Zona de practică

  Vreau să practic

  Vrei să ai o relație și mai bună cu banii tăi? Accesează materialele interactive sau descărcabile de mai jos și vezi cum te pot ajuta.

  • Buget în doi
  • Buget individual

  Money Board

  Care dintre obiceiurile și credințele tale te țin pe loc și care te ajută să crești? Pune-le pe foaie, vezi ce poți schimba și descoperă cum îți poți îmbunătăți relația cu banii.

  Accesează

  Cât de prieten ești cu cardul de credit?

  Un card de credit poate să-ți fie un prieten bun, atât timp cât îi cunoști bine calitățile. Fă testul ca să vezi dacă știi cum să îl folosești în avantajul tău. Cât de bine crezi că te descurci?

  Accesează quiz-ul!

  Quiz pentru copii. Leuțul care știe, învinge!

  Leuții prind puteri financiare atunci când cunoștințele lor se dezvoltă. Ce zici, îl pui pe cel mic la încercare? Completează quizul împreună cu copilul tău.

  Accesează quiz-ul!

  Jurnal de Obiceiuri bune - Ediția părinți și copii

  Lucrurile bune se învață din copilărie. Iar noi am gândit un exercițiu care să te ajute pe tine și copilul tău să învățați lucruri bune despre voi.

  Descarcă

  Cuvinte încrucișate pe care le rezolvi cât ai spune...

  Ia o mică pauză de la mail-uri și treburi serioase și haide să rezolvi un rebus ca să îți testezi cunoștințele financiare și să te relaxezi puțin!

  Click să joci

  Cât valorează o oră din viața ta?

  Fie că țineți banii la comun sau separat, parcurgeți împreună exercițiul de mai jos pentru a vedea cât valorează o oră de lucru din viața fiecăruia. Asta vă va ajuta atunci când vă faceți planuri la comun, pentru că vedeți fiecare cu cât poate contribui.

  Accesează

  Cât risipești și cât economisești?

  Îți propunem un exercițiu prin care poți să vezi pe ce se duc banii tăi. Accesează fișa interactivă, introdu sumele cu aproximație și hai să vezi ce-ți iese și cum ai putea să-ți reduci cheltuielile nenecesare.

  Accesează

  Fă bani cu pasiunea pe care o ai sau exercițiul IKIGAI

  Nu este deloc imposibil să faci bani făcând ceea ce-ți place. Descarcă și completează exercițiul de mai jos și vezi cum îți poți pune pasiunea în valoare.

  Misiune: să te descurci mai bine cu banii

  A venit și vremea în care îți dai singur niște note. Vezi cum te descurci și ce ai putea să îmbunătățești în relația ta cu banii.

  Jurnal de Obiceiuri bune

  Notează ce faci bine pentru tine și pentru bugetul tău cu ajutorul acestei fișe. E ca un exercițiu de recunoștință, prin care te bucuri de micile schimbări pe care le aduci în viața ta. Poți face asta de unul singur sau poți să-l împarți cu jumătatea ta.

  Obiective financiare – cine, cum le are?

  Descarcă și completează, singur sau împreună cu partenerul, fișa care ajută la punerea în ordine a obiectivelor financiare, lună de lună. Prima dată pe-aici? Dacă da, recomandăm parcurgerea explicațiilor. Dacă nu, atunci se pot completa direct obiectivele financiare din documentul fără explicații.

  Listă de cumpărături

  Descarcă și data viitoare când mergi la shopping nu vei mai cumpăra impulsiv. În plus, te duci exact la rafturile de care ai nevoie.

  Mesele pe săptămână, lună de lună

  Fișă utilă atât pentru cei singuri, cât și pentru cei care sunt în cuplu. Descarc-o și completeaz-o dacă îți propui să renunți la obiceiul de a cumpăra din impuls și vrei să mai reduci risipa de mâncare. Cu mesele planificate o să știi exact ce trebuie pus pe lista săptămânală de cumpărături.