Comunicat de presă
10.01.2023

ING Bank România: Dezvoltare și preocupare pentru nevoile clienților

  • În primele nouă luni din acest an, banca a continuat un ritm de creștere susținut;
  • Banca ocupă primul loc în clasamentul dealerilor primari pentru trimestrul III al acestui an;
  • ING introduce creditul instant de până în 500.000 RON pentru IMM-uri cu cifre medii de afaceri, depozite la termen cu dobânzi crescute;
  • S-a publicat Raportul Anual de Mediu ING 2022;

Declarație Mihaela Bîtu – CEO ING Bank România

„Dincolo de buna performanță comercială și financiară, aș dori să remarc faptul că acțiunile noastre din acest an s-au înscris pe trei direcții prioritare.
În primul rând, suntem alături de clienții noștri în această perioadă incertă, atât prin consiliere și soluții individualizate, cât și prin inițiativele de educație financiară pe care le susținem: Banometru și Startarium. Creșterea dobânzilor pentru depozitele bonus și la termen, introducerea creditului cu dobândă fixă și creditului digital pentru IMM-uri stau mărturie eforturilor noastre de a îmbunătăți continuu experiența clienților noștri. Este notabilă creșterea cu 28% față de aceeași perioadă a anului precedent a soldului creditelor acordate IMM-urilor, un segment de piață mai vulnerabil, în special în acest context economic provocator.
De asemenea, am accelerat parcursul nostru în zona de sustenabilitate, adoptând în acest an o nouă guvernanță și un set revizuit de ambiții și obiective, atât în ceea ce privește amprenta proprie de carbon, dar și facilitarea tranziției clienților noștri către economia verde.
Bineînțeles, rămânem fideli strategiei noastre bazată pe inovație și digitalizare, care ne-a consacrat în piața românească, și mă bucur că pe parcursul anului am crescut portofoliul digital ING, investind totodată sume considerabile în reziliența și securitatea platformelor digitale utilizate de clienții noștri.”

Rezultate financiare trimestrul III 2022 – comparație trimestrul III 2021
 

Venituri totale Depozite atrase Costuri cu provizioane
1,95 miliarde de lei (+14%) 51,99 miliarde de lei (+7%) 125 milioane de lei (-29%)
Profit net Portofoliu credite brute Taxe plătite în România
784 milioane de lei (+25%) 36,36 miliarde de lei (+13%) 493,43 milioane de lei  

Focus pe flexibilitate și predictibilitate pentru clienții persoane fizice

În trimestrul III, ING a consolidat și îmbunătățit oferta de depozite bancare adresate persoanelor fizice. După introducerea Depozitului Bonus în primăvară, ING a continuat să ofere instrumente atractive de economisire pentru populație, prin creșterea dobânzilor pentru conturile de economii, dar și pentru depunerile la termen de 3, 6 și 12 luni.
În zona de creditare, ING și-a ajustat portofoliul de produse revizuind creditul ipotecar cu dobândă fixă astfel încât să îl facă și mai accesibil clienților, la un cost mai mic, oferind în același timp o perioadă suficientă de rate fixe, cât să traverseze perioada incertă actuală.
Din perspectiva digitalizării creditelor de nevoi personale, ING Bank permite rambursarea parțială a acestora direct în Home'Bank, unde clienții beneficiază de opțiunile de reducere a ratei lunare de plată, precum și a perioadei de creditare rămase.

Produse care să servească o piață de un dinamism în creștere

În segmentul Business Banking, dedicat companiilor mici si mijlocii, ING a continuat să sprijine tranziția antreprenorilor către practici durabile, prin acordarea de credite pentru investiții cu o componentă de sustenabilitate.
Printre acestea se numără finanțarea de 2,6 milioane EUR pentru compania General Membrane, creditul de 2 milioane EUR pentru compania Dodi Plast Tech pentru achiziția de echipamente necesare reciclării materialelor plastice reutilizabile și o finanțare de 7 milioane EUR grupului Adrem, unul dintre cei mai mari integratori de soluții personalizate pentru furnizorii de energie din România.
În al treilea trimestru, ING a lansat și un nou credit cu aprobare instantanee și cu rambursare în rate egale, pentru antreprenorii cu cifra de afaceri între 100.000 lei și 9.000.000 lei. Verificarea situației companiilor este realizată automat de bancă, fără a fi necesare documente financiare sau garanții materiale, iar antreprenorii pot împrumuta până la 500.000 lei, pentru orice tip de cheltuieli necesare companiei. Produsul s-a bucurat de o lansare de succes, sumele creditate doar în primele luni depășind 50 de milioane de lei.

Susținere structurală pentru sectoarele esențiale ale economiei

Pe segmentul companiilor mari, ING a continuat să susțină și să dezvolte parteneriatele de lungă durată cu clienții săi, activi în sectoare esențiale ale economiei. Printre aceștia se numără Agricover Distribution și Agricover Credit IFN, cărora în acest trimestru le-au fost majorate substanțial facilitățile de credit acordate, care acum însumează 350 milioane de lei.
În același timp, ING se menține cu consecvență în topul dealerilor primari din România, în trimestrul al treilea situându-ne pe primul loc în acest clasament.

Angajament și viziune pe termen lung în Sustenabilitatei

Pentru ING, sustenabilitatea reprezintă o responsabilitate esențială atât în operațiunile proprii, cât și în activitatea comercială. Ținta privind decarbonizarea, asumata pentru 2050, implică o foaie de parcurs ambițioasă, cu obiective intermediare. La nivelul grupului ING, este asumată ținta de reducere cu 75% a amprentei de carbon a operațiunilor sale, dar și de finanțare de proiecte verzi de 125 miliarde EUR pentru corporații și peste 1 miliard EUR pentru IMM-uri, până în 2025. Mai multe detalii despre activitatea și țintele de sustenabilitate ale ING se găsesc în raportul anual de sustenabilitate de mediu publicat în septembrie, disponibil online aici.

ING
ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,4 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, și singura bancă cu creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.    

Share