La nevoie sau la bucurii,
Sunt aici oricând, să știi.

Iată cum poți avea o relație armonioasă cu mine, cardul tău de credit:
Gândește-te de două ori înainte de a apela la mine
Chiar ai nevoie de mine pentru cumpărăturile de impuls? E ușor să zici „lasă că văd eu cum mă descurc”, dar uneori, asta ține până la următoarele cumpărături când iarăși „vezi tu”. Dar, de cele mai multe ori, asta e o capcană care nu te ajută să te organizezi cu banii.

Chiar ai nevoie de mine într-o situație neprevăzută precum o urgență la dentist sau o renovare forțată de inundația vecinului? Nu mai bine apelezi la rezerva de economii? Atunci când ai venituri recurente constante, orice cheltuială neplanificată este mai greu de acoperit din următorul salariu. Și o cheltuială neplanificată care se adaugă la o altă cheltuială neplanificată s-ar putea să-ți adauge mai multe griji la sfârșit de lună.
Fă-ți planurile mari cu mine
Îți sunt de mare ajutor atunci când ai de făcut cumpărături mai mari, planificate din timp cum ar fi electrocasnice, o renovare în casă, gadgeturi, vacanțe sau o pasiune nouă. Îți poți planifica ușor eșalonarea în mai multe rate sau le poți amâna până intră următorul salariu, fără bătăi de cap.
Sfârșit de lună, sfârșit de griji
Sunt aici pentru tine dacă se întâmplă să rămâi fără bani la sfârșit de lună, chiar înainte de a-ți intra următorul salariu. Dar nu lăsa asta să devină un obicei pentru a nu depinde prea mult de mine. Să sari din datorie în datorie, nu-ți aduce mare bucurie.
Nu lăsa pe mâine ce poți plăti azi
Ai dobândă 0 dacă rambursezi suma totală de plată din extrasul de cont până la data scadentă. Nu te las la greu, dar e bine să știi că, dacă plătești mai puțin sau suma minimă, vei plăti dobândă. Nu-ți face însă griji, dacă rambursezi cel puțin suma minimă, nu plătești penalități.
Gândește-te la tine, nu la mine
Dacă ai nevoie de bani cash, nu te gândi la mine. La fiecare retragere ți se adaugă o dobândă care se calculează în momentul retragerii și nu ai o perioadă de grație pentru aceste sume. Mai bine apelezi la alte produse de creditare mai potrivite acestei situații, cum ar fi creditul de nevoi personale sau descoperirea de card.
Împreună și la bucurii, și la datorii
Ai grijă să nu ajungi în situația în care nu poți rambursa măcar suma minimă pentru că astfel vei plăti penalități și niciunul dintre noi nu-și dorește asta. Gândește-te de două ori înainte de orice plată cu mine sau planifică-ți cheltuielile astfel încât, mai devreme sau mai târziu, să nu întâmpini dificultăți în a le achita. Oricum ar fi, rămân aici pentru tine, oricând ai nevoie.
Pot fi cel mai de nădejde prieten al tău dacă ai grijă cum, când și unde mă folosești. Recomandările de mai sus sunt felul meu de a mă gândi la tine ca să-ți fie bine. Dacă vrei să afli și mai multe, mă găsești aici.