Durată aproximativă de citire: 2 min

  12 antreprenori români de la care să cumperi cadourile de Crăciun

  Decorațiunile de iarnă au apărut deja prin toate magazinele și poate ai început să te gândești și tu la ce cadouri vei cumpăra anul acesta celor dragi. Azi îți sărim în ajutor cu 12 sugestii care te vor ajuta nu doar să faci cadouri inedite, ci să ai și un impact real, direct, în dezvoltarea a 12 afaceri locale noi.

  12 afaceri în crowdfunding pe care să le ajuți să crească.

  În weekend-ul 2-3 noiembrie, 10 echipe de antreprenori au trecut prin experiența Startarium Crowdfunding Makeathon: maratonul de lucru concentrat organizat de Startarium; în urma acestor două zile intense, fiecare și-a lansat public ideea de afacere printr-o campanie de crowdfunding, cerând susținerea și validarea publicului pentru a merge mai departe. Iată cine sunt ei și cine li s-a mai alăturat între timp.

  Te invităm să îi descoperi pe:

  Dar ce este crowdfunding-ul și de ce este el important pentru antreprenori?

  În traducere, crowdfunding înseamnă “finanțare prin intermediul unei mulțimi”. Este un instrument alternativ de finanțare pentru idei de afaceri, prin care viitorii clienți cumpără în avans produse în care cred. Antreprenorii obțin astfel confirmarea că ideile lor sunt chiar dorite și au un viitor pe piață, dar și fondurile necesare pentru - spre exemplu - prima rundă de producție în serie.

  +2.000 de români au susținut deja campanii pe Startarium. Ce îți aduce ție, ca susținător?

  Mult mai mult decât simplu shopping, crowdfunding-ul îți dă șansa să ai un cuvânt de spus asupra afacerilor care crezi că merită să existe pe piață; să știi exact unde merg banii tăi și pe cine ajuți să crească. Și, bineînțeles, vine și cu privilegii mai materiale: vei fi primul care va avea acel produs, acces la seria limitată creată special pentru susținători și reduceri disponibile doar în crowdfunding.

  Fără riscuri: cumperi în avans ca să îți arăți susținerea, dar primești banii înapoi automat dacă ideea nu se finanțează până la capăt.

  Când cumperi un produs în crowdfunding, ceea ce îi spui antreprenorului este “Îmi place ideea ta, aș cumpăra ce vinzi și, uite, cumpăr deja în avans ca să te ajut să o produci.” Însă, pe platforma de crowdfunding integrată în Startarium, fiecare antreprenor își stabilește un target financiar - suma minimă de care are nevoie pentru a produce în realitate ideea. Dacă acest target nu este atins, toți susținătorii primesc automat banii înapoi.

  O inițiativa

  și

  Cât de folositor ți-a fost acest conținut?