut o cifră de afaceri consolidată de 187,3 milioane de lei, în creștere cu 61% față de anul precedent. Grupul a înregistrat un EBITDA consolidat de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult față de 2020. Totodată, compania a înregistrat un profit net de 18,3 milioane de lei, în creștere cu 393% față de 2020. 

Share!