Vreau să practic

Vrei să ai o relație și mai bună cu banii tăi? Accesează materialele interactive sau descărcabile de mai jos și jonglează cu bugetul tău.

Cât valorează o oră din viața ta?

Fie că țineți banii la comun sau separat, parcurgeți împreună exercițiul de mai jos pentru a vedea cât valorează o oră de lucru din viața fiecăruia. Asta vă va ajuta atunci când vă faceți planuri la comun, pentru că vedeți fiecare cu cât poate contribui.

Accesează

Cât risipești și cât economisești?

Îți propunem un exercițiu prin care poți să vezi pe ce se duc banii tăi. Accesează fișa interactivă, introdu sumele cu aproximație și hai să vezi ce-ți iese și cum ai putea să-ți reduci cheltuielile nenecesare.

Accesează

Fă bani cu pasiunea pe care o ai sau exercițiul IKIGAI

Nu este deloc imposibil să faci bani făcând ceea ce-ți place. Descarcă și completează exercițiul de mai jos și vezi cum îți poți pune pasiunea în valoare.

Misiune: să te descurci mai bine cu banii

A venit și vremea în care îți dai singur niște note. Vezi cum te descurci și ce ai putea să îmbunătățești în relația ta cu banii.

Jurnal de Obiceiuri bune

Notează ce faci bine pentru tine și pentru bugetul tău cu ajutorul acestei fișe. E ca un exercițiu de recunoștință, prin care te bucuri de micile schimbări pe care le aduci în viața ta. Poți face asta de unul singur sau poți să-l împarți cu jumătatea ta.

Obiective financiare – cine, cum le are?

Descarcă și completează, singur sau împreună cu partenerul, fișa care ajută la punerea în ordine a obiectivelor financiare, lună de lună. Prima dată pe-aici? Dacă da, recomandăm parcurgerea explicațiilor. Dacă nu, atunci se pot completa direct obiectivele financiare din documentul fără explicații.

Listă de cumpărături

Descarcă și data viitoare când mergi la shopping nu vei mai cumpăra impulsiv. În plus, te duci exact la rafturile de care ai nevoie.

Mesele pe săptămână, lună de lună

Fișă utilă atât pentru cei singuri, cât și pentru cei care sunt în cuplu. Descarc-o și completeaz-o dacă îți propui să renunți la obiceiul de a cumpăra din impuls și vrei să mai reduci risipa de mâncare. Cu mesele planificate o să știi exact ce trebuie pus pe lista săptămânală de cumpărături.